Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Oj bardzo miło wspominam tą zatoczkę :). Jednego dnia wyjęliśmy tam sporo ryb do 96cm. Jak biorą króciaki na płytkim spróbujcie na głębokim, choć wiem że to niewdzięczne łowienie.

Na plytkim byly krociaki-braly, a na glebokich sledzie i duze banany-ale niesety nie chcialy wspolpracowac :/

Co dzien staram sie napisać co nieco z dnia. Dziś niestety o poranku padł mi silnik. Nie pali prawdopodobnie na jeden cylinder. Dostałem przyzwolenie na wyplyniecie lecz tylko na niewielkie odległości by nie dojechać nowej Yamaszki...nic nie poradzi im więcej elektroniki tym ciężej naprawić. Mam nadzieję że jutro mechanik naprawi i będzie ok. Co do dnia dzisiejszego to uparlem się złowić coś większego ,więc lowilem na big bandita przez większość dnia. Z takim rezultatem że dzień zakończyłem na 5szczupakach. Największy 70cm. Dzień był ciężki ale teraz może już być tylko lepiej.

• Like 2

Co dzien staram sie napisać co nieco z dnia. Dziś niestety o poranku padł mi silnik. Nie pali prawdopodobnie na jeden cylinder. Dostałem przyzwolenie na wyplyniecie lecz tylko na niewielkie odległości by nie dojechać nowej Yamaszki...nic nie poradzi im więcej elektroniki tym ciężej naprawić. Mam nadzieję że jutro mechanik naprawi i będzie ok. Co do dnia dzisiejszego to uparlem się złowić coś większego ,więc lowilem na big bandita przez większość dnia. Z takim rezultatem że dzień zakończyłem na 5szczupakach. Największy 70cm. Dzień był ciężki ale teraz może już być tylko lepiej.

Pozdrowienia serdeczne Darku.

Dawaj czadu.

Witam Panowie

Zapytanie:

Jak Wasze oceny po 3 dniach pobytu? Mam na myśli wyniki, w powiązaniu z zmienną pogodą? 

Doczytuję, że Caryce..a owszem są, ale jak to one, lekko kapryśne. Dużo maluchów ( 50-60 cm). Pojedyncze okonie. Co z sandaczem?

Jakieś ew porównanie z ubiegłorocznym wyjazdem? Oczywiście tylko 2 słowach..

Remku, jak Ci idzie z muchą?

Niech am Panowie trzeszczą....nadgarstki.

Pozdrawiam

Alek

Sporo albo też bardzo dużo małego i średniego szczupaka (myślę, że każdy zaliczył już w sumie po kilkanaście, kilkadziesiąt stuk). Niestety średnia wielkość to myślę, że ... około 55-60cm. Niewiele 70cm, kilka 80cm i .... jedna 90+. Dużych ryb jak na lekarstwo, nawet nie widać - wyjścia ryb przede wszystkich małych.

Warunki nad wodą - zróżnicowana temperatura wody. W głównej zatoce około 11-12C. Są jednak miejsca ze skrajnymi temperaturami - nawet kilka stopni (minimalna to 2C). Im bliżej morza - za mostem tym temperatura stopniowo maleje. Znaleźliśmy też miejsca z 13C. Trzcina tylko w niektórych miejscach wychodzi - w większości jeszcze nie rozwinięta. 

Pod wodą - na pewno tarło śledzia. Większość śledzi albo miało ikrę albo mlecz. Część wytarta. Śledzie zlokalizowane nawet kilka metrów od brzegu. Ponadto tarło ... cierników .... a szczupaki też je pożerają. 

Co z muchą? Ano ... łowię ale ... średnia wielkości też niewielka niestety. Wyjść bardzo dużo.

Co jutro? Jutro płyniemy na północną część zatoki. Tam do tej pory była zimna woda natomiast odwrócił się wiatr i ... prawdopodobnie tam zmieniła się temperatura - największa zmiana temperatury. Łowimy tylko na stokach. Szukamy głębokiej trzciny i poławiamy na stokach. Albo przyglebimy albo .... złowimy coś ciekawego.

Do jutra!

• Like 5

Jak czytam przypomina mi się zeszłoroczna Szwecja na Belen, tyle że cały szczupak był na głębokim, zimno, trzcina też nie rozwinięta i obżerały się sielawą, duże też nie chciały współpracować. Myślę że ktoś coś jeszcze przywali ładnego, ale znając życie będą to nieliczni szczęśliwcy. Ma się ocieplać to może większe wyjdą na płytkie, choć jak mają śledzia w tarle to po co to mają robić.

powodzenia

• Like 2

Dzisiaj deszczowo i dało nam nieźle w ... d..... Niestety średnia pozostawia wiele do życzenia. Szczupaka jest sporo ale .... czekamy na królewskie rozmiary. U nas rządziły blaszki wahadłowe, slider, kilka złowionych na gumę .... jeden na muchę ....

attachicon.gifDSC_0723.jpg

brawo brat ;)

• Like 1