Zanderix Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Jestem świeżo po projekcji G?ddfeber - Jerkbaitfiske efter storg?dda Ogólnie rzecz biorąc : I LOVE THIS GAME Polecam tym którzy jeszcze nie widzieli PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Arek, napisz jeszcze gdzie można dostać ten filmik?!? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Arek, napisz jeszcze gdzie można dostać ten filmik?!? Pozdrawiam Niestety nie wiem gdzie , ja dostałem od szwagra ze Sweden. Ale mogę się podzielić PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 zanderix jelsi mozna liczyc na podzial - uzyczenie to ja bym bardzo reflektowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 film juz jest wyslany do remka prosze szanujcie prawa autorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 O JO JOJ. Właśnie obejrzałem. Kurcze niezła jazda i to bez trzymanki. W pudełeczku jednego z mistrzów zauważyłem Slida RR i Warriora RSH. Ale łowili na inne, niestety nie wiem co to za przynęty.Może ktoś napisze.Szkoda, że nie rozumiem po szwedzku, ale i tak było super.Acha, jutro też obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Arek-nie pochwaliles sie nic a nic To powiedz choc czy Kavlingean calkiem juz zarosla. Moze jaki weekend zrobie jeszcze, choc male szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Kuba to samo pomyslalem . Zanderix wrocil z Szwecji i ani slowka , domyslam sie tylko ze moze na forum Salmo bedzie jakis raport ?.... oraz wspaniale zdiecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 @KUBA & JERRYWróciłem, lecz chwalić to się zabardzo nie ma czym, tzn. rozmiarówka kończyła się na 85cm (kilka dużych skutecznie pozbywało sie przynęt na moich oczach około 1-2m od chwytaka ), natomiast ilościowo jestem zaskoczony bo w pojedynkę przeżuciłem około 300 kaczodziobych. Kuba jak byłem na Kavlingean to monstra się jeszcze bawiły jak to mówią szwedzi i nic innego ich nie interesowało . Jerry zdjęć niestety nie będzie jak aparat był sprawny - to nie było czemu pstrykać , jak juz coś nadawało się do pstrykania to niestety prawa Murphego zadziałały ze zdwojoną siłą i sprzęt wysiadł. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Widzę, że nie tylko ja kupiłem ten film. Będąc w Szwecji wypatrzyłem go na jednej z półek. Jeszcze nie oglądałem ale ... widzę, że opis kasety jest trafny. Pitt, dzięki za pamięć! Przynęty, o które pytasz Waci to Buster Jerk. W zeszłym roku, w sklepie, w którym robiliśmy zapkupy były salmiaki w tym roku brak, a na dodatek z jerków to tylko uświadczyć można było Bustery. http://www.cwcab.com/eg048.htm PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Dzięki Remek rzeczywiście na tej stronie są te jerki na jednym ze zdjęć widać dokładnie budowę tej przynęty (obciążenia i grzechotke). Inne przynęty z tego filmu też odnalazłem pod tym adresem. Wygląda na to że są to jerki wykonane z twardego plastiku. Jedna wtryskarka i tysiące egzemplarzy w krótkim terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Z filmem tym związana jest całkiem niezła historia. Łowisko było upatrzone, a ryby sprytnie odgrodzone Dokładnie to plastik. Było tego sporo w Szwecji. Tak jak powiedziałem, w naszym sklepie tak jak w zeszłym roku były salmiaki tak w tym SPRO i Buster jerki. Osobiście jednak nie kupiłem żadnego. Powód jest oczywisty - nikt nie robi lepszych przynęt szczupakowych niż Salmo. Przekonuję się o tym po raz kolejny i myślę, że inni współtowarzysze wyprawy to potwierdzą. Wystarczą trzy (slider, jack i fatso) i można łowić prawie w każdym warunkach. Nie jest to reklama ... po prostu tak uważam. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 nikt nie robi lepszych przynęt szczupakowych niż Salmo. Zgadza sie, do rzucania za szczupakiem nie ma nic lepszego. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 prawie dobrze że dodałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 @Friko, bo do pudła ZAWSZE trzeba włożyć kilka gum i dobrą obrotówkę z paletką rozmiaru min. 5. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 @Remek, to i tak będzie jeszcze generalizacja. Szwecja to nie tylko szkiery w maju/czerwcu. A trolling na jeziorach np? A jak szczuply stoi glebiej?Natomiast w kontekscie pobytu w Szwecji ktory niedawno zakonczyles - zapewne trudno podwazyc taka opinie, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Witam kolegow w kraju i gratuluje dobrych wynikow...obawialem sie, ze z uwagi na warunki meteo bedzie ciezko, ale wszystko dobrze poszlo... ...i można łowić prawie w każdym warunkach. Dobrze powiedziane... Gumop.s.Szkoda, ze nie wzieliscie jednak tych pare Spro....ja bym sie chetnie podlaczyl...jakie i po ile byly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 @Friko, rzeczywiście miałem na myśli łowienie z rzutu a nie trollingowanie. Ale z tego co widziałem w arsenale Gumo też są z 4 woblerki trollingowe (podstawowe). Suma sumarum pudło składałoby się z 10 przynęt. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Tak to jest, bierze sie (przynajmniej ja tak robie) duzo przynet o odmiennym zachowaniu w wodzie po to, zeby w trakcie lowienia wytypowac te najlepsze.Te, ktore wiadomo, ze lepiej gorzej zawsze sie sprawdza zabieram zdublowane. Niektore tez modele rownie dobrze sprawdza sie w trolingu i z rzutu.Tylko z glebokoscia, na jaka sa przeznaczone nie da sie nic zrobic i trzeba miec przekroj przynet, zeby siegnac tam, gdzie sa ryby.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 ja wiem dokladnie gdzie ci szwedzi lowili a tak wyglada zlamany buster jerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 ja wiem dokladnie gdzie ci szwedzi lowili NO GDZIE PITCIU , NO GDZIE ????? nie bądź hitrus napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Na byłym tarlisku, które po tarle zostało odgrodzone. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 @remek, z tym zagrodzonym tarliskiem to sie nie zgadza, glowny powod jest taki, ze to lowisko jest otwarte od pazdziernika do pierwszego lodu, czyli z reguly do stycznia, potem lowsko, ktore jest w rekach prywatnych, jest przez kilka miesiecy kompletnie zamkniete dla wszystkichlowic mozna tylko przez maksymalny okres 4 dni i zezwolenie dostaje rownoczesnie tylko czterech wedkarzy, obowiazuje totalne C&R @zanderix, nie gniewaj sie, ale takich informacji nie sprzedaje sie na otwartym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 @zanderix, nie gniewaj sie, ale takich informacji nie sprzedaje sie na otwartym forum Ech życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 @remek, z tym zagrodzonym tarliskiem to sie nie zgadza, glowny powod jest taki, ze to lowisko jest otwarte od pazdziernika do pierwszego lodu, czyli z reguly do stycznia, potem lowsko, ktore jest w rekach prywatnych, jest przez kilka miesiecy kompletnie zamkniete dla wszystkichlowic mozna tylko przez maksymalny okres 4 dni i zezwolenie dostaje rownoczesnie tylko czterech wedkarzy, obowiazuje totalne C&R O ... to mam nieścisłe wiadomości, choć jestem przekonany, że właśnie tak było ... A Pitt, kiedy był kręcony ten film? Na wiosnę? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi