Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda jest tylko po części, sąd koleżeński podtrzymał orzeczenie z pierwszej instancji co do obu osób. Wobec czego zgodnie ze Statutem konieczny będzie nadzwyczajny zjazd delegatów i wybór nowego prezesa.

Co do v-ce prezesa to dalej pozostaje na swoim stanowisku.

Wkrótce podamy więcej szczegółów.

Masz rację w przypadku vice-prezesa, zasugerowałem się tym co powiedział ,,rzecznik niezwykłych wiadomości,,. Faktem jest, że vice-prezes został skazany prawomocnym wyrokiem, który zgodnie z §16. pkt 5 i 7 Statutu PZW, umożliwia mu udział w zjeździe i kandydowanie. Czy nadzwyczajny zjazd delegatów OM będzie taki sam jak poprzedni? O tuż nie! Wielu z byłych członków ZOM-delegatów zostało skazanych prawomocnymi wyrokami i zabraknie ich decydującej rozgrywce czyj będzie okręg.

PS. Z ciekawostek OM PZW. Pracownicy biura OM założyli związek zawodowy. Znacie gdzieś taki drugi przypadek w PZW?

Druga rzecz to wypadałoby w końcu ogarnąć ten bałagan z łódkami od 1 maja.

https://kolo6wola.ompzw.pl/news/komunikat-zawody-spinning-30-04-2023-mk-t1

Edytowane przez vako

Sorki źle zrozumiałem, za dużo się dzieje u mnie aktualnie

Ze strony OM PZW:

Szczupaki łowimy od 30 kwietnia (niedziela).

Zakaz wędkowania ze środków pływających oraz zakaz łowienia z użyciem przynęt większych niż 5cm w wodach Okręgu Mazowieckiego PZW, obowiązujący zgodnie z zasadami wędkowania na rok 2023 od 1 stycznia do 30 kwietnia, ulega skróceniu o jeden dzień. Tak wiec możemy wędkować z łodzi już od 30 kwietnia!

Władze Okręgu wzięły pod uwagę fakt, że koniec okresu ochronnego szczupaka ulega skróceniu o dzień ustawowo wolny od pracy, którym jest niedziela 30 kwietnia, i wyszły naprzeciw oczekiwaniom wędkarzy.

Przypominamy, że w sobotę 29 kwietnia szczupaki pozostają jeszcze pod ochroną, a połów "na żywca" dozwolony jest od 1 maja.

Życzymy udanych połowów!

• 2 tygodnie później...

Nic nowego, jak ktoś poczyta wcześniejsze posty to pisałem o tym.

Mam na początek dwa pytanie do pana Józia:

Czy prawdą jest, że pani Beata(na zjeździe krajowym) zaproponowała panu Józiowi stanowisko wiceprezesa ZG, a kilku innym delegatom z jego okręgu równie atrakcyjne i lukratywne funkcje?

Czy prawdą jest, że drakoński wzrost składki członkowskiej oraz likwidacje wielu zniżek- w tym dla emerytów, zawdzięczamy dyletanctwu i amatorszczyźnie wspomnianych 40 działaczy-delegatów, którzy(pomimo ciążących na nich obowiązkach sprzeniewierzyli się mandatowi delegata) opuścili zjazd przed ważnymi głosowaniami?

W poście 1847 Jachu napisał o bardzo  ważnej sprawie jakim jest majątek  PZW .

Ten kto teraz odpadnie z PZW nie będzie miał udziału  w podzielenie tego majątku w przyszłości  .

Jaka może być cena kilkunastu stanic wędkarskich nad wodą OM PZW  .

Jeśli ktoś może by odpowiedzieć czy PZW jest stowarzyszeniem czy  związkiem bo już się  nie łapie ..

Nic nowego, jak ktoś poczyta wcześniejsze posty to pisałem o tym.

Mam na początek dwa pytanie do pana Józia:

Czy prawdą jest, że pani Beata(na zjeździe krajowym) zaproponowała panu Józiowi stanowisko wiceprezesa ZG, a kilku innym delegatom z jego okręgu równie atrakcyjne i lukratywne funkcje?

Czy prawdą jest, że drakoński wzrost składki członkowskiej oraz likwidacje wielu zniżek- w tym dla emerytów, zawdzięczamy dyletanctwu i amatorszczyźnie wspomnianych 40 działaczy-delegatów, którzy(pomimo ciążących na nich obowiązkach sprzeniewierzyli się mandatowi delegata) opuścili zjazd przed ważnymi głosowaniami?

Ciekawe pytania myślę, że powinieneś zadać je Józefowi, ja pierwsze słyszę o takich propozycjach. Co sprzeniewierzenia to raczej to co zostało zrobione na zjeździe niedopuszczając do zgłoszeń z sali było sprzeniewierzeniem. Prowadzący zjazd miał wybiórczy słuch i słyszał tylko te wnioski które chciał.

P. S. O jakich głosowaniach piszesz, skoro i tak liczba głosów była lo stronie obecnego Zarządu.

W poście 1847 Jachu napisał o bardzo  ważnej sprawie jakim jest majątek  PZW .

Ten kto teraz odpadnie z PZW nie będzie miał udziału  w podzielenie tego majątku w przyszłości  .

Jaka może być cena kilkunastu stanic wędkarskich nad wodą OM PZW  .

Jeśli ktoś może by odpowiedzieć czy PZW jest stowarzyszeniem czy  związkiem bo już się  nie łapie ..

Statut - pierwsza strona :) Polecam lekturę. Pozdrawiam:)

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...

Może dlatego, że obecna władza ma spory dług u poprzedniej. Nie jest tajemnicą, że to głosy ekipy Bedyńskiego wybrały ten zarząd, co najmniej w połowie. Zresztą jak się uważnie przyjrzeć temu co uchwala i jakie podejmuje decyzje obecny zarząd, to śmiało można powiedzieć że robi wszystko by można było w przyszłości zrehabilitować poprzednią ekipę. Wszystkie wnioski pokontrolne ZGPZW zostały odrzucone przez obecny zarząd, tak samo jak rozporządzenia pełnomocnika(straciły ważność). Niektórzy członkowie poprzednich władz(którzy nie otrzymali absolutorium) już zostali powołani w składy komisji problemowych OMPZW, a jeszcze inni w imieniu obecnej władzy zadawali na zjeździe kłopotliwe pytania kontrkandydatowi. W zjeździe jako goście uczestniczyli: pani Beata Prezes ZGPZW i pan Józio współautor nieudanego puczu, którzy wygłosili swe orędzia, tak samo jak kandydaci na prezesa.

Mina pani Beaty po ogłoszeniu wyniku wyborów - bezcenna.

Obecny wybór, wbrew pozorom nie zapowiada, że władze OM zajmą się wreszcie zarządzaniem powierzonymi wodami i problemami wędkarskimi, a wojna na górze dobiegła końca. Wręcz przeciwnie. Wszystkie ,,znaki na niebie,, zapowiadają, że to dopiero początek.

• Like 1

Chodzi o rozporządzenia tego pełnomocnika od faktury na 40k? Tak z ciekawości pytam. Piszcie może po nazwiskach bo już się pogubiłem, którzy to są ci źli :D

To że się ostatnio pogubiłeś to fakt, nie komentuję tego. Grunt że wszystko zostało w rodzinie, nawet tron.