Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja coś napiszę . A jako że nie lubię długich poematów to może tak-

Z rybami hu...wo, z towarzystwem doborowo.

Również dziękuję za fajną koszulkę Graffowi i za killerską blaszkę Igorowi.

Szkiery tym razem nam dokopały. Dlatego jesień jest nasza. Trzeba Gamleby odwiedzić... .

• Like 2

To i ja coś napiszę . A jako że nie lubię długich poematów to może tak-

Z rybami hu...wo, z towarzystwem doborowo.

(...)

Jeśli pisząc to słowo, które wykropkowałeś, miałeś na myśli to słowo, które ja mam na myśli, ( :) ), to powinieneś napisać przez "ch". Wiesz, chodzi o to, by było dłuższe ;)  :P

• Like 3

Pierwszy dzień na wyspie. Przyjechaliśmy i ... próbowaliśmy się dostać. Nie było łatwo. Zapanował chaos i .. pike rush. Gorące głowy nie pomagały ale ... wszystko wróciło do normy. Każdy znalazł dla siebie miejsce, swoje rzeczy (niekoniecznie w ten sam dzień) i ... czekaliśmy na pierwsze ryby.

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

29.jpg

30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

• Like 10

Pierwszy dzień połowów czyli niedziela. Jak to pierwszy dzień .. ciśnienie spore więc i fotki odchodzą na tor boczny. Brały ryby ... wyjść mnóstwo łodzie notują po kilkanaście, nawet kilkadziesiąt złowionych ryb. Na razie jest dobrze i ... czekamy tylko na pierwszy raport złowionej metrówki .... ale ten dzień kończy się bez niej.

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

• Like 15

Dzięki, dzięki, dzięki !!! za tą fotorelację :) Świetny klimat, oddanie codziennej atmosfery (w wielu przypadkach z zacięciem artystycznym ...mam nawet swojego ulubionego fotoautora ;) ) 

Widać , że było fajnie. Gratuluję Wszystkim małych i dużych wyników :)

A dziękuję bo pomogą mi przetrwać do moich październikowych szkierów  :P

• Like 1

To ja się za tydzień piszę na te pierniki :) no i towarzystwo na ryby :)

Remek nie było mnie na portalu pare dni bo raz ze praca a dwa tydzień przeszło jestem przeziębiony, nie zmienia to faktu ze gdybys chciał lub był w moich stronach chętnie ciebie czy innego kolegę zabiorę na wspólne wędkowanie, River Fox 390 Gpx z Yamahą 20Hp chyba ze strefa ciszy to wtedy Minn Kota 55 -)) wystarczy napisać prv i ustawiamy się.pzdr.

Tak i pierwszy szczupak złowiony przez Pride -mały był.

Jak powiedział Hubertus widząc to - no to mamy zapowiedź .

Na Gamleby jak Kaczor wyjął pierwszego 80+ z pomostu , to także była zapowiedź -były metrówki .

Wszystkim dziękuję za kolejny wspólny wspaniały wędkarski tydzień.

• Like 1

Witam wszystkich, wróciłem z Syrsan wczoraj, Następny tydzień po Waszej wyprawie wyglądał zasadniczo tak samo, nie padła chyba żadna 90+...

Ciekawe natomiast są wyniki zawodów, które odbywały się tam w ostatni weekend. Liczy się najdłuższych 5 ryb na łódce - Peter twierdzi, że zwycięzca zawsze kończył z wynikiem ponad 5m. Tym razem na około 100 łódek złowiono TYLKO 9 metrówek! Biorąc pod uwagę, że to miejscowi wędkarze, doskonale znający wodę, wyposażeni w najlepszy sprzęt - zgodzicie się, że to mizerny rezultat. Także faktycznie, coś wisiało w powietrzu, ryby się pochowały i tyle :)

Poniżej link do wyników, na stronie pikeopen.se trochę więcej informacji, niestety wszystko po szwedzku..

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Dznsca8BWgREPSAULwo0K2D4BLuBac4EwZXeRdPXtD8/pubchart?oid=694476897&format=interactive

Pozdrawiam!

prawie połowa złowiona na jigi, czyli chyba raczej głęboko szukali https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Dznsca8BWgREPSAULwo0K2D4BLuBac4EwZXeRdPXtD8/pubchart?oid=269374728&format=interactive a 8% na muchę

najdłuższy miał tylko 107 cm a najwięcej złowiono ich na jednej łodzi 15 sztuk,

http://www.pikeopen.se/resultat/Resultat_Spring2016.pdf

Edytowane przez wuran
  • Like 1