Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Ciiiiiiii ....

Bo z nami warto. Ale wiedzą Ci co biorą i ufają, że będzie dobrze. Piotrek się uwija więc będzie baaaardzo dobrze :) Wiem ale guzik powiem.

Wczoraj śnieg, dzisiaj woda. W marcu jak w garncu. Dobrze to czy źle. Szwedzki jerkbait albo śpi, albo nas nie widzi bo raportu pogodowego brak. Jutro napiszę do zaprzyjaźnionego korespondenta szwedzkiego. Niech zdradzi co nieco.

A u mnie kilka nowości z zeszłego tygodnia.

ImageUploadedByTapatalk1458078976.421542.jpg

ImageUploadedByTapatalk1458078992.728204.jpg

ImageUploadedByTapatalk1458079004.365961.jpg

ImageUploadedByTapatalk1458079020.122785.jpg

• Like 8

Zima właśnie odpuszcza.

Pierwszy dzień gdzie czuć wiosnę.

Wczoraj zauważyłem pierwsza dziką gęś.

Zdziwiło mnie trochę, bo pierwszym oznakiem nadciagajacej wiosny są borsuki.

Niestety zwłoki leżące niedaleko drogi :(

Edit.

Tam na południu pewnie sporo ciepłej :)

Edytowane przez Z Olsztyna

• 2 tygodnie później...

Trzeba zacząć myśleć o pakowaniu na wyjazd i tu naszło mnie w co się spakować, zwykle brałem torbę w niej luzem pudełka i inne manele, w tym roku pomyślałem o skrzynce i tu mam zagwozdkę którą wybrać.

Zależy mi aby pudełka pomieściły jerki i gumy do 23 cm.

Wstępnie wytypowałem ten model i tu pytanie do posiadaczy tych skrzynek czy spełni moje założenia

K-DON 1007 

f270f010a3a5796b5da75dc84da20004.jpg

w ramach przygotowań przegląd drobnych akcesoriów do zabrania na Syrsan, ten licznik u góry to efekt Kanalgratisdotse czyli wg Remka lektury obowiązkowej przed wyprawą :D

attachicon.gifakc.jpg

Do mnie idzie fluorocarbon Daiwa S.W. 0,90 o wytrzymałości ponad 40 kg. Będzie tego 50 meterków.

Jak ktoś chce to dychę mogę oddać po kosztach.

http://kuphaczyk.pl/pl/fluorocarbon/338-daiwa-material-przyponowy-tournament-sw-shockleder-type-f-nowosc-2014.html

Zamierzam go wiązać węzłem pokazanym przez Jarka JBK a nie tulejkować. Tulejkowanie może go osłabić.

Uważaj na te agrafki Dragona. Dużo ludzi na nie narzeka.

W razie czego zabieram zapas porządnych agrafek AFW na Syrsan.

Liczników trochę będzie. Też sprowadziłem kilka dla siebie i kolegów. Pewnie rozgrzeją się do czerwoności  :D .

Edytowane przez godski
  • Like 1

Wlazłem w opis tego fluo Daiwy:

"to najwyższej jakości fluorokarbon prosto z Japonii. Średnice dobrano z myślą o połowie morskim halibutów, dorszy i czarniaków, a także o bardziej tropikalnych zdobyczach takich, jak GT, amberjack itp."

i sam już nie wiem czy szczupły przegryzie go czy nie. Z wymienionych powyżej gatunków, łowiłem dorsze. Jak wygląda uzębienie pozostałych w porównaniu ze szczupakiem ?

Wlazłem w opis tego fluo Daiwy:

"to najwyższej jakości fluorokarbon prosto z Japonii. Średnice dobrano z myślą o połowie morskim halibutów, dorszy i czarniaków, a także o bardziej tropikalnych zdobyczach takich, jak GT, amberjack itp."

i sam już nie wiem czy szczupły przegryzie go czy nie. Z wymienionych powyżej gatunków, łowiłem dorsze. Jak wygląda uzębienie pozostałych w porównaniu ze szczupakiem ?

Tego nie wiem. To opis z tej droższej wersji ?