Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do zorientowanych. Jadę do was połowić na urlop. Składka - członkowska na zagospodarowanie i ochronę wód PZW 125 zł płacę u was gdzieś powiedzmy w sklepie. Co ze składką członkowską na 2017 rok ? U siebie opłacić czy też u was ?

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Wiesz dobrze, ze mam swoje zdanie na temat Zegrza i PZW mazowieckie.

Wiem tez, ze w przyszłym roku mam na oku inne PZW i chętnie zapłacę za zezwolenie w okręgu, który zarybia łowiska i w miarę dba o wędkarzy ;-)

Tapatalknięte z komórki

Wiesz dobrze,że mam takie same zdanie jak TY, ale ja nie mam wyboru niestety...

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Na stronie OMPZW z prac zarządu za wrzesień jest info o wyrażeniu zgody na podpisanie porozumienia na 2018 rok z PZW Siedlce i PZW Ciechanów. Brak jednak szczegółów. @bartsiedlce wiesz może coś więcej?

oby to była nowa rzeczywistość.

Tylko tam jest też napisane, że na jakiś zasadach... oby te zasady, które OM sobie wymyślił były do przyjęcia przez Ciechanów i Siedlce.

Edytowane przez ASAPfishing

Okręg w Siedlcach ma podpisaną umowę wieloletnią z OM o wspólnym gospodarowaniu w obwodzie Bug Nr 5. O tę umowę trwał spór sądowy, ostatecznie sąd stwierdził jej ważność. Na tej podstawie wędkarze naszego okręgu będą mogli wędkować w tym obwodzie, podobnie jak w bieżącym roku. Szczegóły rozliczenia finansowego pomiędzy okręgami ureguluje porozumienie.

Szczegółów porozumienia z Ciechanowem nie znam.

• Like 2

Kiedy wreszcie wróci trolling na wodach Mazowsza i znikną siaty rybaków?

Troll w najbliższej przyszłości nie wróci, a w przypadku rybaków znajome wróbelki ćwierkają, że ostatnio coś strasznie nabroili i mogą się pożegnać z umowami w trybie natychmiastowym.

Dziś jest zarząd OM i wiele się decyduje. Odnośnie porozumień z OS i OC, miały by być na zasadzie wzajemnej, dotyczącej  jednej konkretnej wody. Np.:  jesteś z OM i chcesz łowić na Wkrze płacisz 15 PLN na rok i  łowisz na konkretnym 1 łowisku. Jesteś z OS i chcesz łowić na mazowieckim Bugu płacisz 15pln OM i łowisz. Przynajmniej takie były ostatnio pomysły. Co dziś się ostatecznie urodzi i nie wiem jeszcze.....

Edytowane przez vako
  • Like 2