Gość outsider44 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Tu akurat cieszy mnie beton w pzw... bo widziałem "próbki" Twojej aktywności..Bałbym się jak "dobrej zmiany" i ciarki mnie przechodzą mimo, że już mnie w tym kole nie maCollego olo86, wybacz, ale nie powinieneś zabierać już głosu w sprawach mojego koła: raz, że jesteś dobrze zaprzyjaźniony z członkami zarządu,a dwa: dlatego,że głosowałeś przeciwko obowiązkowi finansowania szkolenia młodzieży przez koło( a dokładnie przeciw uznaniu opłaconych przeze mnie faktur na sprzęt służący temu celowi). A efekty? Proszę bardzo:drużynowy i indywidualny mistrz okręgu juniorów w spinningu, a w dyscyplinie spławikowej 6ty w klasyfikacji rocznej, oraz MP Juniorów w spinningu to sportowo 3cie miejsce(po odjęciu kary za spóźnienie). Kosztuje to około 300h pracy rocznie i parę złotych, moich złotych. Ale przy tej okazji pozdrawiam grupę osób, która wsparła nas w drobny sprzęt przed dwoma laty. Młodzież potrafi być wdzięczna. Edytowane 17 Listopada 2016 przez silurus44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość outsider44 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Jestem członkiem zarządu koła do którego należę i staram się jak mogę ale nie do wszystkiego da się przekonać większośćTrzeba więc starać się o większość, gdyż mniejszość nic nie daje, poza nerwicą. Ja nie zgodziłem się na ofertę roli "przyzwoitki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Jedyna w moim odczuciu szansa na zmiane to kompletna prywatyzacja/dzierzawa wod przez osoby ktore faktycznie sa w stanie zrobic cos dobrego ale przy tej mentalnosci nie widze szans bo moneta musi sie zgadzac.Moneta musi się zgadać i prywatnie i związkowo. Prywatnie musi się zgadzać bardziej, bo firma splajtuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 (edytowane) Najważniejsze zmiany w RAPR dla OM PZW na 2017: Wymiary ochronne i limity połowu Wymiary ochronne:-bolen od 45 cm-brzana od 50 cm-klien i jaź od 35 cm-lin 30 cm Limity:-boleń, brzana, sandacz i szczupak - łącznie 2 szt na dobę-kleń i jaź - 3 szt na dobę-lin - 3 szt na dobę Edytowane 21 Listopada 2016 przez Tomek St. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Limity:-boleń, brzana, sandacz i szczupak - łącznie 2 szt na dobę-kleń i jaź - 3 szt na dobę-lin - 3 szt na dobę Przy presji, jaka jest nad wodą, to wciąż za dużo można zabierać zgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Przy presji, jaka jest nad wodą, to wciąż za dużo można zabierać zgodnie z prawem. Też uważam, że limity są za wysokie. Wystarczy sobie wyobrazić wędkarza, który będzie codziennie zabierał trzy klenie, czy też 2 brzany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Collego olo86, wybacz, ale nie powinieneś zabierać już głosu w sprawach mojego koła: raz, że jesteś dobrze zaprzyjaźniony z członkami zarządu,a dwa: dlatego,że głosowałeś przeciwko obowiązkowi finansowania szkolenia młodzieży przez koło( a dokładnie przeciw uznaniu opłaconych przeze mnie faktur na sprzęt służący temu celowi). A efekty? Proszę bardzo:drużynowy i indywidualny mistrz okręgu juniorów w spinningu, a w dyscyplinie spławikowej 6ty w klasyfikacji rocznej, oraz MP Juniorów w spinningu to sportowo 3cie miejsce(po odjęciu kary za spóźnienie). Kosztuje to około 300h pracy rocznie i parę złotych, moich złotych. Ale przy tej okazji pozdrawiam grupę osób, która wsparła nas w drobny sprzęt przed dwoma laty. Młodzież potrafi być wdzięczna.Jakoś przegapiłem ten post..po1 - nie jestem zaprzyjaźniony z żadnym członkiem tego koła, ba, nie jestem nawet jego członkiem.po2 nie oceniam twojej pracy z młodzieżąpo3 odnoszę się tylko do twojej etyki - łowienia na 2 żywcówki i spinning (co jak wiesz mam udokumentowane na filmie), nie wspominając o bieganiu z sandaczem schowanym w kaloszu w maju - to na szcześćie też mogą potwierdzić świadkowie.