md30 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Nie wiem dlaczego, ale nigdy nie złowiłem żadnego szczupaka na slidera . Na sweepera czy Jacka jak jest dobry dzień to można ładnie połowić, a ze sliderem nigdy takiego dnia nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Łowisz na topielce czy pływaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Topielce 10cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 I ja wolę topielce. 10 jest najbardziej uniwersalnym rozmiarem, ale ja wolę 12S. Jeśli łoisz na Sweepery to nie ma mowy abyś nie zaczął łowić na Slidery...przyjdzie ten moment. Po pierwszej rybie pójdzie dalej. Technika prowadzenia obu przynęt jest bardzo podobna choć Slider daję większą różnorodność symulacji więc mieszaj techniki szarpania. Krótko, szeroko a może wręcz równomiernie z chwilowymi przyśpieszeniami/zatrzymaniami. Uwierz w Slidera ...wiara itd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Witaj w klubie a zaś na dorado i podróbki slidera od Robinsona to moje kilery a salmo zero 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Doceniam skuteczność Robinsona. Zupełnie inna akustyka i dynamika pracy. Ja również miewam na nie ładne wyniki jednak nie potrafiłbym skreślić Slidera. To punkt wyjściowy. Są koledzy, którzy pięknie łowią na Fatso a ja bardzo słabo. Dlaczego? bo nie czuję tej przynęty, nie mam do niej wiary i uczucia i wyniki adekwatne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Żeby przynęta stała się łowna, trzeba w nią uwierzyć. Ale po każdym wypadzie bez ryby, ta wiara w daną przynętę bardzo szybko maleje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Masz rację. Może jednak Slider nie jest Ci pisany jak mnie Fatso? Ale mam nadzieję, że do czasu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) (...). Są koledzy, którzy pięknie łowią na Fatso a ja bardzo słabo. Dlaczego? bo nie czuję tej przynęty, nie mam do niej wiary i uczucia i wyniki adekwatneTez mam problem z Fatso, chyba nigdy ryby nie złowiłem Widzaiłem jak Piotr Piskorski pokazywal jak posługiwac sie tą przynęta i...nic. Siider, sweeper jak najbardziej Edytowane 29 Września 2021 przez Marcin Rafalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Zostawiłem dwa wobki w aucie na parę dni i niestety pękły leżały też inne ale tylko salmo pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 To ja chętnie przyjmę te fatso, by nie były zbędnym balastem w Waszych pudełkach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Zostawiłem dwa wobki w aucie na parę dni i niestety pękły leżały też inne ale tylko salmo pękło.I było gorąco... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 I mnie kiedyś słoneczko podgrzało slidera na łodzi. Rozsadziło go kompletnie. Co do akcji, to chyba ideał jerka, przede wszystkim z powodu łatwości z jaką się go uruchamia. No i lotny jak diabli. W obu elementach nieznacznie wyprzedza Buster Jerka. Potem długo, długo nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 U mnie wobki (inne niż Salmo) leżą w aucie cały sezon i nic się nie dzieje. Ale nie Slider.Podobnie wędki. Chyba zacznę na to uważać, zwłaszcza na kije. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 (edytowane) Dlaczego? bo nie czuję tej przynęty, nie mam do niej wiary i uczucia i wyniki adekwatneJa mam tak z minnowem i to z tymi starymi, z grubym, jajowatym sterem. Jakieś pojedyncze klenie, okonie, szczubełki, nawet sandaczyk, ale na pstrągi ... u mnie nie biorą Może czas wrzucić tu na giełdę, bo patrząc na ceny, to jakieś szaleństwo. Edytowane 30 Września 2021 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SALMOO Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 Panowie szacun pierwszy raz słyszę że łowność przynęty zależy od wiary zaczynam chodzić do kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Tak zrób 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam wygrzebalem z pudelek takie woblery.Chcialbym sie dowiedziec czy to jakies starsze modele czy raczej "swieza"produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Sprawdź w necie Salmo Perch 8cm SDR kolor GT i będziesz wiedział czy jeszcze robią. Myślę że ten jest stary patrząc na grubość steru. No i Hornet, chyba 3cm z tego co widzę. Chyba że 2.5cm ale wątpię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 wielkie dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Pojawiły sie Slidery w limitowanej edycji jak coś już do kupienia https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/salmo-przynety-slider/s/10187 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 ...i się skończyły póki co. Wziąłem ostatnią dwunastkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Tymczasem zacząłem od tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Ta 12 jest jeszcze dostępna PRZYNĘTA JERK SALMO SLIDER SD12S - HOLO GREEN STRIPER | LIMITED EDITION 30TH ANNIVERSARY SLIDERSIndex: PSA-SD12S-HGSTA swoją drogą ciekawe w jakiej ilosci wyszła ta seria limited. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez peryskop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Gdzie? W Fishing Mart?Przy zakupie niedawno u nich miałem info, że jest tylko jedna sztuka Edytowane 3 Grudnia 2021 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi