Tabor Opublikowano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Mam takie pytanie .PZW to stowarzyszenie .Chciałbym Was prosić o wskazanie treści z statutu PZW paragrafu gdzie jest napisane .Co się dzieje z majątkiem stowarzyszenia PZW w czasie likwidacji .?Czy wskazane jest na jaki cel przechodzi majątek PZW po likwidacji .Jakoś sam nie mogę tego ogarnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia A ustawę o stowarzyszeniach czytał Jegomość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Vako a Pan czytał . Jeśli tak to po co te pytanie na pytanie .Wystarczy pomóc i odpowiedzieć .Doczytałem tyle że każde stowarzyszenie w swoim statucie może ustalić sposób likwidacji majątku .Jeśli jest tak że stowarzyszenie nie określi sposobu likwidacji sąd nakazuje przekazać majątek na cel społeczny .Chyba tak .Chodzi mi o to co jest zapisane odnośnie likwidacji w statucie stowarzyszenia PZW .Po prostu chyba będę musiał sobie poczytać cały statut PZW może coś znajdę co mnie interesuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Mam takie pytanie .PZW to stowarzyszenie .Chciałbym Was prosić o wskazanie treści z statutu PZW paragrafu gdzie jest napisane .Co się dzieje z majątkiem stowarzyszenia PZW w czasie likwidacji .?Czy wskazane jest na jaki cel przechodzi majątek PZW po likwidacji .Jakoś sam nie mogę tego ogarnąć .Odpowiadając na Twoje pytania:W Statucie z 2017 roku:& 2 "Polski Związek Wędkarski, w skrócie PZW, zwany dalej Związkiem, jest dobrowolnym,samorządnym stowarzyszeniem miłośników wędkarstwa i sportu wędkarskiego,kontynuatorem tradycji zorganizowanego wędkarstwa w Polsce."&70 "W razie rozwiązania się Związku jego majątek zostanie przekazany na cele określone przezKrajowy Zjazd Delegatów, uchwałą podjętą zwykłą większością głosów." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Dzięki fario.Nie będę komentował tego paragrafu . Rozmawiałem ze znajomym o takiej sytuacji ale chciałem się upewnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Nie bardzo rozumiem " :D" w Twoim wpisie.W PZW najwyższą władzą jest krajowy zjazd delegatów okręgów i tylko tenże zjazd może rozwiązać organizację. Cóż więc dziwnego, że podejmując decyzję o likwidacji podejmuje także decyzję o przeznaczeniu majątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia barteksiedlce co tu rozumieć .Otrzymałem szybką odpowiedz , podziękowałem i tyle .Dalej nie będę się rozpisywał bo nie ma sensu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bies Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Może zacznij wymagania od instytucji drenujących daleko bardziej Twoją kieszeń?Może ujednolicone i zagregowane dane z ZUS? Albo z PGE? A może US?Mam jeszcze parę ciekawych propozycji Niby dlaczego akurat PZW ma upubliczniać swoje sprawozdania finansowe? To nie jest organizacja pożytku publicznego tylko stowarzyszenie, do którego dobrowolnie należą jego członkowie. Każdy z nich ma możliwość zapoznania się ze sprawozdaniami dowolnego szczebla organizacji przy odrobinie zaangażowania.No niektóre okręgi są opp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Jak ma być k... lepiej, jak koło PZW chwali się zberetowaniem szczupaka 90+, co oprócz głupoty jest złamaniem regulaminu OM PZW (na odcinku Narew nr 7 obowiązuje górny wymiar ochronny 90 cm). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Napiszą, że wypuścili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja Jak ma być k... lepiej, jak koło PZW chwali się zberetowaniem szczupaka 90+, co oprócz głupoty jest złamaniem regulaminu OM PZW (na odcinku Narew nr 7 obowiązuje górny wymiar ochronny 90 cm)."Taki mamy klimat" . Mentalności ludzkiej w Polsce jeszcze długo, długo nie zmienisz. Ryby? Będzie się łowić telefonem, jak pokemony ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja Ktoś tam kiedyś dopytywał się o terminarz zarybień w 2025 roku. Oto część:https://docs.google.com/spreadsheets/d/156XXNpkkNVFNIHe_iSn_BQ_vIEzLEnDB/edit?gid=1833690482#gid=1833690482 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja Super .Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-8546.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 20 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Vako statystyki nie oszukują .Już jestem emerytem mam dużo czasu i będę bardzo chciał być przy zarybieniach drapieżnikiem .a w szczególności starorzeczy Bugu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi