Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

... ja to mam tak: jak mam urlop to nigdy nic się nie dzieje... totalna lipa... czy siedzę na tyłku, czy robię kilometry efekt ten sam - czyli żaden... ostatniego dnia urlopu "worek się rozwiązuje", łowię wszystko i wszędzie... nawet żaby się pchają... następnego dnia idę do pracy i jest już "po temacie"... czekam kolejny rok, bogatszy o doświadczenia, a tu znów lipa... i tak do ostatniego dnia, kiedy woda ożywa... powoli staje się to u mnie regułą... mam nadzieję, że jeszcze połowicie... "rzutem na taśmę", ale połowicie - raz, a do syta (bez złych skojarzeń)...

• Like 4

Panowie, te krótkie to z zeszłorocznych zarybien. Szwedzi doszli do wniosku, że im Niemcy i Francuzi za dużo szczupakow w zamrażarkach wywoza i zaczęli zarybiac...

Ja slyszalem ze to Chorwaci i Czarnogorcy pustosza te wody :(

Zarybienia juz nie wyrabiaja. Podobno potrafia prosto z ciezarowek wiazacych material zarybieniowy zabierac ryby :o

Ogólnie jest patologia....

Ryba złowiona dziś przez Huberta 86cm zszokowała nas bardzo. Do samej łodzi doprowadziły ja dwa samce wielkości 70 cm praktycznie przyklejone do niej . Ryba była strasznie wymęczona i poobijana.

1f4ea66ca29246bd18e5a953a3c9ffd8.jpg

A ja złowiłem o taki wynalazek.

1ed5306f61e920e671cecdde7bd89265.jpg

Wszystkie ryby złowione na Algi Igora nr 2 .

Wysłano z Samsung S6 EDGE Plus

• Like 11

Ogólnie jest patologia....

Ryba złowiona dziś przez Huberta 86cm zszokowała nas bardzo. Do samej łodzi doprowadziły ja dwa samce wielkości 70 cm praktycznie przyklejone do niej . Ryba była strasznie wymęczona i poobijana.

1f4ea66ca29246bd18e5a953a3c9ffd8.jpg

A ja złowiłem o taki wynalazek.

1ed5306f61e920e671cecdde7bd89265.jpg

Wszystkie ryby złowione na Algi Igora nr 2 .

Wysłano z Samsung S6 EDGE Plus

Hubert pokazywał tylko zdjęcia okoni,a tu mosz...Ale jak to się mówi nie ważne jak się zaczyna,ważne jak się kończy.

• Like 1

Na naszej łodzi (Silurus/Remek) dzisiaj bardzo ciekawie. Ostatnie 2h to .... kilkadziesiąt brań .... niezliczona liczba wyjść (w tym ryba 90+ oraz z dwie 80+). Wszystko na płytkiej wodzie. Rano łowione ryby na muchówkę (bardzo lubiły muszki z nocnego kręcenia - małe). Później spin/cast. Brały na małe przynęty zbrojone w główki 10g. U nas królował Lunker City Shaker Zabawa była przednia. Niestety nadal brak tej upragnionej 100+. Prawdopodobnie są zlokalizowane (w większości) w miejscach trudno dostępnych (sporo widać w okolicach śledzi). Oczywiście rodzice poszli na głębsze miejscówki więc młodzież na płyciznach szaleje. Ciekawe jest to, że 80-90% została złowionych na wodzie do 2m. Poniżej zaczyna się jakaś magiczna granica, gdzie ryby są (nawet je widać) ale nie są aktywne. 

Pogodowo dzisiaj zmiana pogody. Od rana gorąco i flauta. Później delikatny wiatr. Później mocniejszy i ... widać było nadchodzący front. Jutro zmiana pogody.