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hauki Hunting Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Panowie/Panie,czy ktoś ostatnio był może na Rządzy w okolicach Stanisławowa? Jest tam jeszcze w ogóle po co jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Chłopie ... podziwiam aktywność forumową w ciągu ostatnich minut! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg71 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam.Mam kolegę, który jest częstym gościem na zbiorniku Rządza koło Stanisławowa / mieszka niedaleko /. Z tego co mi powiedział standard OM czyli d....y nie urywa,trafia się przeważnie niewymiarowy szczupak i niedorostki okonia a pstrąg to tylko marzenie łowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Witam.Mam kolegę, który jest częstym gościem na zbiorniku Rządza koło Stanisławowa / mieszka niedaleko /. Z tego co mi powiedział standard OM czyli d....y nie urywa,trafia się przeważnie niewymiarowy szczupak i niedorostki okonia a pstrąg to tylko marzenie łowcy.No i pstrąg na teraz okres ochronny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg71 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgadza się.Poza tym na Rządzy na odcinku wody górskie i zbiornikach w Witkowiźnie i Rządzy całkowity zakaz zabierania ryb łososiowatych /pstrąga i lipienia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W styczniowym numerze WŚ, list klusola do pana prezesa. Ubaw po pachy ))) Niestety ukazuje też przyszłe skutki absurdalnej decyzji o zakazie trollingu w OM.Brawo Marek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 może tak całość wrzucisz artykuł ucięty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W styczniowym numerze WŚ, list klusola do pana prezesa. Ubaw po pachy ))) Niestety ukazuje też przyszłe skutki absurdalnej decyzji o zakazie trollingu w OM.Brawo Marek. Dokładnie, wrzuć cały artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Uwaga na prawa autorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Uwaga na prawa autorskie. W sumie racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dokładnie, prawa autorskie. Ale naprawdę polecam. Marek z każdym numerem rozkręca się coraz bardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Pytanie o rzeczywistość - dysponuje już ktoś listą wód OM PZW na rok 2017r?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Pytanie o rzeczywistość - dysponuje już ktoś listą wód OM PZW na rok 2017r??Chyba to co było plus to co włączyli z PZW Łódź. Tak mi się wydaje. Kawałem Bzury? Jaką Koledzy macie opinię o wodach górskich w okręgu? Ktoś w 2016 łowił na odcinkach górskich i może podzielić się opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Wody przejęte od Łodzi to zapewne nie mniej i nie więcej niż te http://www.pzw.org.pl/35/cms/18920/wykaz_wod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Chyba to co było plus to co włączyli z PZW Łódź. Tak mi się wydaje. Kawałem Bzury? Jaką Koledzy macie opinię o wodach górskich w okręgu? Ktoś w 2016 łowił na odcinkach górskich i może podzielić się opinią? Bzura to okręg skierniewicki a nie łódzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Bzura to okręg skierniewicki a nie łódzkiDo miejscowości Orłów to okręg Łódzki. Od Orłowa Skierniewicki. Tak na 99% ???? Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Do miejscowości Orłów to okręg Łódzki. Od Orłowa Skierniewicki. Tak na 99% Ujście rzeki Ochnia, według Cioci Wikipedii, znajduje się poniżej wsi Łęki Kościelne można powiedzieć, że A1 dzieli Bzurę. To jak z tymi wodami górskimi na Mazowszu? MIT, jak temat wątku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Ujście rzeki Ochnia, według Cioci Wikipedii, znajduje się poniżej wsi Łęki Kościelne można powiedzieć, że A1 dzieli Bzurę. Dokładnie, poniżej tej miejscowości, (gdzie Ochnia wpływa do Bzury) zaczyna się już Orłów - Kolonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi