dreadknight Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Te z tym miedzianym drutem to chyba ciężko porównywać do obecnych standardowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 "Nie mam, i nigdy nie miałem żadnego salmiaka - nawet nie łowiłem. Dużo straciłem?"-------Napisz co najlepiej lubisz łowić i na co masz największą szansę. W sensie ryba, przynęta, metoda. Wtedy podpowiem ci co możesz z Salmo użyć żeby się przekonać czy "coś straciłeś"? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Dawałem sobie radę dwadzieścia lat przed Salmo, kiedyś ludzie byli samodzielniejsi Boney M, też jakoś mnie ominęło.. Dużo straciłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Trzy śpiewające baby i wygimnastykowany Murzyn. Made in Germany. Poziom trochę wyższy niż Afric Simone. Disco do nucenia w czasie gotowania kapusty. Wiele nie straciłeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Te z tym miedzianym drutem to chyba ciężko porównywać do obecnych standardowych.W czym tkwi wyższość miedzianego nad zwykłym? Poważnie pytam, bo chyba nie wynika to z wyższych ceny miedzi. W gięciu też łatwiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 "W czym tkwi wyższość miedzianego nad zwykłym? Poważnie pytam, bo chyba nie wynika to z wyższych ceny miedzi. W gięciu też łatwiejsza".------ Pewnie woblery z testowej lub pierwszej produkcji. Wielu tak robiło na starcie. Pojedyncze egzemplarze. Zalety miedzi, nie gnije, łatwiej się gnie, twardnieje po obróbce cieplnej. Ale nie o to chodzi. Na pewno woblery z tzw. "pierwszego wytrysku". Malowanie również widać że testowe. Cześć ręcznie, cześć pewnie kalka. Za historię trzeba płacić. Zwłaszcza tę która się uchowała od najdalszych lat. Takie woblery to antyki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 ------ Pewnie woblery z testowej lub pierwszej produkcji. Wielu tak robiło na starcie. Pojedyncze egzemplarze. Zalety miedzi, nie gnije, łatwiej się gnie, twardnieje po obróbce cieplnej. Ale nie o to chodzi. Na pewno woblery z tzw. "pierwszego wytrysku". Malowanie również widać że testowe. Cześć ręcznie, cześć pewnie kalka. Za historię trzeba płacić. Zwłaszcza tę która się uchowała od najdalszych lat. Takie woblery to antyki.Właśnie ????Dzięki za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Moja mała kolekcjaCiekawe czy z biegiem czasu zyska na wartości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Moja mała kolekcjaCiekawe czy z biegiem czasu zyska na wartości Screenshot_20210327_000200_com.android.gallery3d.jpgA co to ma być? Lokata kapitału ??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) A co to ma być? Lokata kapitału ???Tak zainwestowałem oszczędności całego życia ???????????????? Edytowane 27 Marca 2021 przez pit1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 A co to ma być? Lokata kapitału ???Co się dziwisz ... Wszystko co rzadkie z czasem drożeje nawet wino ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Napiszę coś o starych modelach woblerow Salmo/Dragon. Może zaciekawi to parę osób bo pytają na priv. Wszystkie dane oczywiście w katalogów wiec nie są to moje wymysły "z głowy". W katalogu "2000r." Dragon Salmon, Tiny, Shad i Jointed już są. W "2004r" nie ma tych woblerow jako woblery Dragon a już jako Salmo. Zmieniły się też nazwy modeli, kształty te same. Stery są i stare oraz i nowego kształtu. SALMON jest nadal SALMON, TINY również bez zmian, SHAD nazwywa się teraz EXECUTOR a model JOINTED ma nazwę FANATIC. Oczywiście wszystko pod szyldem Salmo. W "2006r" dalej są te modele. Doszedł jeszcze FRISKY ale to nie jest coś co było pod szyldem Dragon. Co było pomiędzy 2000r. a 2004r tego nie wiem, musiałbym gdzieś poszukać. Czy przed 2000r w ofercie Dragon były już modele Salmon, Tiny, Shad i Jointed dostępne tego nie wiem. Też musiałbym poszukać. Zdrówka, wolności i więcej wolnego czasu dla ulubionego hobby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Hej mam takiego dragona jakie to lata produkcji i model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Model Shad wersja SR (Shallow Runner), kolor PH (Perch), dlugość 5cm lub 7cm (tego nie wiem). Nie wiem czy kolor Perch nie miał lekko pomarańczowego brzuszka. W katalogu jakoś dziwnie (inaczej) te kolory wyglądają. Nie wiem czy to takie stery jak w 2000 roku ale wszystko możliwe. Ster chyba podobny jak w modelach Jointed 7cm. W tamtych czasach często te same stery były w różnych modelach woblerow Salmo. Pasowałyby inne fotki modelu Shad żeby zweryfikować kształt steru i potwierdzić moje przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dziś mija 30 lat od momentu założenia firmy Salmo. Trochę tu cicho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Dziś mija 30 lat od momentu założenia firmy Salmo. Trochę tu cicho...Musiałeś się pomylić, ceny na olx sugerują, że powstanie pierwszych salmo zbiegło się w czasie z wynalezieniem koła. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Do momentu fuzji z FOXEM było ok... przyszłość tej marki raczej nie będzie związana z rynkiem polskim... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 (edytowane) 30 lat mineło...Bullhead 91' Edytowane 18 Kwietnia 2021 przez salmo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 30 lat mineło...Minnow 91' 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 30 lat mineło...Butcher 91' 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 30 lat mineło... Whitefish Pike Perch 92' 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 30 lat mineło...Trout 93-99' 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 30 lat mineło...Minnow 93-99' 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 No i o to chodziło :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek7575 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Wcale nie schodzą przy tej cenie. https://max-fish.pl/product-abk-24100-QSD367-SALMO-WOBLER-SLIDER-SINNKING-16cm-LIME-SLIDE.html?removeFromObserved=k0lspmsoeqgj1pl6fu392juuo1_uniw https://max-fish.pl/product-abk-24099-QSD366-SALMO-WOBLER-SLIDER-SINNKING-16cm-RED-WAKE.html?query_id=1Tutaj nieco niższa cena https://pleciona.pl/pl/p/SALMO-SLIDER-RED-WAKE-SINK-16cm-150g/46963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi