Skocz do zawartości

Gäddfeber

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

Ten film na pewno był kręcony wiosną widać to po otaczającej przyrodzie. Swoją drogą nie wydaje mi się i tego nigdzie nie widać by łowisko było wygrodzone. Zresztą wygrodzone czy nie to jednak kapitalny pokaz połowu dużych szczupaków i C&R. Ważenie w specjalnej torbie, układanie na macie by nie zapiaszczyć ryby, mniejsze sztuki wyhaczane bezpośrednio w wodzie. Słowem miło się ogląda i jest to film do którego chętnie się powróci.

Ten film na pewno był kręcony wiosną widać to po otaczającej przyrodzie. Swoją drogą nie wydaje mi się i tego nigdzie nie widać by łowisko było wygrodzone.

No więc właśnie. Z tego co wiem właśnie tak sprawa była załatwiona, ale w 100% zgadzam się z Tobą Waci. To porządny film na temat C&R. Łowi się piękne ryby i pięknie się o nie dba. Odpowiedni hol, zręczne podobranie, później pomiar, kilka zdjęć i woda wraca w dobrej kondycji do wody. Wczoraj przeglądałem go w przyspieszonym tempie i zwróciłem dokładnie na to samo uwagę. Ponadto dla bezpieczeństwa większych sztuk używano maty. Myślę, że w niektórych filmach amerykańskich sprawa wygląda tak samo. Zastanawiam się czy na potrzeby komercji nie wpływają oni np. do rezerwatów by zrobić kilka baaaardzo udanych holi wielkich ryb, a następnie płacą ogromne pieniądze za naruszenie spokoju (oczywiście gospodarzom rezerwatu; na rozwój, utrzymanie itd.).

Swoją drogą zwróciłem uwagę również na inny element tego filmu. Mianowicie na technikę rzutową głównych bohaterów. Widać, że częściej łowią na spinning niż na casting. Rzut nie był fazowy klasyczny castingowy tylko ... przypominał coś a'la rzut spławikówką (jerk zwisał z tyłu za plecami a następnie wyrzut). Ale to takie moje widzimisię :D

Pozdrawiam

Remek

niestety nie wiem keidy krecono film, czy to byla wiosna (nie chce mi sie wierzyc) czy tez pozna jesien (widac ze czesciowo pada lekki sniezek)

wiem tylko, ze na tym lowisku jest dosyc rygorystycznie i tyle ...

film sam w sobie jest bomba, wyniki dobijaja czlowieka wiem tez od kogos kto tam byl w tamtym roku, ze na jerki mozna zlapac wszystko a na inne przynety prawie nic!

film sam w sobie jest bomba, wyniki dobijaja czlowieka wiem tez od kogos kto tam byl w tamtym roku, ze na jerki mozna zlapac wszystko a na inne przynety prawie nic!

Zgadza się! Jest to pierwszy film o jerkowaniu z pełnego zdarzenia. Chociaż nie ukrywam, że czekam na obiecany przez Piotrka Piskorskiego.

Pozdrawiam

Remek

• 7 lat później...

Witam, mam gorcä prosbe o ten film, jestem teraz u brata za miedzä, möwil ze oglädal go kilka razy na youtube w pelnej wersji, a ja go dzisiaj szukam pöl nocy i go nie znalazlem, tylko wersja 2min i 18 sek, prosze o pomoc, tylko nie od Ruskich, z göry serdeczne dzieki, pozdrawiam miklas_64

Witam, mam gorcä prosbe o ten film, jestem teraz u brata za miedzä, möwil ze oglädal go kilka razy na youtube w pelnej wersji, a ja go dzisiaj szukam pöl nocy i go nie znalazlem, tylko wersja 2min i 18 sek, prosze o pomoc, tylko nie od Ruskich, z göry serdeczne dzieki, pozdrawiam miklas_64

Król wykopalisk nam sie objawił.....

• Like 1

priv

Edytowane przez rower26

• 7 lat później...

Lepiej tak, niż zakładać nowy temat o tym samym.

Racja to :)

Czy to może o ten film chodzi?

Strike Pro się pokazuje tutaj, więc jakieś powiązanie jest

edit 

dwie minuty filmu, więc pewnie nie to 

Witryna fiskefilm.se się nie ładuje

Edytowane przez Dano.