-PYTOON- Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Według zasad forum dodaje trochę szczeg?łł?łw .Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis?łw).O rzeke nie pytajcie .Mo?źe to Rapala CD-5 ? Czy są ju?ź jakieś wieści z rejon?łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg?łlnych rzekach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Według zasad forum dodaje trochę szczeg?łł?łw .Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis?łw).O rzeke nie pytajcie .Mo?źe to Rapala CD-5 ? Czy są ju?ź jakieś wieści z rejon?łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg?łlnych rzekach? Mo?źe i rapala .Ma koło 7 cm ,dziwnie gruby ster ,zero napis?łw na sterze czy gdziekolwiek.Kupiony od kolegi z innego forum ,kt?łry m?łwi ,ze to salmo minnow ,ale nie widziałem w ?źadnym sklepie w takich barwach i w dodatku bez opisu i z takim sterem.Wa?źne ,?źe łowny.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Według zasad forum dodaje trochę szczeg?łł?łw .Wędka atc 2,13 7-14gr.Super patyk od kolegi z forum(dzięki Jersey!).Żyłka 0.18 ,przynęta no name (wyglada jak salmo minnow,ale ma inny ster i zero napis?łw).O rzeke nie pytajcie .Mo?źe to Rapala CD-5 ? Czy są ju?ź jakieś wieści z rejon?łw Katowic i Częstochowy? Jak wygląda woda na poszczeg?łlnych rzekach? Mo?źe i rapala .Ma koło 7 cm ,dziwnie gruby ster ,zero napis?łw na sterze czy gdziekolwiek.Kupiony od kolegi z innego forum ,kt?łry m?łwi ,ze to salmo minnow ,ale nie widziałem w ?źadnym sklepie w takich barwach i w dodatku bez opisu i z takim sterem.Wa?źne ,?źe łowny.. To na 100% Salmo Minnow w nie produkowanym ju?ź kolorze, gruby ster bez napis?łw... c?ł?ź i takie dawniej były czasy Masz w swojej kolekcji minnowa bardzo starego i bardzo łownego.Dbaj o niego, takich ju?ź nie robią Pozdraw.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Daj Pawle blizsze zdiecie tego woblera i zobaczymy kto zacz ...musisz wiedziec ze dawno , dawno temu Salmiaki mialy grube stery i nie byly opisane . mnie on wyglada na Salmiaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Daj Pawle blizsze zdiecie tego woblera i zobaczymy kto zacz ...musisz wiedziec ze dawno , dawno temu Salmiaki mialy grube stery i nie byly opisane . mnie on wyglada na Salmiaka... Dość mocno powiększyłem to zdjęcie i raczej nie mam wątpliwości tym bardziej ?źe taki sam le?źy w pudełku zaraz obok mnie <_<Ale ja na niego nie łowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Daj Pawle blizsze zdiecie tego woblera i zobaczymy kto zacz ...musisz wiedziec ze dawno , dawno temu Salmiaki mialy grube stery i nie byly opisane . mnie on wyglada na Salmiaka... Te?ź mi się tak wydaje, Salmo Minnow z początku lat '90tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 http://www.imagic.pl/files//22600/DSC05435.JPG Fotka ,tego woblera. CO ciekawe ?źyci?łwkę te?ź mam na minnowa,ale w innych barwach i tamten wobler tez był z przed 10 lat .Te stara seria jest o wiele lepsza od obecnych,jak dla mnie widoczna znaczna r?ł?źnica w pracy.Obecnie ju?ź przestałem prawie na woblery łowić,ale chyba czas wr?łcić do korzeni,jak kiedyś się biegało z kilkoma woblerami w pudełku i ryby zawsze były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 http://www.imagic.pl/files//22600/DSC05435.JPG Fotka ,tego woblera. Czyli nie ma ?źadnych wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Stary minnow - rarytasik ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 oj tak, genialne wobki, sam dzisiaj go odkryłem.Cholera Bujo po co Ci je wysyłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Stare Salmiaki będzie mo?źna wkr?łtce zobaczyć tylko w muzeum. Choć jeszcze od czasu, do czasu mo?źna coś wyłuskać na Alledrogo <_< Mam z 5 sztuk i traktowane są jak eksponaty muzealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Wystarczy nakupić teraźniejszych minow?łw a za 10lat jak do?źyjemy to beda rarytasiki a?ź miło:D Wtedy w 2020roku będziemy gadać -łeeee tamte z 2010 były ale petardy łowne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Salmo chyba w jakimś celu zbierało stare modele? Czy?źby chcieli wypuścić je na nowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Mialem tych Salmiakow sporo,te z czerownym grzbietem byly najlepsze. Niestety skradziono mi je. Panowie z Salmo powinni zastanowic sie nad wznowieniem. Nabywcy na pewno by sie znalezli, podobnie jak na Hornety GMO Bujo @michcio- wiedzialem co robie Wyglada na to, ze zlot pstragowy bedzie nad Dunajcem, bedzie okazja sie spotkac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Pamiętam swojego pierwszego Salmo kupionego w Krakowie chyba na początku lat 90-tych, był to właśnie minow w kolorze pstrąga. Woblery le?źały luzem bez pudełek i sprzedawca powiedział ?źe to nowa chałupnicza robota i kosa na pstrągi, rzeczywiście tak było szczeg?łlnie zimą i wiosną . Chyba minowy to wog?łle był pierwszy wz?łr Salmiak?łw.Na stare minowy w kolorze strzebli brały te?ź niezłe kleniska, ale te?ź wiosną, potem lepsze były bardziej oszczędnie chodzące rapalki originale Wog?łle rapalki były de best na klenie, łowiło się po kilkanaście tych ryb dziennie.Ech te wspominki, przynajmniej nałowiłem się kleni do b?łlu i to w małych rzeczkach , a jak się pojawiły jugolki to jak zrobiłem koledze pokaz łowienia kleni to był w lekkim szoku . Stare czasy, to se newrati. wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 pierwszego salmiaka kupiłem w 93 roku w Zielonej G?łrze był to 5cm minnow z grubym sterem malowany w pstrąga boleniom nie przeszkadzało malowanie a ze chodził za mocno został potraktowany pilnikiem do metalu tak jak rapalki cd i orginale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Musicie wiedziec ze Minnow Trout z czerwonym grzebietem juz jest zrobiony ale ma nowy ster , mam ich kilka od firmy . Z kolei Hornet kolorem GMO juz powrocil w tym roku Bujo . Stare Salmiaki ...? no coz... po prostu je uwielbiam :blush: troche ich tu lezy w kolyskach Mysle tez Remku ze tytul tego tematu powinien byc ogolny ...-Stare Salmo- ...bo troche tego jest i sam Minnow zbyt to minimalizuje . Jak sie wykopie ze sniegu za dwa dni zrobie troche zdiec moich Starych Salmiakow i tu je wstawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Pstrąg i strzebla z czerwonym grzbietem była killerem na Sanie. Jak Minnow nie miał czerwonej pręgi, to się ją malowało Na normalne Minnowy łowiliśmy piękne klenie na Rajskim. Gdzieś w 1996 pojawiły się pierwsze Hornety. Podstawowe kolory na rzekach Podkarpacia: pstrąg, GT, G i D. Na pstrągi TR i G, na klenie GT i D. Zostało mi jeszcze kilka Minnow?łw i Hornet?łw ze starymi sterami. Jutro, przy lepszym świetle porobię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Na starego minnow zielonego bolki biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 skoro temat się tak rozwijato mo?źe i ja wstawię mała grupkę zasłu?źonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No Mifek niezłe muzeum Zostały Ci nawet Hornety z Gamakatsu Super Fine Straciłem przez nie dwa piękne pstrągale... <_< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No Mifek niezłe muzeum Zostały Ci nawet Hornety z Gamakatsu Super Fine Straciłem przez nie dwa piękne pstrągale... <_< od paru tygodni nie są ju?ź moje. Jako dobry wujek wysłałem je do Salmo dla PePe by mogły spocząć w galerii zasłu?źonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Znalazłem tylko dwa stare Salmiaki..Reszta gdzieś w szafie i w Ire. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 dopiero w weekend cos tu zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Musicie wiedziec ze Minnow Trout z czerwonym grzebietem juz jest zrobiony ale ma nowy ster , mam ich kilka od firmy . Z kolei Hornet kolorem GMO juz powrocil w tym roku Bujo . Stare Salmiaki ...? no coz... po prostu je uwielbiam :blush: troche ich tu lezy w kolyskach Mysle tez Remku ze tytul tego tematu powinien byc ogolny ...-Stare Salmo- ...bo troche tego jest i sam Minnow zbyt to minimalizuje . Jak sie wykopie ze sniegu za dwa dni zrobie troche zdiec moich Starych Salmiakow i tu je wstawie Czyli jednak nas sluchaja Ciesze sie. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi