Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

I ja wolę topielce. 10 jest najbardziej uniwersalnym rozmiarem, ale ja wolę 12S. Jeśli łoisz na Sweepery to nie ma mowy abyś nie zaczął    łowić na Slidery...przyjdzie ten moment. Po pierwszej rybie pójdzie dalej. Technika prowadzenia obu przynęt jest bardzo podobna choć Slider daję większą różnorodność symulacji więc mieszaj techniki szarpania. Krótko, szeroko a może wręcz równomiernie z chwilowymi przyśpieszeniami/zatrzymaniami. Uwierz w Slidera ...wiara itd ;)  :)

• Like 3

Doceniam skuteczność Robinsona. Zupełnie inna akustyka i dynamika pracy. Ja również miewam na nie ładne wyniki jednak nie potrafiłbym  skreślić Slidera. To punkt wyjściowy. Są koledzy, którzy pięknie łowią na Fatso a ja bardzo słabo. Dlaczego? bo nie czuję tej przynęty, nie mam do niej wiary i uczucia i wyniki adekwatne

• Like 1

(...). Są koledzy, którzy pięknie łowią na Fatso a ja bardzo słabo. Dlaczego? bo nie czuję tej przynęty, nie mam do niej wiary i uczucia i wyniki adekwatne

Tez mam problem z Fatso, chyba nigdy ryby nie złowiłem  :( Widzaiłem jak Piotr Piskorski pokazywal jak posługiwac sie tą przynęta i...nic. Siider, sweeper jak najbardziej

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 1

I mnie kiedyś słoneczko podgrzało slidera na łodzi. Rozsadziło go kompletnie. Co do akcji, to chyba ideał jerka, przede wszystkim z powodu łatwości z jaką się go uruchamia. No i lotny jak diabli. W obu elementach nieznacznie wyprzedza Buster Jerka. Potem długo, długo nic.

• Like 1

Dlaczego? bo nie czuję tej przynęty, nie mam do niej wiary i uczucia i wyniki adekwatne

Ja mam tak z minnowem i to z tymi starymi, z grubym, jajowatym sterem. Jakieś pojedyncze klenie, okonie, szczubełki, nawet sandaczyk, ale na pstrągi ... u mnie nie biorą  :blink:

Może czas wrzucić tu na giełdę, bo patrząc na ceny, to jakieś szaleństwo. ;)

Edytowane przez Kokosz

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ta 12 jest jeszcze dostępna 

PRZYNĘTA JERK SALMO SLIDER SD12S - HOLO GREEN STRIPER | LIMITED EDITION 30TH ANNIVERSARY SLIDERS

Index: PSA-SD12S-HGST

A swoją drogą ciekawe w jakiej ilosci wyszła ta seria limited.

Edytowane przez peryskop