sebalos.77 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 @ andrew.Podrzuć linka do zawodów , zdaje mi się że te wyniki już widziałem...wcześniej,chciałbym rozwiać swoje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Czytam i nie rozumiem rozczarowania..chociaż odrobinę rozumiem.. Czyżby wielka wyprawa j.pl pojechała poświecić odbitym światłem przygasającej Arkadii, szukać w dogorywającym Eldorado potwierdzenia własnych aspiracji albo formatu jestestwa ? Po co komu metrówki na setki czy dziesiątki - klasa, kultura i sznyt nienowobogacki to ciągle za mało ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Boren - faktycznie, podobno dobra woda ale jak zwykle jest jedno ALE. Jak powieje, mozna nie byc w stanie wyjsc na wode przez kilka dni (plytki akwen). Znam co najmniej dwie relacje od ekip ktore przez 3-4 dni nie byly w stanie lowic na Boren z powodu wiatru. Wyobrazcie sobie teraz siedzenie w domku przez 3 - 4 dni bo nie mozna wyjsc na wode.... ludzie by sie pozabijali a camp puscili z dymem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ja myślę że wszyscy którzy byli z nami na tej wyprawie są zadowolenie. Bo nie chodziło w niej tylko o RYBY...... I nawet gdybym wiedział że tak będzie jak było i tak bym pojechał.Jak się ogarnę to postaram się wyskrobać ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 luk_80 - coś czytałeś między wierszami Jest tako oto informacja w Remka podsumowaniu: "Dobre godziny żerowania to 10-14 orz 16-19." Fajnie, że wszyscy zadowoleni.Ja i tak nadal , po cichu, liczę, że chłopaki zaraz sypną zdjęciami metrówek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Panowie nigdzie nie ma przecież wzmianki o niezadowoloniu. Jest ewentualnie o rozczarowaniu. Ja jadąc z Danii liczyłem się z tym ze swojego pb nie pobije. Ale nie o to przecież chodzi. Pojechałem tam dla odrobiny rozrywki, spotkać przyjaciół i nowych ludzi. Zazwyczaj jak się napinamy na złowienie legendarnej metrowki to wychodzi kiszka. Tym bardziej jadąc w tak licznym gronie. Nawet w Danii gdzie ryba jeszcze jest nie łowie metrowek każdego dnia. To jest tylko ryba i musimy o tym pamiętać! Jak ktoś chciał się wyłowić to się wyłowił. Ja nie liczyłem ale myślę że spokojnie złowilem około 200szt szczupaka i z 50okoni około 30++ Jakiś powód do narzekań? Tak dla czego tylko tydzień 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) @ andrew.Podrzuć linka do zawodów , zdaje mi się że te wyniki już widziałem...wcześniej,chciałbym rozwiać swoje wątpliwości. Mowisz masz http://www.kingofboren.se/resultat2016.html powtarzalne sa te wyniki w tych zawodach dlatego wydwawalo Ci sie ze widziales te wyniki. 17 metrowek i to w nielatwych wietrznych warunkach Edytowane 23 Maja 2016 przez andrew 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Boren - faktycznie, podobno dobra woda ale jak zwykle jest jedno ALE. Jak powieje, mozna nie byc w stanie wyjsc na wode przez kilka dni (plytki akwen). Znam co najmniej dwie relacje od ekip ktore przez 3-4 dni nie byly w stanie lowic na Boren z powodu wiatru. Wyobrazcie sobie teraz siedzenie w domku przez 3 - 4 dni bo nie mozna wyjsc na wode.... ludzie by sie pozabijali a camp puscili z dymem To prawda. Zdarzaly sie takie dni ze wiatr wylacza 80% akwenu. Wtedy dlubiemy okonie w kanale Gotta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Mowisz masz http://www.kingofboren.se/resultat2016.html powtarzalne sa te wyniki w tych zawodach dlatego wydwawalo Ci sie ze widziales te wyniki. 17 metrowek i to w nielatwych wietrznych warunkachOd jakiej minimalnej długości są liczone ryby na ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Hejka! Chciałbym podziękować wszystkim za ŚWIETNE, niestety... tylko tygodniowe spotkanie. Odpocząłem niesamowicie.Bardzo fajne wieczorne spotkania w szopie, pogaduchy, konkursy, barbecue i ludzie, którzy tworzyli luzacką atmosferę- super! Nic to jednak! Kucharzowi z The Oberoi Udaivilas zmiękłaby rura przy chłopaków campusowym gotowaniu. Pierogi, które przygotował Piotras- miazga!, wege cuda od Seby- palce lizać- zapodaje swoim bliskim już w tym tygodniu, a przemięsna spagetteria od Darka- bez dokładki nie mogłem się obejść- musiałem! Wielkie dzięki i ukłony z mojej strony za towarzystwo i atmosferę w domku oraz na zlocie Do zobaczenia nad wodą! Wrzucę tylko kilka fotek, gdyż przy Seby sprzęcie, swojego nawet nie wyciągałem... Załoga trajki z SYR...SAN (@Milupa,@Sebalos i @Plecionus fotografus) Codzienna rzeźba przy skalnym wypłyceniu. Rozległy, zarośniety blacik od 1m do 2,8m. Wszystko pięknie, ale ryb tu nie uświadczyliśmy za wielu. Edytowane 23 Maja 2016 przez PLECIONA 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ja również chciałbym wszystkim uczestnikom wyprawy podziękować za wspólne towarzystwo, bawiłem się przednio do tego stopnia, że najcięższe z całej wyprawy były poranki, przebiły stopniem trudności nawet szukanie dużych ryb, wyjazd już jednak odespany, cały czas jednak trzyma mnie fantastyczny nastrój i organizm nie może się przyzwyczaić do szarej codzienności Wysoko zawieszona poprzeczka, ciężko będzie przebić tą wyprawę, na szczęście nie padły metrówki więc przynajmniej pod tym względem sprawa jest otwarta 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Remku Wielki szacun za wątek. Piękny opis, świetne info, czuć doskonałą atmosferę jedności na wyjezdzie.I wielka prośba.Nie rób wyjazdów na szkiery. Trzeba to sobie otwarcie, raz na zawsze napisać, szkiery są PRZEREKLAMOWANE. Dużo małych szczupaków. W temacie miejskiej legendy, że rzekomo Szwecja sie skończyła. Zróbmy Boren za rok. Będzie Pan zadowolony . Poniżej wyniki z King of Boren, tydzień temu. 12 godzin chyba łowiono.... 114cm, 113cm a to tylko z ręki.... Trzeba to zrobic tydzień po Szwedach i pokazać ze potrafimy lepiej łowić.My jedziemy za tydzień, 9 osób, szczupaki, okonie i golf, damy znac jak sie sprawy maja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk110+ to kwestia kilku dni...jesli wie sie gdzie szukać zarabiasta woda pod jerka i trolling do 10 m.charakter wody zbliżony do polskich jezior...jak dożyje chętnie się pisze na taka imprezke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Ciekawe co to za polskie nazwisko na 17 miejscu pod względem najdłuższej ryby zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Jeszcze trochę.... Ale jeeeedziemy!!! ImageUploadedByTapatalk1463141147.099837.jpgO Wy pieruny jaśniste ogniste....... Jechaliście przez Toruń prawie, jak byście dali znać to bym pierników wam dał trochę na drogę i na łódkę, na pewno by się przydały, szkoda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 O Wy pieruny jaśniste ogniste....... Jechaliście przez Toruń prawie, jak byście dali znać to bym pierników wam dał trochę na drogę i na łódkę, na pewno by się przydały, szkodaTo ja się za tydzień piszę na te pierniki no i towarzystwo na ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Kilka fotek ekip... Remek i Robert,podczas pogaduchy na wodzie. Waldi i Durzy ,napotkani w zatoce... Daroo i Borys "lecą" na miejscówkę... Bartek,Hubert i Sebo ...z castem w dłoni. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Mam kilka (parędziesiąt) zdjęć z wyjazdu.Ktoś ma dostępny jakiś serwer, na który można byłoby je wrzucić?Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Remek miał coś takiego udostępnić, bo nie od wszystkich wziął zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Mam kilka (parędziesiąt) zdjęć z wyjazdu.Ktoś ma dostępny jakiś serwer, na który można byłoby je wrzucić?Andrzej https://www.dropbox.com/pl/ Wszyscy niech tam zrzucą foty potem sobie powybieramy. Edytowane 24 Maja 2016 przez Sebalos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Remek miał coś takiego udostępnić, bo nie od wszystkich wziął zdjęcia Zdjęcia już mam i ... obrobione. Udostępnię dopiero jutro bo dzisiaj do późna w nocy pracuję nad SFP i Bydgoszczą - sporo do załatwienia jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 I ja mam w końcu chwilę by usiąść do komputera. Chciałbym podziękować Wam wszystkim i każdemu z osobna za bezcenne rady, garść doświadczeń, kupę śmiechu oraz wiele innych rzeczy, które mógłbym wymieniać do wieczora. Szczególne podziękowania dla ekipy z domku: - Wurana - za to, że znosił mnie na łódce - Roberta - za wyjaśnienie pojęcia "dryt kotwy" - Remka - za instruktarz montowania przetwornika - Waldiego - za codzienne zakwasy mięśni żuchwy od śmiechu, następnym razem bierzemy sekator ;D Osobne podziękowanie także dla Jbk i Milupy dzięki którym dotarłem na lotnisko Pride, dzięki za zawieszki - śledzie były fajną odskocznią Kaczor, widzimy się na StreetFishing w Krakowie Mam nadzieję, że to nie był ostatni raz i jeszcze połowimy w tym gronie. Doceniam też darczyńców - Igora Olejnika, na którego blachę złowiłem co najmniej połowę wszystkich szczupaków z wyprawy, Graffa za bardzo ładną i wygodną koszulę oraz Jerkbaita za pinsy, miarki i całokształt imprezy Czy żałuję? Nej! Nej! Nej! Do zobaczenia i połamania 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 - Remka - za instruktarz montowania przetwornika Po prostu stwierdziłem, że ... w powietrzu będzie więcej atrakcji niż pod wodą. Czy tak nie było? Grippeny ... ach .... i ten zakręt. A najlepsze było to, że jak słyszysz to już za późno by go zobaczyć. Piękna sprawa. A echosonda Dragonfly 7 spisywała się wyśmienicie ... tylko operator był początkowo do d...py tzn. zbyt bardzo napalony na ryby by zobaczyć pewne niuanse 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Po prostu stwierdziłem, że ... w powietrzu będzie więcej atrakcji niż pod wodą. Czy tak nie było? Grippeny ... ach .... i ten zakręt. A najlepsze było to, że jak słyszysz to już za późno by go zobaczyć. Piękna sprawa.A echosonda Dragonfly 7 spisywała się wyśmienicie ... tylko operator był początkowo do d...py tzn. zbyt bardzo napalony na ryby by zobaczyć pewne niuanse To było poszukiwanie latających ryb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 A dla mnie to było doświadczenie - w jaki sposób niewielka zmiana w ustawieniu czegos oraz pike rush może doprowadzić do odcięcia .... mózgu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 ...I wywołania konfliktu zbrojnego,grippeny nie przyleciały ot tak sobie... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi