Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość outsider44

Tu akurat cieszy mnie beton w pzw... bo widziałem "próbki" Twojej aktywności..

Bałbym się jak "dobrej zmiany" i ciarki mnie przechodzą mimo, że już mnie w tym kole nie ma

Collego olo86, wybacz, ale nie powinieneś zabierać już głosu w sprawach mojego koła: raz, że jesteś dobrze zaprzyjaźniony z członkami zarządu,a dwa: dlatego,że głosowałeś przeciwko obowiązkowi finansowania szkolenia młodzieży przez koło( a dokładnie przeciw uznaniu opłaconych przeze mnie faktur na sprzęt służący temu celowi). A efekty? Proszę bardzo:drużynowy i indywidualny mistrz okręgu juniorów w spinningu, a w dyscyplinie spławikowej 6ty w klasyfikacji rocznej, oraz MP Juniorów w spinningu to sportowo 3cie miejsce(po odjęciu kary za spóźnienie). Kosztuje to około 300h pracy rocznie i parę złotych, moich złotych. Ale przy tej okazji pozdrawiam grupę osób, która wsparła nas w drobny sprzęt przed dwoma laty. Młodzież potrafi być wdzięczna.

Edytowane przez silurus44

Gość outsider44

Jestem członkiem zarządu koła do którego należę i staram się jak mogę ale nie do wszystkiego da się przekonać większość

Trzeba więc starać się o większość, gdyż mniejszość nic nie daje, poza nerwicą. Ja nie zgodziłem się na ofertę roli "przyzwoitki".

Jedyna w moim odczuciu szansa na zmiane to kompletna prywatyzacja/dzierzawa wod przez osoby ktore faktycznie sa w stanie zrobic cos dobrego ale przy tej mentalnosci nie widze szans bo moneta musi sie zgadzac.

Moneta musi się zgadać i prywatnie i związkowo. Prywatnie musi się zgadzać bardziej, bo firma splajtuje.

Najważniejsze zmiany w RAPR dla OM PZW na 2017:

Wymiary ochronne i limity połowu

Wymiary ochronne:
-bolen od 45 cm
-brzana od 50 cm
-klien i jaź od 35 cm
-lin 30 cm

Limity:
-boleń, brzana, sandacz i szczupak - łącznie 2 szt na dobę
-kleń i jaź - 3 szt na dobę
-lin - 3 szt na dobę
Edytowane przez Tomek St.

Collego olo86, wybacz, ale nie powinieneś zabierać już głosu w sprawach mojego koła: raz, że jesteś dobrze zaprzyjaźniony z członkami zarządu,a dwa: dlatego,że głosowałeś przeciwko obowiązkowi finansowania szkolenia młodzieży przez koło( a dokładnie przeciw uznaniu opłaconych przeze mnie faktur na sprzęt służący temu celowi). A efekty? Proszę bardzo:drużynowy i indywidualny mistrz okręgu juniorów w spinningu, a w dyscyplinie spławikowej 6ty w klasyfikacji rocznej, oraz MP Juniorów w spinningu to sportowo 3cie miejsce(po odjęciu kary za spóźnienie). Kosztuje to około 300h pracy rocznie i parę złotych, moich złotych. Ale przy tej okazji pozdrawiam grupę osób, która wsparła nas w drobny sprzęt przed dwoma laty. Młodzież potrafi być wdzięczna.

Jakoś przegapiłem ten post..

po1 - nie jestem zaprzyjaźniony z żadnym członkiem tego koła, ba, nie jestem nawet jego członkiem.

po2 nie oceniam twojej pracy z młodzieżą

po3 odnoszę się tylko do twojej etyki - łowienia na 2 żywcówki i spinning (co jak wiesz mam udokumentowane na filmie), nie wspominając o bieganiu z sandaczem schowanym w kaloszu w maju - to na szcześćie też mogą potwierdzić świadkowie..

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Witam.

Mam kolegę, który jest częstym gościem na zbiorniku Rządza koło Stanisławowa / mieszka niedaleko /. Z tego co mi powiedział standard OM czyli d....y nie urywa,trafia się przeważnie niewymiarowy szczupak i niedorostki okonia a pstrąg to tylko marzenie łowcy.

Witam.

Mam kolegę, który jest częstym gościem na zbiorniku Rządza koło Stanisławowa / mieszka niedaleko /. Z tego co mi powiedział standard OM czyli d....y nie urywa,trafia się przeważnie niewymiarowy szczupak i niedorostki okonia a pstrąg to tylko marzenie łowcy.

No i pstrąg na teraz okres ochronny...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pytanie o rzeczywistość - dysponuje już ktoś listą wód OM PZW na rok 2017r??

Chyba to co było plus to co włączyli z PZW Łódź. Tak mi się wydaje. Kawałem Bzury?

Jaką Koledzy macie opinię o wodach górskich w okręgu? Ktoś w 2016 łowił na odcinkach górskich i może podzielić się opinią?

Chyba to co było plus to co włączyli z PZW Łódź. Tak mi się wydaje. Kawałem Bzury?

Jaką Koledzy macie opinię o wodach górskich w okręgu? Ktoś w 2016 łowił na odcinkach górskich i może podzielić się opinią?

Bzura to okręg skierniewicki a nie łódzki

Do miejscowości Orłów to okręg Łódzki. Od Orłowa Skierniewicki. Tak na 99%

Ujście rzeki Ochnia, według Cioci Wikipedii, znajduje się poniżej wsi Łęki Kościelne :) można powiedzieć, że A1 dzieli Bzurę.

To jak z tymi wodami górskimi na Mazowszu?  MIT, jak temat wątku ?