dante Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Czasami wygląda to tak Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Marcin, trochę odwrotnie mnie zrozumiałeś... Kupienie woblera w sklepie za 15zl, a sprzedaż go na forum za 150zl nazywasz pasją i hobby? Wszyscy trąbią, ze to podobno forum „koleżeńskie” To nieźli „koledzy” tu się kręcą często Druga sprawa, co jak co, ale z tego co napisałeś, to wynika, ze raczej się traci na tym sprzęcie, a nie zarabia...? Czekam z wielka chęcią, aż ktoś mi zaoferuje Minnow za 15zl, bo powie, że za tyle kupował, a wobler jest używany I nie mylmy tez „pasji wędkarstwa” z pasją „kolekcjonowania przynęt wędkarskich”, bo na tej samej zasadzie możemy mówić o zbieraniu znaczków pocztowych z różnymi gatunkami ryb, albo pocztówek z widokami górskich rzek „pstrągowych” Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Żbiku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Prawda jest taka że ceny (chore zresztą) na niektóre woblery napędza kilku użytkowników a reszta się do nich dostosowuje ich ciągle wymiany z żuka mleczki na salmo -z salmo na bobra -z bobra na widla z korzenia mam ale nie wymienię .. itd itp...Wobler ma pływać i łowić ryby ... za wielu mamy ostatnio pasjonatów Ps... ja to chyba mam w woblerach starych ze dwa mieszkania w warszawie na to wychodzi jak obserwuję ceny Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Tomasz eS 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Rezygnacja z produkcji wiekszych woblerów przez Salmo wywindowała ich ceny w kosmos. Zapanowała dziwna moda na produkty tej firmy. Ludzie łykają też mniejsze przynęty za nieadekwatne pieniądze tak, jakby cała produkcja miała stanąć. Fakt, że ceny detaliczne w sklepach poszybowały w górę, ale czy warto tyle płacić? To są łowne przynęty, ale świat się na nich nie kończy. I nie komentuję tu zachcianki kogoś, kto kupuje za dziewięć dych Sweepera, bo to jego wybór. Piszę o niezrozumiałej dla mnie modzie i "kolegach", którzy na niej korzystają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Ale dlaczego sweeper ma nie kosztować 90zł,skoro 10cm wydmuszka megabasa kosztuje 100zł. Wiadomo,że dla jednych liczą się tylko walory użytkowe,a dla innych sentymenty do danej marki ,czy produktu...Kuba ja nie neguję zachowań i fanaberii,bo wszystko zależy od zasobności portfela. Ty natomiast napisałeś,że kupowanie wobków po wyższych cenach jest dla Ciebie śmieszne!Nawiązując do blanków,jeśli jakiś nie jest już produkowany,a okazał się naprawdę dobry nie jeden z nas jest w stanie dać za niego dwa razy tyle niż kosztował! Ot takie to hobby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Prawda jest taka że ceny (chore zresztą) na niektóre woblery napędza kilku użytkowników a reszta się do nich dostosowuje ich ciągle wymiany z żuka mleczki na salmo -z salmo na bobra -z bobra na widla z korzenia mam ale nie wymienię .. itd itp...Wobler ma pływać i łowić ryby ... za wielu mamy ostatnio pasjonatów Ps... ja to chyba mam w woblerach starych ze dwa mieszkania w warszawie na to wychodzi jak obserwuję ceny Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaTomasz jeśli twój wpis dotyczy między innymi mnie to uświadamiam ze na te woblery Mleczki Sendala czy tam Janusza W łowię na codzień a to że czasem się coś wymieni czy sprzeda to co w tym nadzwyczajnegoZerknij np na ceny Salmo w allegro które to podskoczyły niemal dwukrotnie No chyba że nie miałeś mnie na myśl w tym wpisie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Ale dlaczego sweeper ma nie kosztować 90zł,skoro 10cm wydmuszka megabasa kosztuje 100zł. Wiadomo,że dla jednych liczą się tylko walory użytkowe,a dla innych sentymenty do danej marki ,czy produktu...Kuba ja nie neguję zachowań i fanaberii,bo wszystko zależy od zasobności portfela. Ty natomiast napisałeś,że kupowanie wobków po wyższych cenach jest dla Ciebie śmieszne!Nawiązując do blanków,jeśli jakiś nie jest już produkowany,a okazał się naprawdę dobry nie jeden z nas jest w stanie dać za niego dwa razy tyle niż kosztował! Ot takie to hobby. I znowu nie tak... Nie napisałem nigdzie, że „kupowanie woblerów po wyższych cenach jest dla mnie śmieszne”, tylko, że „kupowanie woblerów 10x drożej niż w sklepie jest dla mnie śmieszne” Niby drobny szczegół, a jakże zmienia sens wypowiedzi, prawda? Co innego zapłacić 2x, czy nawet 3x tyle za wobler, którego już nie ma na rynku, bo dopiero co zniknął, a co innego gapić się na oferty za kwoty 150zł i więcej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 W sumie wolny rynek. Jak ktoś chce w ten sposób wydawać pieniądze, to niech wydaje. Sam je zarobił w końcu, ma prawo.Ja traktuję to jako ciekawostkę, typowe przewartościowanie które z racji zawodu i zainteresowań śledzę na innych rynkach zarówno na co dzień, jak i historycznie (słynne cebulki tulipanów).Moim zdaniem woblery salmo nie stały się bardziej łowne. Jedne z wielu i tyle. Bez sentymentu urywam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dokładnie, wolny rynek. Też nie zamierzam płacić po 150zł za wobka,ale salmiaki bardzo lubię i jeśli jest możliwośc dokładam do kolekcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Osobiście nie kolekcjonuję, kupuję lub wymieniam w celu tylko użytkowymhttp://jerkbait.pl/topic/51050-pochwal-się-nowym-sprzętem/?p=2860248 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Witam szanowne grono kolekcjonerskie. ????Czy mógłby któryś z kolegów pomóc mi rozszyfrować zagadkę odnośnie woblerów Salmo. W wątku wycena sprzętu wędkarskiego wstawiłem kilka zdjęć i napisałem kilka zdań. Z góry dziękuję i pozdrawiamMariusz Nalewajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Witam szanowne grono kolekcjonerskie. ????Czy mógłby któryś z kolegów pomóc mi rozszyfrować zagadkę odnośnie woblerów Salmo. W wątku wycena sprzętu wędkarskiego wstawiłem kilka zdjęć i napisałem kilka zdań. Z góry dziękuję i pozdrawiamMariusz NalewajkoPopularne modele. Legendy i zarobku na nich nie zrobisz. Breloki po około 20 zł były w sklepach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1990 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Ok Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turtle Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Moja mała "kolekcja". Część bez nazwy ale chyba wszystkie to Salmo. Nie załapał sìę jeszcze żółto zielony Perch bez logo. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez Turtle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Przed chwilà 10 ABL poszedł za 150 zł ????♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Pany niedługo moja skromna kolekcja chyba wyląduje na giełdzie XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dzisiejszy zakupNiby nic szczególnego, ale za te 6 sztuk minnowów zapłaciłem 106 pln ????Nówki ze sklepu ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Pany niedługo moja skromna kolekcja chyba wyląduje na giełdzie XDJa zaraz zaczynam :-) Paczta i uczta się ode mnie-Janusza biznesu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dzisiejszy zakup IMG_20210122_191423.jpgNiby nic szczególnego, ale za te 6 sztuk minnowów zapłaciłem 106 pln Nówki ze sklepu Są tam 6s? Jeśli tak, to dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Ska jest jedna, reszta f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dokładnie, wolny rynek. Też nie zamierzam płacić po 150zł za wobka,ale salmiaki bardzo lubię i jeśli jest możliwośc dokładam do kolekcji. Marcinie, a takie posiadasz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Rattlin"ów nie zbieram. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 a co z nimi nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Za świeże :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 a już chciałem Ci je wysłać.........myślę, że te mają już dobre kilka lat, za chwilę, rok czy trzy, pewnie dziesięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi