dragon@ Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Tak z ciekawości zapytam. Który model i kolor jest najbardziej poszukiwanych woblerem wśród fanatyków Salmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 (edytowane) Dzisiaj Centrum Wędkarstwa w Bydgoszczy ogłosił na FB że mają w sprzedaży Jutro jadę zakupić cuś i dla siebie. Edytowane 13 Grudnia 2021 przez dziobak1967 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Dzisiaj Centrum Wędkarstwa w Bydgoszczy ogłosił na FB że mają w sprzedaży Jutro jadę zakupić cuś i dla siebie. juz kiedyś była akcja z nimi zawsze po wyzszych cenach sprzedaja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Pewnie nie sa ci aż tak bardzo potrzebne To prawda, nie są. To zwykłe chciejstwo, ale czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 juz kiedyś była akcja z nimi zawsze po wyzszych cenach sprzedaja... To po ile one chodziły w innych sklepach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 W zaokrągleniu 10-55zeta 12-60zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 (edytowane) plus jescze koszty przesyłki jak sie brało w róznych sklepach mniej sztuk Edytowane 13 Grudnia 2021 przez peryskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 W "drapieżniku" o którym pisałem 10cm za niecałe 52pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Tak tylko że mieli bardzo mało i zaczeły sie cyrki z towarem.Ale w nowym roku maja byc i to pewnie taniej bedzie teraz tylko wszyscy się najarali pewnie dla tego żeby było co na choince powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Mówią że starsze są lepsze ;-) https://youtube.com/shorts/aIcaT1CqNgU?feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 W "drapieżniku" o którym pisałem 10cm za niecałe 52plnDziękuję BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 Tak z ciekawości zapytam. Który model i kolor jest najbardziej poszukiwanych woblerem wśród fanatyków Salmo?Kolekcjonerem nie jestem ale tak jak obserwuję to te już dawno nieprodukowane jak Salmon czy też wielka przynęta na Musky (nie pamiętam nazwy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 (edytowane) Tak z ciekawości zapytam. Który model i kolor jest najbardziej poszukiwanych woblerem wśród fanatyków Salmo?to zależy od kolekcjorera ale najbardziej poszukiwane są te pierwsze salmiaki bez napisów na sterach i z tzw miedzianym drutem jako stelaż albo pierwsze wydanie gdzie stery były tłoczone goracym olejem a same wobki wykonane ze zmielonej masy korkowej z żywićą. Edytowane 13 Grudnia 2021 przez peryskop 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2021 "... albo pierwsze wydanie gdzie stery były tłoczone goracym olejem a same wobki wykonane ze zmielonej masy korkowej z żywićą".-------Cóż za historia, pierwsze słyszę. Gdzie o takiej historii przynęt można poczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 -------Cóż za historia, pierwsze słyszę. Gdzie o takiej historii przynęt można poczytać? w internetach można poczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Był kiedyś jakiś wywiad z P.Piskorskim gdzie opowiadał o początkach firmyI też ten zmielony korek i olej został mi w pamięciTakże ten tego jak komuś zależy to sobie znajdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 -------Cóż za historia, pierwsze słyszę. Gdzie o takiej historii przynęt można poczytać?Było o tym niedawno na grupie na fb. Są tam też fotki takich woblerów i potwierdzenie od Piotra Piskorskiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Minnow i bullhead z 1991' zrobione z mielonego korka wymieszanego z żywicą oraz stery tłoczone na rozgrzanym oleju i wgłębienie zrobione rozgrzaną kulką. Tak wyglądają pierwsze z pierwszych woblerów salmo ;-) 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Nawet było coś o "frytkach w oleju"Jak się ktoś interesuje warto poczytac jak to było za dziada-pradziada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Do Corona Fishing załapałyby się jak "Morele". I cena byłaby mocno odpowiednia. To się nazywa wykonanie. Klasa!!!! Malowanie mistrzostwo świata. Ten rozgrzany olej pomagał chyba przy "nabiciu" nazwy firmy. Wgłębienie po kulce musiało stabilizować pracę woblera. Pływała ta mieszanina korka i żywicy? P.S. Ja w sumie swojego pierwszego wobka (z drewna) też zrobiłem pod koniec 1991r. Po sylwestrze, 1 stycznia 1992r. w kilku rzutach miałem już komplet grubych pstrągów a w sumie poszedłem go tylko przetestować i porzucać bardziej za głowacicą. Nawet nie pamietam jak (i czy) chodził. W październiku 1992r. złowiłem swoją pierwszą wymiarową głowacicę (74cm) na swojego drewnianego 10cm lipienia z dębu. Przepraszam za prywatę ale jakoś przypomniały mi się początki czytając o Salmo. W sumie myślałem że ich woblerki były już w tym czasie w sklepach ale widocznie wydawało mi się tylko. Były widocznie Rapala. Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Dostawa od Mikołaja, ciekawe czy będzie lepiej brało na nie? Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Grudnia 2021 przez dante 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 ...już wzięło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Hmm to wiem czemu tak szybko znikają. Na prawdę takie łowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Hmm to wiem czemu tak szybko znikają. Na prawdę takie łowne?Kupisz to się przekonasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2021 Hmm to wiem czemu tak szybko znikają. Na prawdę takie łowne?To taka lokata kapitału. Jedni kupują obrazy, inni samochody zabytkowe, można i salmiaki. Ja pluję sobie w brodę. Gdy pojawiły się ich pierwsze woblery to na nie łowiłem, a powinienem wrzucić je do szafy. Teraz na posag dla córki byłoby w sam raz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi