Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Zbrzydło mi zbieranie Salmo. Marzenia o gablocie z Pike 16S, Perch 12S oraz SX-ami Whitefish.

Najpierw robienie z siebie pajaca chcąc zakupić w/w tłumacząc że to nie do łowienia a gabloty, następnie bycie dymanym poprzez wywindowane ceny a kończąc w środowisku januszy biznesu, które podpala się nawet rocznikami 2020 twierdząc że to unikaty a Salmo w sklepach to rzecz niespotykana.

Nie chce należeć do tego grona. Do grobu woblerów nie zabiorę. Handlarzem też nie będę.

• Like 8

Najpiękniejsze i najtańsze Whitefish 18 SX kupiłem (a właściwie wykupiłem) kilka lat temu w sklepie wędkarskim w Olsztynie na Sikorskiego (byłem jak co roku na urlopie nad Plusznym). Nikt ich nie chciał więc kupiłem za marne grosze (chyba po 21 zeta :blink: ) z realnym przeświadczeniem, że robię dobry uczynek sprzedawcom. Woblery poszły do wody, rozdałem pomiędzy kolegami ... a wychodzi na to, że byłem frajerem i powinienem je zdeponować w sejfie :D  :D  :D 

Najpiękniejsze i najtańsze Whitefish 18 SX kupiłem (a właściwie wykupiłem) kilka lat temu w sklepie wędkarskim w Olsztynie na Sikorskiego (byłem jak co roku na urlopie nad Plusznym). Nikt ich nie chciał więc kupiłem za marne grosze (chyba po 21 zeta :blink: ) z realnym przeświadczeniem, że robię dobry uczynek sprzedawcom. Woblery poszły do wody, rozdałem pomiędzy kolegami ... a wychodzi na to, że byłem frajerem i powinienem je zdeponować w sejfie :D :D :D

U Krzysztofa w tymże właśnie sklepie kupiłem swojego pierwszego Salmiaka - Perch 8DR HP. Wisiały też te SX-y ale jako 13 latek uważałem, że to "chyba na rekiny" :D

• Like 3

Choć mam dużo woblerów nigdy nie traktowałem ich jako kolekcja, myślę jednak, że mógłbym wygrać w kategorii urwanych woblerów salmo...

Nie wiem czy wiecie..., podobno duże pstrągi najbardziej lubią brać na butchery, Piotr robił je z drewna w DS4 a później w Salmo, miał na ten model największe kropasy. Co ciekawe, wędkarze zdecydowanie wybierają model minnow, być może warto uparcie łowić butcherami a trafi się ryba życia?

• Like 3

Niestety ale to już plastik ....

praktycznie nie łowię Salmiakami (wyjątek to Lil'Bugi), a te leżą u mnie już tak długo, że mógłbym przysiąc, iż ze 20 lat.....a chyba tylko 5, sprawdziłem, kiedy weszły na rynek....dziwnie ten czas leci, szybko i wolno, jednocześnie ;) plastik nie plastik, na pewno da się coś na nie złowić.....a jak jeszcze potrzymam kilka lat, to może przynajmniej na rower wymienię :rolleyes:  

• Like 3

Zainwestowałem oszczędności swojego życia   :D   :D  :D . Kupiłem bez problemu w sklepie stacjonarnym w Tarnowie. Slidery 10, do wyboru do koloru ( na kolorach to ja się nie znam ale jest spory wybór ). Nowa dostawa 10, 12 ma być pod koniec lutego, tak zapewniał sprzedawca. 

post-58484-0-99326700-1611666145_thumb.jpg

• Like 4

Zainwestowałem oszczędności swojego życia   :D   :D  :D . Kupiłem bez problemu w sklepie stacjonarnym w Tarnowie. Slidery 10, do wyboru do koloru ( na kolorach to ja się nie znam ale jest spory wybór ). Nowa dostawa 10, 12 ma być pod koniec lutego, tak zapewniał sprzedawca.

W większości sklepów Slidery są dostępne:-)

Tylko jeden kolor jest kolekcjonerski :-)

ABL :-) no i może Red Tiger ale ten to nigdy wzięcia nie miał.