dante Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Ja byłem dzisiaj na otwarciu Biedry i już dla mnie nie wystarczyło ... cholerni spekulanci! Zaraz na Allegro będą po 250 Nie dziwię się, że nie bylo: dostępne będą od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2022 Kurde, nie doczytałem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Ale za to dzisiaj doszły takie ... na Zajączka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Hej i jak tam ktoś dostał wersję limit z biedry czy też inne limit /no limit . Ja bede wystawiał orginalne kotwiczki od starych salmo 100 % orginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Znawcy tematu salmo pewnie będę wiedzieli. Często opis głębokości na jaki dany model schodzi lubi się nie zgadzać. Chodzi o warrior I warrior crank w wersjach pływających. Panowie jak głęboko schodzą? Nie chodzi o trolling. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Znawcy tematu salmo pewnie będę wiedzieli. Często opis głębokości na jaki dany model schodzi lubi się nie zgadzać. Chodzi o warrior I warrior crank w wersjach pływających. Panowie jak głęboko schodzą? Nie chodzi o trolling. Mogą nie zgadzać się, dużo zależy różnic pomiędzy twoim stylem łowienia a w jakich były ustalane parametry przez firmę. Na to ma wpływ mi.in.: sprzęt jak i prędkość prowadzenia przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 (edytowane) Mogą nie zgadzać się, dużo zależy różnic pomiędzy twoim stylem łowienia a w jakich były ustalane parametry przez firmę. Na to ma wpływ mi.in.: sprzęt jak i prędkość prowadzenia przynęty.Prowadzenie wolne lub średnie z pauzami, linka gruba I gruby fc. Tylko nie wiem co kij ma do tego raczej jak wysoko go trzymam nad wodą. No mniejsza, orientacyjnie jak to chodzi? Bardziej do 0.5m czy 1m? Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Ja nie wiem w jakich warunkach Salmo testowało, pewnie zwykły śmiertelnik też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Pisałem kiedyś o tym i pytałem czym się sugerować czy wartościami z katalogu ??? .Należy jako porawną brać Informację jak znajduje się na opakowaniu bo były robione rózne serie inne materiały i mogły sie róznić te parametry od siebie w tych samych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 Minnow trout 91' 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 "Minnow trout 91". '______ Mioooodziooo!!!! Zawsze twierdziłem (a na pewno w tych latach, -90-tych) że Salmo przebija Rapalę w woblerach pstrągowych. Dlatego też one między innymi były dla mnie wzorami do naśladowania. Zmienilo sie to trochę po nowych, wąskich, cienkich sterach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2022 ______ Mioooodziooo!!!!Zawsze twierdziłem (a na pewno w tych latach, -90-tych) że Salmo przebija Rapalę w woblerach pstrągowych. Dlatego też one między innymi były dla mnie wzorami do naśladowania. Zmienilo sie to trochę po nowych, wąskich, cienkich sterach.Dla mnie, na moich łowiskach to ładne, lecz nie dające pstrągów woblery. Mam na horneta, na butchera, na głowacza. Lecz na minnow - zero. Na 5-6 cm minnow siadły mi szczupaki, klenie, sandacze, okonie.piszę o kolejnych, lecz jeszcze z grubym, jajowatym sterem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 20 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Dla mnie, na moich łowiskach to ładne, lecz nie dające pstrągów woblery. Mam na horneta, na butchera, na głowacza. Lecz na minnow - zero. Na 5-6 cm minnow siadły mi szczupaki, klenie, sandacze, okonie.piszę o kolejnych, lecz jeszcze z grubym, jajowatym sterem.Ja mam taka sama sytuację ze szczupakami. Na sweepera, jacka czy pike szczupaki łowiłem, ale ani jednego nie złowiłem na tak zachwalanego slidera. Raz mi ładny okoń wpadł i to było wszystko. Rozmawiałem z kilkoma wędkarzami którzy łowili szczupaki na slidera i okazało się że ryby im brały przy jednostajnym zwijaniu plecionki, a nie jerkowaniu. Ja zaliczam się do osób u których przynęta "żyje" tak jak chce wędkujący i dlatego odpuściłem sobie tę przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 Panowie pytanko do bardziej zorientowanych w temacie. Czy po wielkości napisu salmo na sterze można oszacować lata produkcji woblerów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 A stery, model, tej samej wielkości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) Butcher sdr, oba tej samej wielkosci i z tego samego okresu ale ster inny. Co ciekawe książeczka nie zawiera kolorów ww ale już z późniejszego okresu(jest adres www) więc założyłem że jest nowsza. Jest kolor PB ale dalej nie ma O, jest co prawda PO ale to całkiem inne malowanie. Druga sprawa to według tych książeczek butcher nie występuje w tych kolorach. Taką ciekawostka. Edytowane 18 Lutego 2023 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2023 (edytowane) A stery, model, tej samej wielkości? Tak, to ten sam model: hornet 4 cm. Edytowane 18 Lutego 2023 przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Ktoś podpowie jaki to kolor tego żółtego? Dla mnie to żółty w paski ale pewnie w fabryce inaczej go nazwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 19 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Ktoś podpowie jaki to kolor tego żółtego? Dla mnie to żółty w paski ale pewnie w fabryce inaczej go nazwali Ten kolor to YT czyli Yellow Tiger. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) To nie jest gielda! Edytowane 20 Lutego 2023 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Jaki rozmiar tych Sliderków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) 12 cm. Dałem znak zapytania wyżej bo ktoś albo edytował post albo został usunięty i nie zdążyłem przeczytać o co chodzi. Oba jerki nie są na sprzedaż, oba czekają na wiosnę Edytowane 21 Lutego 2023 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) Odpowiedz dla kolegów @Andru77 i @S.N. Wg mnie Salmo mieszało sterami. Zwłaszcza stare modele pasowały do różnych modeli. Może z wiadomych względów na poczatku ich produkcji. Koszty. U kolegi @Andru77 jeden ster jest na pewno z Butcher SDR (ten z niebieskiego, po lewej) a ten drugi to prawdopodobnie z Hornet 4 też SDR. Podobnie może być z Hornetami o których pisał kolega @S.N. Jeden ster jest na pewno z modelu 4cm. Drugi może być z modelu 3 lub 5cm. Bardziej stawiałbym jednak 5cm. Dlatego różnica w ich szerokości i wielkości napisów. Powtórzę, to jedynie moje osobiste zdanie po porównaniu różnych modeli z katalogów z różnych lat. Kolego @meppsKolor już podpowiedział kolega wcześniej. YT (Yellow Tigger). Wielkość 12 nie była jeszcze w sprzedaży w 2006r. Jedynie 7 i 10cm jakby kogoś to interesowało. Oczywiście wg katalogów Dragona czyli na rynek polski. Pzdr_______ Edytowane 21 Lutego 2023 przez trout master 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi