Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Według zasad forum dodaje trochę szczeg?łł?łw .

Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis?łw).O rzeke nie pytajcie :mellow: .

Mo?źe to Rapala CD-5 ?

Czy są ju?ź jakieś wieści z rejon?łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg?łlnych rzekach?

Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis?łw).O rzeke nie pytajcie :mellow: .

Mo?źe to Rapala CD-5 ?

Czy są ju?ź jakieś wieści z rejon?łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg?łlnych rzekach?

Mo?źe i rapala .Ma koło 7 cm ,dziwnie gruby ster ,zero napis?łw na sterze czy gdziekolwiek.Kupiony od kolegi z innego forum ,kt?łry m?łwi ,ze to salmo minnow ,ale nie widziałem w ?źadnym sklepie w takich barwach i w dodatku bez opisu i z takim sterem.Wa?źne ,?źe łowny..

• Like 1

Mo?źe to Rapala CD-5 ?

Mo?źe i rapala .Ma koło 7 cm ,dziwnie gruby ster ,zero napis?łw na sterze czy gdziekolwiek.Kupiony od kolegi z innego forum ,kt?łry m?łwi ,ze to salmo minnow ,ale nie widziałem w ?źadnym sklepie w takich barwach i w dodatku bez opisu i z takim sterem.Wa?źne ,?źe łowny..

To na 100% Salmo Minnow w nie produkowanym ju?ź kolorze, gruby ster bez napis?łw... c?ł?ź i takie dawniej były czasy

Masz w swojej kolekcji minnowa bardzo starego i bardzo łownego.

Dbaj o niego, takich ju?ź nie robią :D

Pozdraw.

W.

Daj Pawle blizsze zdiecie tego woblera i zobaczymy kto zacz :mellow: ...musisz wiedziec ze dawno , dawno temu Salmiaki mialy grube stery i nie byly opisane . mnie on wyglada na Salmiaka...

Dość mocno powiększyłem to zdjęcie i raczej nie mam wątpliwości tym bardziej ?źe taki sam le?źy w pudełku zaraz obok mnie <_<

Ale ja na niego nie łowie

http://www.imagic.pl/files//22600/DSC05435.JPG

Fotka ,tego woblera.

CO ciekawe ?źyci?łwkę te?ź mam na minnowa,ale w innych barwach i tamten wobler tez był z przed 10 lat .Te stara seria jest o wiele lepsza od obecnych,jak dla mnie widoczna znaczna r?ł?źnica w pracy.Obecnie ju?ź przestałem prawie na woblery łowić,ale chyba czas wr?łcić do korzeni,jak kiedyś się biegało z kilkoma woblerami w pudełku i ryby zawsze były ;)

Mialem tych Salmiakow sporo,te z czerownym grzbietem byly najlepsze. Niestety skradziono mi je.

Panowie z Salmo powinni zastanowic sie nad wznowieniem. Nabywcy na pewno by sie znalezli, podobnie jak na Hornety GMO :D

Bujo

@michcio- wiedzialem co robie :D Wyglada na to, ze zlot pstragowy bedzie nad Dunajcem, bedzie okazja sie spotkac :D

Pamiętam swojego pierwszego Salmo kupionego w Krakowie chyba na początku lat 90-tych, był to właśnie minow w kolorze pstrąga. Woblery le?źały luzem bez pudełek i sprzedawca powiedział ?źe to nowa chałupnicza robota i kosa na pstrągi, rzeczywiście tak było szczeg?łlnie zimą i wiosną :D . Chyba minowy to wog?łle był pierwszy wz?łr Salmiak?łw.

Na stare minowy w kolorze strzebli brały te?ź niezłe kleniska, ale te?ź wiosną, potem lepsze były bardziej oszczędnie chodzące rapalki originale :D Wog?łle rapalki były de best na klenie, łowiło się po kilkanaście tych ryb dziennie.

Ech te wspominki, przynajmniej nałowiłem się kleni do b?łlu i to w małych rzeczkach :D, a jak się pojawiły jugolki to jak zrobiłem koledze pokaz łowienia kleni to był w lekkim szoku . Stare czasy, to se newrati.

wujek

Musicie wiedziec ze Minnow Trout z czerwonym grzebietem juz jest zrobiony ale ma nowy ster , mam ich kilka od firmy . Z kolei Hornet kolorem GMO juz powrocil w tym roku Bujo :mellow: . Stare Salmiaki ...? no coz... po prostu je uwielbiam :blush:B) troche ich tu lezy w kolyskach :mellow:

Mysle tez Remku ze tytul tego tematu powinien byc ogolny ...-Stare Salmo- ...bo troche tego jest i sam Minnow zbyt to minimalizuje .

Jak sie wykopie ze sniegu za dwa dni :unsure: zrobie troche zdiec moich Starych Salmiakow i tu je wstawie :mellow: :huh: :wacko:

• Like 1

Pstrąg i strzebla z czerwonym grzbietem była killerem na Sanie. Jak Minnow nie miał czerwonej pręgi, to się ją malowało :D

Na normalne Minnowy łowiliśmy piękne klenie na Rajskim.

Gdzieś w 1996 pojawiły się pierwsze Hornety. Podstawowe kolory na rzekach Podkarpacia: pstrąg, GT, G i D. Na pstrągi TR i G, na klenie GT i D.

Zostało mi jeszcze kilka Minnow?łw i Hornet?łw ze starymi sterami. Jutro, przy lepszym świetle porobię fotki.

No Mifek niezłe muzeum :mellow: Zostały Ci nawet Hornety z Gamakatsu Super Fine Straciłem przez nie dwa piękne pstrągale... <_<

od paru tygodni nie są ju?ź moje. Jako dobry wujek wysłałem je do Salmo dla PePe by mogły spocząć w galerii zasłu?źonych :D

Musicie wiedziec ze Minnow Trout z czerwonym grzebietem juz jest zrobiony ale ma nowy ster , mam ich kilka od firmy . Z kolei Hornet kolorem GMO juz powrocil w tym roku Bujo :mellow: . Stare Salmiaki ...? no coz... po prostu je uwielbiam :blush:B) troche ich tu lezy w kolyskach :mellow:

Mysle tez Remku ze tytul tego tematu powinien byc ogolny ...-Stare Salmo- ...bo troche tego jest i sam Minnow zbyt to minimalizuje .

Jak sie wykopie ze sniegu za dwa dni :unsure: zrobie troche zdiec moich Starych Salmiakow i tu je wstawie :mellow: :huh: :wacko:

Czyli jednak nas sluchaja :D Ciesze sie.

Bujo