Skocz do zawartości

Przynęty Salmo Kolekcje

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki @Roberto za odpowiedź. Właśnie ten na dole wydał mi się ciekawy. Tak jakby ręcznie malowany. Ale mogę się mylić. Oczywiście mogę je na coś ciekawego wymienić.

Jesli chodzi o minnowa malowanego na strzeble. Najwidoczniej komus z wedkarzy nie przypasowalo fabryczne malowanie i popelnil malarski majstersztyk. Dla tego ta strzebla wyglada jak wyglada. Kiedys byla taka moda ze na Sanie kazda strzebla musiala miec czerwony grzbiet. Jak nie miala wedkarze malowali takowy sami.

Robert, a czym strzebla różni się od minnowa? Bo "na oko" jakieś takie podobne :)

Bebechy maja takie same, roznia sie jedynie malowaniem. W zasadzie to od poczatku sa tylko minnowy o roznej nazwie ze wzgledu na malowanie. Z tego co wiem kolorow nieco bylo i kazdy ma swoja nazwe i skrot. 

Właśnie!

Może ktoś w końcu wstawić foto pokazujące jak ten minnow się zmieniał w czasie? Bo nie siedzę, że nikt nie ma wobkow z różnych okresów produkcji. A najfajniej byloby, jakby jeszcze o pracy wobki i skuteczności jakiś komentarz się pojawił :-)

Edytowane przez milupa

Co do tematu niewiele widać zdjęć z perchami z metalowym sterem nie wierze że koledzy takich nie posiadają :)

A tu 4 minoowy które zostawiłem sobie ze swojej kolekcji która w wiekżości poszła do kolegów

post-62414-0-15758100-1483898233_thumb.jpg

Edytowane przez milupa
To nie giełda
  • Like 1

Miałem kiedyś takiego niebieskiego M6F PB i sandacze ciupały na niego że hej, niestety w zeszłym roku zdarzyła się tragedia.. a tak uważałem :doh:

Nietylko na niebieskiego biorą jak szalone, niestety czasem zdarzają się szczupaki i to nawet w nocy.

Nie stosuje przyponów i też w ten sposób kilka nad wodą zostawiłem.

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Hehe, wiem, tak myślałem, że się zainteresujesz. Mają spory wybór Salmo, w tym 16cm Pike z metalowym sterem i Whitefish'e 13cm i 18cm, też z metalowym. Minus: sklep jest niemiecki. Jakby tego było mało B) to wysyłka za granicę kosztuje u nich 15€. Ja brałem dwa Slammery i Powerpro na metry, to wobki wziąlem "przy okazji".

https://www.angel-domaene.de/advanced_search_result.php?keywords=salmo#page=4&perpage_selector=46&display_selector=0&products_sorter=0&specialsOnly=0&minimumPrice=1&maximumPrice=90

Pozdro

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...