plompek Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Witam szanownych muszkarzy Mam do Was pytanie i prośbe ponieważ razem ze spinningiem lubie łowić gruntowo od czasu do czasu i jakis czas temu zainteresowalem sie Zig Rigiem czyli metodą łowienia karpi w toni.No i jak część z Was wie używa sie do tego pływających przynęt np kulek pop up czy pianek ale też np firma NASH sprzedaje robaczki pływajace 3 sztuki za około 30zl.I tutaj moje pytanie czy ktoś z Was robil już komuś takie robaczki albo czy ktoś by sie podjął zrobienia takich no bo trzy dychy za 3 sztuki to chyba troche przesada a myśle ze Wasz talent i inwencja twórcza pokazałaby ze mozna zrobić i tańsze i ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jak się tym łowi? Zakładasz na zestaw gruntowy i czekasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No sa dwie wersje Zig Riga. Pierwsza to taka że na normalny zestaw z ciezarkiem zamiast krotkiego przyponu z plecionki uzywa sie dlugiego zaleznego os tego na jakiej wysokosci karpie zeruja, zakłada sie przypon z fluorocarbonu i bywa nawet zetaki przypon moze miec 10metrów(no trzeba uwazac przy zarzucaniu). A drugi sposob to taki ze miedzy przyponem z fluorocarbonu a ciezarkiem luzno chodzacym po zylce zaklada sie plywak i potem mozna to regulowac na jakiej odleglosci chce sie ustawić przynete.Wedki sa polozone na podpórkach jak normalnie przy gruntówce i czeka na branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolbn Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Mi akurat zig bus nasha sie nie sprawdizl, wedlug mnie nie warto mam chyba z 12rodzaji i zero , Ale moge ci polecic cos z innej firmy FOX'a ''FOX Zig Aligna Kit'' o tym zestawie cena okolo 40zł ale robi robote kazda ryba wchodzi na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolbn Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 I dodam ze musisz sobie kupic haczykido tego 10 8, z szerokim łukiem np.polecam Korda Mixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 12 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 A te pianki FOXa maja już jakiś aromat czy w czym je dipujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolbn Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Sa bez zapachu, mozna je dipowac ale ja tego nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Mi akurat zig bus nasha sie nie sprawdizl, wedlug mnie nie warto mam chyba z 12rodzaji i zero , Ale moge ci polecic cos z innej firmy FOX'a ''FOX Zig Aligna Kit'' o tym zestawie cena okolo 40zł ale robi robote kazda ryba wchodzi na to.Przepraszam, ale to jest jakiś nowy "gatunek" muchy.Nie jestem na bieżąco .Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi