Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie .

PZW to stowarzyszenie .

Chciałbym Was prosić o wskazanie treści z statutu PZW paragrafu gdzie jest napisane .

Co się dzieje z majątkiem stowarzyszenia PZW w czasie likwidacji .?

Czy wskazane jest na jaki cel przechodzi majątek PZW  po likwidacji .

Jakoś sam nie mogę tego ogarnąć .

Vako a Pan czytał . Jeśli tak to po co te pytanie na pytanie .Wystarczy pomóc i odpowiedzieć .

Doczytałem tyle że każde stowarzyszenie w swoim statucie może ustalić sposób likwidacji majątku .

Jeśli jest tak że stowarzyszenie nie określi sposobu likwidacji sąd nakazuje przekazać majątek na cel społeczny .

Chyba tak .

Chodzi mi o to co jest zapisane odnośnie likwidacji w statucie stowarzyszenia PZW .

Po prostu  chyba będę musiał sobie poczytać cały statut PZW może coś  znajdę co mnie interesuje .

Mam takie pytanie .

PZW to stowarzyszenie .

Chciałbym Was prosić o wskazanie treści z statutu PZW paragrafu gdzie jest napisane .

Co się dzieje z majątkiem stowarzyszenia PZW w czasie likwidacji .?

Czy wskazane jest na jaki cel przechodzi majątek PZW  po likwidacji .

Jakoś sam nie mogę tego ogarnąć .

Odpowiadając na Twoje pytania:

W Statucie z 2017 roku:

& 2 "Polski Związek Wędkarski, w skrócie PZW, zwany dalej Związkiem, jest dobrowolnym,

samorządnym stowarzyszeniem miłośników wędkarstwa i sportu wędkarskiego,

kontynuatorem tradycji zorganizowanego wędkarstwa w Polsce."

&70 "W razie rozwiązania się Związku jego majątek zostanie przekazany na cele określone przez

Krajowy Zjazd Delegatów, uchwałą podjętą zwykłą większością głosów."

Nie bardzo rozumiem " :D" w Twoim wpisie.

W PZW najwyższą władzą jest krajowy zjazd delegatów okręgów i tylko tenże zjazd może rozwiązać organizację. Cóż więc dziwnego, że podejmując decyzję o likwidacji podejmuje także decyzję o przeznaczeniu majątku?

Może zacznij wymagania od instytucji drenujących daleko bardziej Twoją kieszeń?

Może ujednolicone i zagregowane dane z ZUS? Albo z PGE? A może US?

Mam jeszcze parę ciekawych propozycji  ;)

Niby dlaczego akurat PZW ma upubliczniać swoje sprawozdania finansowe? To nie jest organizacja pożytku publicznego tylko stowarzyszenie, do którego dobrowolnie należą jego członkowie. Każdy z nich ma możliwość zapoznania się ze sprawozdaniami dowolnego szczebla organizacji przy odrobinie zaangażowania.

No niektóre okręgi są opp 

• 3 tygodnie później...

Jak ma być k... lepiej, jak koło PZW chwali się zberetowaniem szczupaka 90+, co oprócz głupoty jest złamaniem regulaminu OM PZW (na odcinku Narew nr 7 obowiązuje górny wymiar ochronny 90 cm).

post-66631-0-12924500-1746375890_thumb.jpg

• Like 2

Jak ma być k... lepiej, jak koło PZW chwali się zberetowaniem szczupaka 90+, co oprócz głupoty jest złamaniem regulaminu OM PZW (na odcinku Narew nr 7 obowiązuje górny wymiar ochronny 90 cm).

"Taki mamy klimat" . Mentalności ludzkiej w Polsce jeszcze długo, długo nie zmienisz. Ryby? Będzie się łowić telefonem, jak pokemony ????

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...