Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

W czym tkwi wyższość miedzianego nad zwykłym? Poważnie pytam, bo chyba nie wynika to z wyższych ceny miedzi. W gięciu też łatwiejsza.

Salmo miało wtedy miedziany drut z braku dostępności nierdzewnego.  Kwasówka jest lepsza pod każdym względem.

Zresztą warto zobaczyć ostatnie filmiki  Piotra Piskorskiego na youtube. Opowiadał ze na początku woblery były z mielonego korka... bo to był jedyny materiał jaki mogli zastosować przy "masowej produkcji".

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Mam w pudełku taką ciekawostkę. W końcu kopiują najlepszych. Rosyjska kopia salmo minnow 7 sprzed kilkunastu lat. Ster już był taki obkopcony. Wtedy trzeba było się narobić aby podrobić ;) Z tego co pamiętam się kosztował około kilku złotych.

post-55767-0-44024800-1620816691_thumb.jpg

post-55767-0-21432900-1620816703_thumb.jpg

post-55767-0-87241200-1620816712_thumb.jpg

Edytowane przez DP Fishing
  • Like 1

No wspomnień czar jak byłem dzieckiem niemogłem przejść obojętnie obok żadnego stoiska z wędkami. Pamiętam jak dziś jak wybierałem tego woblera z kartonowego podełka. Wszystkie woblery bez pudełek luzem. I naciągnąłem babcie na rybkę ;) Jedna z nielicznych pamiątek jaka mi po niej została. I cenę 5 PLN też pamiętam jak dziś...

Edytowane przez DP Fishing
  • Like 1

"Według mnie to nie jest oryginał. Kupiony na targowisku od Rosjan. Leżał z wieloma braćmi w kartonowym zbiorczym pudełku obok kołowrotków marki Golden :) za cenę 3 krotnie niższą niż normalny w sklepie... No i ten ster formowany zaplniczką lub palnikiem..."

-----

Wrzuć jeszcze kilka dokładnych fotek steru z różnych stron. Ewent podaj kilka wymiarów z niego i będziemy wiedzieć co i jak na 100%.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...