Wojtek B. Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5708.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 ciekawe czy będą jakieś porozumienia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Dobrze, że nie postawiłeś na końcu znaku zapytania Wtedy byłoby to pytanie retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Już czekam na interpretację $6.3 co z dropem, texas ring . Jak dobrze rozumiem w wodach nizinnych można zabrać 2 Pstrągi >30cm dziennie... ech. Bo $11.10 tyczy się tylko górskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Jeśli chodzi o §6.2 to czy nie zniesiono obowiązku rejestracji mniejszych jednostek służących do sportu/rekreacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 25 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Zniesiono, ale to nie znaczy że zarządzający wodą niema prawa tego wymagać, w wielu przypadkach numer na łodzi pomaga w identyfikacji osobników łamiących przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Zniesiono, ale to nie znaczy że zarządzający wodą niema prawa tego wymagać, w wielu przypadkach numer na łodzi pomaga w identyfikacji osobników łamiących przepisy.Wszystko się zgadza, tyko jaki organ zarejestruje skoro nie ma takiego obowiązku. W moim starostwie odmawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgmm Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 (edytowane) Ten zapis dotyczący rejestracji łodzi to bubel ,powinien być dopisek"zgodnie z obowiązującymi przepisami " . Edytowane 29 Listopada 2020 przez rgm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Co z trollingiem w Mazowieckim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Nie Co z trollingiem w Mazowieckim ?Nie ma i nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Szkoda, że porozumień też nie ma ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Jest jakiś zapis co do trollingu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Jest jakiś zapis co do trollingu ?Jest. Ponadto wcześniej w §4 i §9 masz wymienione dozwolone metody połowu.Rozdział V METODY POŁOWU§ 8.1.W wodach OM PZW zabroniony jest połów (polowanie) kuszą, połów metodą trollingową, jednoczesne łowienie różnymi metodami. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Z ciekawostek, które wychwyciłem, od nowego roku jest obowiązek natychmiastowego wpisu do rejestru złowionych ryb przeznaczonych do zabrania, a wymienionych w § 10 ust. 2 warunków zezwolenia. §7. Złowione ryby(...)4.Ryby objęte limitem ilościowym (zgodnie § 10 ust. 2) przeznaczone do zabrania, należy niezwłocznie po złowieniu wpisać do rejestruamatorskiego połowu ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Szkoda, że nie wpisano : ryby przetrzymywane w siatce uważa się jako "do zabrania"...rozwiązało by to sprawę interpretacji przez PSR czy SSR...jak zwykle zostawiona furtka, która jest prosta do zamknięcia...ech......wziąłem rozwód na ten rok i wykupiłem w skierniewickim...przywiązany do lokalnych kół trochę szkoda było ale teraz korzystając z porozumień wiem, że dobrze uczyniłem...i nawet podczas kontroli w ciechanowskim jakoś tak inaczej/lepiej byłem traktowany ...no i po wynikach myślę, że dobrzej została zagospodarowana moja składka......powoli pętla się zaciska nad tym okręgiem ale jedyną metodą jest przejmowanie całych zarządów kół i dopiero atak na Twardą...niestety pojedyncze jednostki są pacyfikowane... ale to nie znaczy, że oddajemy pola...czaimy się, zbieramy watahę i prędzej czy później uderzymy...a na walnym wyborczym będzie zdziwko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Szkoda, że nie wpisano : ryby przetrzymywane w siatce uważa się jako "do zabrania"...rozwiązało by to sprawę interpretacji przez PSR czy SSR...jak zwykle zostawiona furtka, która jest prosta do zamknięcia...ech...Chyba jednak czegoś dokładnie nie doczytałeś. Od nowego roku jeśli złowisz sandacza(zgodnie z obowiązującymi przepisami, łowiąc rekreacyjnie) i chcesz go zabrać, to natychmiast po złowieniu wpisujesz go do rejestru(obowiązek). Jeśli go nie zabierasz, masz obowiązek natychmiast go uwolnić. Nie ma przechowywania i przetrzymywania ryb (wymienionych w § 10 ust. 2 warunków zezwolenia) w siatce bez wpisania ich do rejestru. Ja ze swej stronie dodałbym dodatkowo do tego zapisu wymóg wpisania w rejestrze połowu, długości ryby z dokładnością do 1cm. By jeszcze bardziej ukrócić niektóre patologie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Oczywiście tu mój błąd. Sandacz przetrzymywany w siatce czy zabity ma być wpisany. to na plus. Choć pomimo tego, że ryba cierpi wleczona po zbiorniku w siatce to wolałbym, żeby miała być do zakończenia łowienia tak przetrzymywana (i wpisana) bo już wiele razy widziałem jak wędkarz na końcu albo w trakcie łowienia decydował się jednak na wypuszczenie a nie walenie kompletu w łeb. Ryba zabita poza tymi obowiązkowymi z regulaminu (łososiowatymi, lipieniami i na lodzie) powinna oznaczać koniec łowienia. Ale w przypadku tak lubianego przez nas okonia dali kolejne zielone światło do zabierania pasków w ilościach hurtowych w przedziale 15-25cm. Co dalej tworzy ogromną patologię nad obecnie wszelkimi łachami wiślanymi i zatoczkami. Takich okonków całe bagażniki wyjeżdżają. A potem białej ryby za dużo. A co ma ganiać narybek tej białej ryby? Chyba tylko mewy bo kormoran też lubi okonia. I robi się naprawdę dziwna sytuacja bo okonie jak już coś to trafiają się w przedziale 25-40+ co cieszy no ale przyszłościowo gdzie te młodsze roczniki??? Rozumiem, że zamysł jest taki, że jak już złapiemy okonia to fajnego garbusa ? Tylko te garbusy pasują idealnie do oczek siatek rybaków i są przysmakiem w smażalniach. Ciężko wprowadzić systemowe rozwiązania, żeby wszystkich cieszyło szczególnie, że nasz własny związek z Twardą na czele tak lobbuje rybaków i smażalnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 https://ompzw.pl/news/jesienne-zarybianie-cd-2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Najbardziej podobaja mi się napisy w trakcie... Np. Narybek jesienny szczupaka i ryby po 40cm lub więcej... Z której to jesieni?? Bo chyba nie z zeszłej. Nawet tęczowe triploidy tak szybko nie rosną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Szczupaki, które wylęgły się wiosną, na jesieni mają około 40 cm. Dlatego jest to "narybek jesienny"...???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 (edytowane) Rok temu świąteczny prezent ZG PZW przygotował OM PZW w postaci wniosku o zjazd nadzwyczajny i odwołanie władz centralnych. Wskutek sztuczek prawniczych(!) zjazd nie doszedł do skutku....W tym roku prezenty rozdaje ZG PZW.....Zaprzyjaźnione wiewiórki donoszą, że po przeprowadzonej kontroli w OM PZW, przez Główną Komisję Rewizyjną(GKR), w czynnościach został zawieszony dotychczasowy wieloletni Prezes Okręgu Zbigniew Bedyński i pewnie to nie koniec. Nastąpiło to po przedstawieniu wniosków i zaleceń pokontrolnych GKR na wczorajszym posiedzeniu ZG PZW.http://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/213805/60/posiedzenie_zarzadu_glownego_pzw__grudzien_2020Informacja ta póki co nie jest oficjalnie potwierdzona ze strony OM PZW.Należy też zauważyć, że zawieszenie w czynnościach nie jest równoznaczne z odwołaniem ze stanowiska, a jedynie odsunięciem od wykonywania obowiązków, na czas postępowania wyjaśniającego/dyscyplinarnego, które to potwierdzi lud oddali zarzuty. Dopiero prawomocny skazujący wyrok może powodować odwołanie z funkcji prezesa okręgu.Wiewiórki donoszą, że to pokłosie prywatnej wendety jakiej dopuścił się obecny prezes(wraz z częścią władz i organów okręgu), wobec byłego kontrkandydata w wyborach na prezesa okręgu kol. Grześka Sybilskiego, obecnego prezesa koła PZW nr 100 Bistyp.M. Edytowane 20 Grudnia 2020 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 https://ompzw.pl/photos/600x450/galleryphoto/1/photo-232614.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 https://ompzw.pl/photos/600x450/galleryphoto/1/photo-232614.jpg Dziękuję. Ja z kolei życzę okręgowi mazowieckiemu również wielu porozumień od kolejnego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 (edytowane) Dziękuję. Ja z kolei życzę okręgowi mazowieckiemu również wielu porozumień od kolejnego sezonu Nie mam wielkich nadziei na radykalne zmiany. Raczej będzie tak jak było..... Tak mi podpowiada doświadczenie. Edytowane 23 Grudnia 2020 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 29 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2020 (edytowane) Uchwała nr 284/XII/2020Zarządu Głównego Polskiego Związku Wędkarskiegoz dnia 19 grudnia 2020 r. w sprawie: zawieszenia Prezesa Zarządu Okręgu Mazowieckiego PZW na podstawie § 20 ust. 4 Statutu PZW z dnia 15.03.2017 r.,Zarząd Główny Polskiego Związku Wędkarskiegouchwala: § 1Zawiesza Kol. Zbigniewa Bedyńskiego w pełnieniu funkcji Prezesa Zarządu Okręgu Mazowieckiego PZW w związku z wszczęciem postępowania dyscyplinarnego przez Rzecznika dyscyplinarnego Zarządu Głównego PZW. § 2Wykonanie uchwały powierza się Zarządowi Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego. § 3Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia. Sekretarz ZG PZW Prezes ZG PZW Beata Olejarz Teodor Rudnik Edytowane 29 Grudnia 2020 przez vako 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi