Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie zaznaczę że nie jestem kolekcjonerem lub handlarzem tylko wędkarzem który łowi tymi przynętami i uważam że są łowne. Nie mam ich za wiele i wiele przynęt zostało w wodzie na zaczepach, ale coś tam jeszcze się ostało. Przynęty pstrągowe następnym razem wrzucę bo sezon się zaczął i pracują :)

post-48797-0-09910800-1641295811_thumb.jpeg

post-48797-0-88888100-1641295860_thumb.jpeg

• Like 4

Potrzebny choć jeden chętny, który wytłumaczy mi fenomen Salmo i cen na Olx czy nawet na giełdzie JB.

Jestem w stanie zrozumieć podwyższone ceny za woblery których nie na już w produkcji ale za h.... nie jestem w stanie zrozumieć ceny dwa razy wyższej za coś co nie jest ani serią starą ani limitowaną.

Zwykły slider który w miejscowym sklepie czy allegro kosztu do 50zła na Olx 90zł!?

Są tacy jelenie żeby celowo przepłacać?

• Like 3

Bo poddajemy sie modom i trendom dołączając do owczego pędu. Ci których stać i są leniwi idą na łatwiznę i dla samego chciejstwa kupują tam gdzie podają na tacy. Bo po co szukać? Ja tego nie rozumiem za ch... ;) B)   :D

Ja uczestniczyłem w szale pozyskania Sliderów wypuszczonych na 30lat Salmo. Wszystkie kupiłem w sklepach. Kosztowało to sporo uwagi, śledzenia internetu jak również bezinteresownej pomocy kolegów. Trwało to ok miesiąca i sprawiło nie mniejszą przyjemność niż tylko samo posiadanie.

• Like 2

Popłynął, popłynął. Tylko nie poszedł na łatwiznę. Wedle tej zasady zbieram swój złom, badziewie i makulaturę do "szafy" ;)

Może się orientujesz do którego roku Salmo było pakowane z katalogiem w pudełku? Znalazłem takie "cuś " u kumpla w sklepie. Model to Minnow 7 za 19 zł.

Może się orientujesz do którego roku Salmo było pakowane z katalogiem w pudełku? Znalazłem takie "cuś " u kumpla w sklepie. Model to Minnow 7 za 19 zł.

Przy tak wyczerpującym opisie okraszonym fotami pytanie z tych (nie obraź się) mało rozgarniętych.

Edytowane przez Sławek Nikt

w 2006 r juz nie były wkładane do opakowania mini książeczki, katalogi salmo ...tak mówili na grupie fanatycy salmo  

• Like 2

Nie obraź się Sławku, ale gdybyś znał choć odrobinę historii Salmo wiedział byś o czym Kolega mówi i foty nie są tu do niczego potrzebne.

Nie obrażam się bo i za co ? Po prostu uważam, że byle jakie zdjęcie bardzo ułatwiłoby rozwiązanie tej zagadki ????

"Katalog", wg mnie bardziej folder reklamowy czy informacyjny zniknął chyba przy zmianie opakowań z pudełek na blister. W latach ok 2004r były jeszcze pudełka z ulotką. Dokładnej daty nie znam bo nie interesowałem się mocno firmą Salmo ale rok 2004 jeszcze pamiętam i ich produkty na rynku polskim. Później było już gorzej z moim zainteresowaniem tą firmą. Praktycznie przestałem całkowicie obserwować ich wyroby i łowić na ich przynęty.

________

Edytowane przez trout master
  • Like 2

"Katalog", wg mnie bardziej folder reklamowy czy informacyjny zniknął chyba przy zmianie opakowań z pudełek na blister. W latach ok 2004r były jeszcze pudełka z ulotką. Dokładnej daty nie znam bo nie interesowałem się mocno firmą Salmo ale rok 2004 jeszcze pamiętam i ich produkty na rynku polskim. Później było już gorzej z moim zainteresowaniem tą firmą. Praktycznie przestałem całkowicie obserwować ich wyroby i łowić na ich przynęty.

________

W blistrach też jeszcze były te mini katalogi.

• Like 3