Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek - czysto obiektywnie i bez oceniania - 10 sztuk 80+ na 22 wędkarzy przez tydzień czasu to niestety podły wynik. 

Zgadzam się w pełni. Po prostu w tym czasie nie brały. Na innych szkierach podobne wyniki.

Samice były zajęte tarłem. Łukasz, podczas tarła mamuśki nie żerują?

Ciężko, nie ciężko. Wiem, że to trudno porównywać ale 3 lata temu byłem na Syrsan w tym samym terminie i wyglądało to zupełnie inaczej. Ryb było więcej i były zdecydowanie większe. Na pewno wtedy jednak zima była ostrzejsza i... od tego czasu sporo  Niemców tam łowiło :(

Także sądzę, że duża ryba jest, tylko w tym roku kilka niekorzystnych rzeczy się na siebie nałożyło i stąd taki efekt. Super się czytało waszą relację!

Witam Panowie

W jednej z wypowiedzi Kolegi z wyprawy doczytałem się informacji o wynajętym busie...chyba, że źle przeczytałem. Pytanie: Jaki był koszt wynajmu, i w przybliżeniu koszt eksploatacji? Jeżeli moje pytanie jest passe, to poproszę o wieści na priva.

Pozdrawiam

Alek

Maj to taki okres....

Jak ktoś chce wysrubowac rekord w kilogramach to jaknajbardziej

W tym okresie co byliście padł rekord Szwecji(chyba 21,7kg) Chłopaki ode mnie z klubu wysrubowali go.

Samice jaknajbardziej "w czasie" tarla żerują.

Do tarla nie przystępują przecież raz.

Okres ten jest rozłożony w czasie i po między mizianiami w chabaziach żerują.

Tak twierdzą bynajmniej miejscowi,którzy srubuja te rekordy.

• Like 1

Tomek - czysto obiektywnie i bez oceniania - 10 sztuk 80+ na 22 wędkarzy przez tydzień czasu to niestety podły wynik. 

To miała być bolesna ironia jednak jak widzę emotka się nie dodała i wyszedł sens dosłowny a bynajmniej nie o taki chodziło  ;)

Witam Panowie

W jednej z wypowiedzi Kolegi z wyprawy doczytałem się informacji o wynajętym busie...chyba, że źle przeczytałem. Pytanie: Jaki był koszt wynajmu, i w przybliżeniu koszt eksploatacji? Jeżeli moje pytanie jest passe, to poproszę o wieści na priva.

Pozdrawiam

Alek

Tomek88 wie wszystko na temat busa.

Było nie było, znając jakie "zrobię wyniki" drugi raz bym pojechał w ciemno i nic w tej wyprawie bym logistycznie ani taktycznie nie zmienił !  :)

Szykując sprzęt byłem nastawiony mocno bojowo jednak zastana atmosfera mnie rozbroiła i integracja stawała się mocnym punktem wyjazdu.

Warto było chociażby dla tych scen, na powrocie kiedy paparazzi już grzecznie spali i ja sobie odbiłem w nocnym  :lol:

post-54995-0-99419900-1464640459_thumb.jpg

Było nie było, znając jakie "zrobię wyniki" drugi raz bym pojechał w ciemno i nic w tej wyprawie bym logistycznie ani taktycznie nie zmienił !  :)

Szykując sprzęt byłem nastawiony mocno bojowo jednak zastana atmosfera mnie rozbroiła i integracja stawała się mocnym punktem wyjazdu.

Warto było chociażby dla tych scen, na powrocie kiedy paparazzi już grzecznie spali i ja sobie odbiłem w nocnym  :lol:

Cichoooooo.... . Pamiętaj - Vegas :ph34r:  . Jeden Paparazzi był ale poszedł świt fotografować.

Vegas przy tym to taki pikuś...tutaj nawet cenzura +18 to zdecydowanie za mało, raczej bez środków rozkurczających nie podchódź. Niestety wszystkiego nie uda się zrelacjonować, bo wykracza poza ramy i tematykę forum :)

A tak sobie grzecznie siedzieliśmy grubo przed północą snując plany o wczesnym spacerze do kajuty nie przeczuwając tego co wydarzy się znacznie później ;)

post-54995-0-32415700-1464643355_thumb.jpg

• Like 4

prawie połowa złowiona na jigi, czyli chyba raczej głęboko szukali https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Dznsca8BWgREPSAULwo0K2D4BLuBac4EwZXeRdPXtD8/pubchart?oid=269374728&format=interactive a 8% na muchę

najdłuższy miał tylko 107 cm a najwięcej złowiono ich na jednej łodzi 15 sztuk,

http://www.pikeopen.se/resultat/Resultat_Spring2016.pdf

Podejrzewam że jigg to tyle co guma - może być lekka do łowienia na płyciznach.

Witam. wybieram się Na Syrsan 3.06.2016,

czy ma ktoś mapkę tego akwenu, ewentualnie czy gospodarz na wyspie  daje takową na dzień dobry?

Jeśli tak proszę na privat filip@tabun.eu

dziękuje z Góry

https://webapp.navionics.com/#@7&key=emlcJ{cmeB

szukajcie a znajdziecie