Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Tu trzy wieksze Salmo ktore uzywalem glownie w Kanadzie . Perch 12F HP to jeden z trzech pierwszych woblerow jakie kupilem na wystawie w Rosemont w styczniu 2000 . Firma Salmo powstala w 1991 bylem wiec juz ogromne 9 lat do tylu . Ten 18 cm Whitefish podarowal mi moj Przyjaciel Yoko na poczatku naszej znajomosci . Uzywalem go tylko na jednej wyprawie i dalem spokoj , nie moglem pozwolic na strate takiego okazu a byl okropnie lowny . Natomiast Pike 16 z grubym sterem byl jednym z trzech wtedy oferowanych kolorow . Potem nastala era sterow Shalow Runner czyli SR ktore sa dzisiaj . W tym roku mamy jubileusz 20 lecie Firmy Salmo :mellow:

post-30-1348915118,8251_thumb.jpg

post-30-1348915118,9757_thumb.jpg

Od kiedy zaczalem podziwiac pstragi zaczalem zbierac stare modele na nie stworzone przez firme . Mam ich kilkanascie , tu trzy klasyki ; Bullhead z czerwonym grzbietem , Butcher z starym grubym sterem i Czerwony Trout Minnow juz z nie najstarszym sterem . Uksztaltowanie , grubosc i umocowanie steru jest rozne na przestrzeni lat . Juz dawno pisalem do Pepe ze Firma powinna miec Galerie Starych modeli . Generalnie to z kazdej produkcji powinny byly byc pojedyncze modele odkladane zeby je zachowac . Wstawiajac te woblery chcialbym podziekowac wielu osobom za podarowanie lub odsprzedanie tych starych Salmiakow :mellow: zapewniam tez ze trafily w dobre rece B)

post-30-1348915119,1153_thumb.jpg

post-30-1348915119,2459_thumb.jpg

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...

Przyznam Wam rację, ?źe stare Salmiaki to super przynęty...

Sam mam kilkanaście sztuk ( grube stery i zero napis?łw )

fotki arsenału:

http://imageshack.us/photo/my-images/684/salmo2y.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/62/salmo.jpg/

Bardzo przepraszam za tragiczną jakość ale dziś coś mi nie idzie.

:angry:

Postaram się zrobić coś lepszego i wstawię :unsure:

Ps. mam jeszcze 2 minnowy,butcgera i percha , ale zapomniałem dorzucić gdy robiłem fotki :wacko:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Witam wszystkich. Chciał bym troszkę odświeżyć temat, ponieważ mam kilka pytań do osób które są obeznane w temacie przynęt Salmo. A wiec, będąc ostatnio w sklepiku zauważyłem pewnego horneta, który przykuł moją uwagę. Byłem na 80% pewny że nie ma takiego koloru w katalogu Salmo. Był tańszy od pozostałych więc kupiłem. Jest w kolorze MO- Motor Oil, ale ster ma "ten nowy" czyli z napisami. Może nie jest bardzo stary, ale chciał bym was zapytać czy wiecie w którym roku zaprzestano produkcji przynęty z tym kolorem? Dodam jeszcze że na korpusie nie ma żadnych napisów tylko na sterze. Pozdrawiam.

z8jc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 2 miesiące temu...

To jest klasyk :)

klasyk? to w takim razie gdzie jest kolor GS :D (Tomku taki trochę niekompletny ten zestaw)

PS

uzupełnię te klasyki o kolor GS z mojej kolekcji (na foto wersja pływająca i tonąca)

post-50670-0-44806900-1385322224_thumb.jpg

Edytowane przez @Wojti

Swoją drogą wobler zaprezentowany przez sprzedawcę jest dziwny i poki co ja takiego nie widziałem.
Rzeczywiscie malowanie według pierwszych modeli, ale ster z aktualnej kolekcji...
Jakis niespotykany lifting....
Na portalu "alledrogo" jest pierwszy wypust tego modelu..... rodzynek...

To moje klejnoty staruszki :)post-50675-0-19839500-1385325935_thumb.jpg