Skocz do zawartości

Gäddfeber

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

O JO JOJ. :lol:

Właśnie obejrzałem. :huh: Kurcze niezła jazda i to bez trzymanki. W pudełeczku jednego z mistrzów zauważyłem Slida RR i Warriora RSH. :D

Ale łowili na inne, niestety nie wiem co to za przynęty.

Może ktoś napisze.

Szkoda, że nie rozumiem po szwedzku, ale i tak było super.

Acha, jutro też obejrzę. :mellow:

@KUBA & JERRY

Wróciłem, lecz chwalić to się zabardzo nie ma czym, tzn. rozmiarówka kończyła się na 85cm (kilka dużych skutecznie pozbywało sie przynęt na moich oczach około 1-2m od chwytaka :wacko: ), natomiast ilościowo jestem zaskoczony bo w pojedynkę przeżuciłem około 300 kaczodziobych.

Kuba jak byłem na Kavlingean to monstra się jeszcze bawiły jak to mówią szwedzi i nic innego ich nie interesowało :D.

Jerry zdjęć niestety nie będzie :( jak aparat był sprawny - to nie było czemu pstrykać , jak juz coś nadawało się do pstrykania to niestety prawa Murphego zadziałały ze zdwojoną siłą i sprzęt wysiadł.

PZDR

Zanderix

Widzę, że nie tylko ja kupiłem ten film. Będąc w Szwecji wypatrzyłem go na jednej z półek. Jeszcze nie oglądałem ale ... widzę, że opis kasety jest trafny.

Pitt, dzięki za pamięć!

Przynęty, o które pytasz Waci to Buster Jerk. W zeszłym roku, w sklepie, w którym robiliśmy zapkupy były salmiaki w tym roku brak, a na dodatek z jerków to tylko uświadczyć można było Bustery. http://www.cwcab.com/eg048.htm

Pozdrawiam

Remek

Dzięki Remek rzeczywiście na tej stronie są te jerki na jednym ze zdjęć widać dokładnie budowę tej przynęty (obciążenia i grzechotke). Inne przynęty z tego filmu też odnalazłem pod tym adresem. Wygląda na to że są to jerki wykonane z twardego plastiku. Jedna wtryskarka i tysiące egzemplarzy w krótkim terminie. ;)

Z filmem tym związana jest całkiem niezła historia. Łowisko było upatrzone, a ryby sprytnie odgrodzone :mellow:

Dokładnie to plastik. Było tego sporo w Szwecji. Tak jak powiedziałem, w naszym sklepie tak jak w zeszłym roku były salmiaki tak w tym SPRO i Buster jerki. Osobiście jednak nie kupiłem żadnego. Powód jest oczywisty - nikt nie robi lepszych przynęt szczupakowych niż Salmo. Przekonuję się o tym po raz kolejny i myślę, że inni współtowarzysze wyprawy to potwierdzą. Wystarczą trzy (slider, jack i fatso) i można łowić prawie w każdym warunkach. Nie jest to reklama ... po prostu tak uważam.

Pozdrawiam

Remek

Witam kolegow w kraju i gratuluje dobrych wynikow...obawialem sie, ze z uwagi na warunki meteo bedzie ciezko, ale wszystko dobrze poszlo...

...i można łowić prawie w każdym warunkach.

Dobrze powiedziane... :lol:

Gumo

p.s.Szkoda, ze nie wzieliscie jednak tych pare Spro....ja bym sie chetnie podlaczyl...jakie i po ile byly?

Tak to jest, bierze sie (przynajmniej ja tak robie) duzo przynet o odmiennym zachowaniu w wodzie po to, zeby w trakcie lowienia wytypowac te najlepsze.

Te, ktore wiadomo, ze lepiej gorzej zawsze sie sprawdza zabieram zdublowane. Niektore tez modele rownie dobrze sprawdza sie w trolingu i z rzutu.

Tylko z glebokoscia, na jaka sa przeznaczone nie da sie nic zrobic i trzeba miec przekroj przynet, zeby siegnac tam, gdzie sa ryby.

Gumo

@remek, z tym zagrodzonym tarliskiem to sie nie zgadza, glowny powod jest taki, ze to lowisko jest otwarte od pazdziernika do pierwszego lodu, czyli z reguly do stycznia, potem lowsko, ktore jest w rekach prywatnych, jest przez kilka miesiecy kompletnie zamkniete dla wszystkich

lowic mozna tylko przez maksymalny okres 4 dni i zezwolenie dostaje rownoczesnie tylko czterech wedkarzy, obowiazuje totalne C&R

@zanderix, nie gniewaj sie, ale takich informacji nie sprzedaje sie na otwartym forum

@remek, z tym zagrodzonym tarliskiem to sie nie zgadza, glowny powod jest taki, ze to lowisko jest otwarte od pazdziernika do pierwszego lodu, czyli z reguly do stycznia, potem lowsko, ktore jest w rekach prywatnych, jest przez kilka miesiecy kompletnie zamkniete dla wszystkich

lowic mozna tylko przez maksymalny okres 4 dni i zezwolenie dostaje rownoczesnie tylko czterech wedkarzy, obowiazuje totalne C&R

O ... to mam nieścisłe wiadomości, choć jestem przekonany, że właśnie tak było ... A Pitt, kiedy był kręcony ten film? Na wiosnę?

Pozdrawiam

Remek