Durzy Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Mam pytanie dotyczące Hornetów (może głupie) - czy, a jeśli tak, to jakie mają u Was zastosowanie Hornety w wielkości 6 cm?Tak pytam, bo akurat tej wielkości nigdy nie użyłem i nie widzę dla nich zastosowania, a może to błąd A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Andrzej, duże klenie i tłuste pstrągale je lubią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2023 Kurcze, to ja na takie przynęty kleni nie łowię, 3-5 cm, może 6 centymetrowa uklejka i to jest max 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Zaszedłem do wędkarskiego a tam Salmiaki do mnie "kup nas, kup nas" no to ciach i kupiłem. Muszę być chyba bardziej asertywny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Co już nikt nie zbiera salmo? Jakoś tu cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 (edytowane) Zbieramy po cichu ... a potem gały wyskoczą Ci z orbit!!! Edytowane 25 Września 2023 przez BOB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Powoli coraz bliżej jest mi do tytułu "zbieracza" niż po prostu "użytkownika" Salmiaków. Wprawne oko może dopatrzeć się na zdjęciu perełek. Brakuje mi jeszcze kilku egzemplarzy. Zaczynając od egzotycznego Dinner Bella a kończąc na popularnych Jackach czy też Thrillach. Większość z tych woblerów będzie u mnie mieć swoją spokojną emeryturę. Największe nadzieje pokładam w powierzchniowcach, chciałbym aby skusiły nie jednego nocnego suma.Najśmieszniejsze jest to, że te kilkunastoletnie wyroby można kupować taniej niż aktualnie produkowane, łuszczące się wytwory Salmo. Wiadomo, niektóre modele ciężej dostać, jednak większość z nich spokojnie można kupić z drugiej ręki i to jeszcze przebierając w kolorach.Te najciekawsze woblery w mojej kolekcji, zawdzięczam koledze Michałowi za co jestem mu dozgonnie wdzięczny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maweric88 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 (edytowane) Cześć/ witam czy ktoś może mi pomóc wycenić? Te woblery. Gdyby ktoś był chętny proszę o priv Edytowane 10 Stycznia 2024 przez Maweric88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Wąski ster i zdaje się, że są na tych sterach są napisy. Jeśli tak to szału nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Wiele podpowiedziałeś Sławku nie ma co .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Wiele podpowiedziałeś Sławku nie ma co .... A co ja mam więcej podpowiedzieć w wątku salmo kolekcje ? To nie są kolekcjonerskie wobki i tyle. Resztę można znaleźć na olx albo allegro albo wystawić na tutejszej giełdzie. ..., alle skoro krytyka tak leciutko ci przyszła to na pewno zaraz elaborat z wyceną tutaj wrzucisz dla kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Nie po prostu jak czegoś nie wiem to nie klepie aby nabić posty itd. po prostu robi się nudno czytając twoje wpisy nic nie wnoszące w te forum głównie na giełdzie, tyle z mojej strony bez odbioru. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Za to twoje wynoszą na piedestały. I niech tak pozostanie. Co do wartości. Ja doskonale wiem ile są warte dla mnie co nie znaczy, że dla kogoś innego ta wartość może być choćby podobna. Stąd to tylko i wyłącznie szacunki na tzw. oko bez podawania konkretnych wartości bo jak wiadomo wszem i wobec każdy towar jest warto dokładnie tyle ile ktoś za niego zaoferuje i zapłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Cześć/ witam czy ktoś może mi pomóc wycenić? Te woblery. Gdyby ktoś był chętny proszę o privPrzydało by się lepsze zdjęcie z widokiem szczegółów typu stery, oczka, napisy, itp.Ale ogólnie wyglądają na bieżącą produkcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Trochę salmiaków przeleciało przez moje ręce od najpospolitszych po te na miedzianych sterach. Kilka lat temu bym duży boom na nie i szły za chore pieniądze bo wielu chciało mieć. U mnie tylko hornety mają miejsce w pudełku a reszta gdzieś tam leci po giełdach. Rok temu sprzedałem prawie identyczny zestaw 9 minnowow i jeden executor za 220zl. Kilka było jeszcze nie wyjętych z pudełek a reszta leżaki pudełkowe nawet nie moczone. Zestaw ten wisiał tutaj na giełdzie przez jakiś czas a potem na olx . Przyszedł sezon i ktoś kupił. Więc okolice 20zl za woblera wydaje mi się, że to cena rozsądna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 30zł za woblera. 20zł to trochę za duża promocja na Salmo. O ile te wobki to Salmo. Wyglądają bardzo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 30zł za woblera. 20zł to trochę za duża promocja na Salmo. O ile te wobki to Salmo. Wyglądają bardzo podobnie. minnow 5 trout na allegro kosztuje tyle koło 30zl więc dlaczego ktoś za używkę ma płacić tyle co za nowy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 minnow 5 trout na allegro kosztuje tyle koło 30zl więc dlaczego ktoś za używkę ma płacić tyle co za nowy? Tak wykombinowałem : Kupuje gość dziesięć sztuk. Testuje w wannie. Wybiera pracujące poprawnie ( około 30%). Te najlepsze wystawia do sprzedaży, oczywistym jest, że muszą być dużo droższe. Pozostałe sprzedaje w cenie "normalnej". Te, które nie znajdą nabywcy wkłada do szuflady i po paru latach wystawia z dopiskiem vintage - Teraz cena może poszybować . I wszystko jasne . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2024 „minnow 5 trout na allegro kosztuje tyle koło 30zl więc dlaczego ktoś za używkę ma płacić tyle co za nowy?”————— Masz rację. Te z wątku też widać że są nówki i są to chyba 5cm. Można wiec taniej lub kupować na Alle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Witam, moze jeszcze nie za bardzo kolekcjonerskie, jednakze rzadko juz spotykane Salmo TENO 6 cm: Pozdrawiam serdecznieMartin 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmo Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Witam, moze jeszcze nie za bardzo kolekcjonerskie, jednakze rzadko juz spotykane Salmo TENO 6 cm: IMG_1741_Easy-Resize.com.jpg Pozdrawiam serdecznieMartinTeno w malowaniu biedronki jeszcze nie widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1969 Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2024 Ja ma je w takich opakowaniach-chyba na Finlandię 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C&R FISHING NATURE Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Szukam 4SRS / oraz H2SRS / ORAZ H2S ( STER OMEGOA ) - jeśli jest ktoś kto by mógł pomóc w poszerzaniu mojej kolekcji zapraszam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewatoR Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Witam kolegów, czy może ktoś określić z jakich lat są te woblery i czy jest wśród nich coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia (edytowane) wszystkie grupy wczoraj obleciałeś z tymi woblerami i dostałeś nie jedną odpowiedz... raczej popularne i nie ma tu jakiegoś poszukiwanego woblera a kupiłes je w normalnych pieniądzach z tego co pisałeś...a lata produkcji , hmm to są raczej współczesne wabiki Edytowane 11 Kwietnia przez Mundurowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi