covent Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A co z regulaminem umieszczania zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A co z regulaminem umieszczania zdjęć? 6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej: Belona - 80cmBoleń - 65cmBrzana - 60cmDorsz - 75cmGłowacica - 70cmJaź - 35cmKleń - 40cmLipień - 35cmŁosoś, Troć - 60cm (UWAGA! od 1 stycznia 2016 r. można publikować wyłącznie "srebrniaki" łososia i troci - w razie wątpliwości przed publikacją zdjęcia prosimy o kontakt z moderatorem @lukomat)Okoń - 30cmPstrąg - 40cmSandacz - 65cmSum - 100cmSzczupak - 75cmWzdręga - 30cm Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Kolejne zdjęcia z naszej wyprawy ... Syrsan 2016! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej: Belona - 80cmBoleń - 65cmBrzana - 60cmDorsz - 75cmGłowacica - 70cmJaź - 35cmKleń - 40cmLipień - 35cmŁosoś, Troć - 60cm (UWAGA! od 1 stycznia 2016 r. można publikować wyłącznie "srebrniaki" łososia i troci - w razie wątpliwości przed publikacją zdjęcia prosimy o kontakt z moderatorem @lukomat)Okoń - 30cmPstrąg - 40cmSandacz - 65cmSum - 100cmSzczupak - 75cmWzdręga - 30cm Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii.Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?Niech każdy odczytuje sztukę tak jak to rozumie. Zorganizuj gościu taki wypad dla Jerkbaitowców to jestem pewien, że nikt Tobie nawet mniejszego gluta nie usunie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne? Bardziej jako przykład reprezentatywny łowiska i reakcję ryb na przynęty tzw. selektywne, czyli kompletny brak reguły co do wielkości poławianych ryb mimo stosowania dużych wabików, a tak na serio to widzę szukanie dziury w całym, tylko zastanawiam się do czego ma to prowadzić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?Regulamin jerkbait.pl:"5. Przestrzegaj regulaminów obowiązujących na forum oraz zaleceń administratora lub moderatorów. Pamiętaj, że ostateczne interpretacje należą do nich. Wypowiedzi naruszające zasady mogą być usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiązujących na jerkbait.pl może oznaczać usunięcie z grona Użytkowników." 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?Oczywiście , że tak! Wszak sztuką jest sfotografować akt(ak) takiego gluta. A co do plastyki tej fotografii trudno się przyczepić. Ja ją oceniam bardzo wysoko a sztuką jest to co za nią uznasz.A tak na poważnie...na prawdę nie czujesz konwencji/przekazu tego fotoreportażu? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?Tak jako zdjęcie artystyczne. Pomyśl jakim artysta trzeba być by zagryźć jerka praktycznie tej samej wielkości:). A tak na serio to chcieliśmy się z wami podzielić, tym czym nas w tym roku ''obdarowała'' Szwecja. Ryb regulaminowych było niewiele, jak byśmy wrzucili 5zdjęć to byś marudził ze nic nie wrzuciliśmy albo nie połowiliśmy. Otóż połowiliśmy mnóstwo ale niestety takich gluciaków. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni i w pewnym stopniu wyłowieni. Miejmy nadzieje ze przyszły rok obdaruje nas nieco lepszymi rybkami, frekwencją jak w tym roku i tak doborowym towarzystwem. Tymczasem nie spinajmy się tylko cieszmy chwila:) Pozdro Darek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A ja dalej publikuję ... ZEN mnie zalewa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Tak jako zdjęcie artystyczne. Pomyśl jakim artysta trzeba być by zagryźć jerka praktycznie tej samej wielkości:). A tak na serio to chcieliśmy się z wami podzielić, tym czym nas w tym roku ''obdarowała'' Szwecja. Ryb regulaminowych było niewiele, jak byśmy wrzucili 5zdjęć to byś marudził ze nic nie wrzuciliśmy albo nie połowiliśmy. Otóż połowiliśmy mnóstwo ale niestety takich gluciaków. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni i w pewnym stopniu wyłowieni. Miejmy nadzieje ze przyszły rok obdaruje nas nieco lepszymi rybkami, frekwencją jak w tym roku i tak doborowym towarzystwem. Tymczasem nie spinajmy się tylko cieszmy chwila:) Pozdro DarekJedna mądra odpowiedz. Reszty komentarz odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Echhhh ... nakręcasz mnie , że ciary na plecach! a tu jeszcze mam kawał czasu do października!Ale nie miej litości i publikuj do bólu Edytowane 2 Czerwca 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jedna mądra odpowiedz. Reszty komentarz odpuszczę Wielkie dzięki łaskawco, że przynajmniej jedna odpowiedź spełnia twoje wymogi akceptacji!Nie ma to jak wysokie mniemanie o sobie samym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Z innej beczki: przydałoby się żeby zdjęcia na których są rozpoznawalne osoby były w miarę możliwości opisane "kto zacz" na zdjęciu.Uwaga/propozycja/sugestia dotyczy zresztą fotografii z wszystkich imprez (zloty, spotkania, SF, itd.).P.S. - zdaję sobie sprawę że to praco i czasochłonne . Edytowane 2 Czerwca 2016 przez slawek_2348 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Z innej beczki: przydałoby się żeby zdjęcia na których są rozpoznawalne osoby były w miarę możliwości opisane "kto zacz" na zdjęciu.Uwaga/propozycja/sugestia dotyczy zresztą fotografii z wszystkich imprez (zloty, spotkania, SF, itd.).P.S. - zdaję sobie sprawę że to praco i czasochłonne . Zacznę od siebie, to jestem ja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) A to ja: Edytowane 2 Czerwca 2016 przez godski 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Tradycyjnie ... fotograf na przerypane więc to chyba jedyne zdjęcie na jakie się załapałem ... Ten po lewej stronie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Spokojnie Remku ja coś od siebie opublikuje Wysłano z Samsung S6 EDGE Plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 To na prawdę WY??? Miło poznać No a Remek to po prostu rozpoznawalny na 100% ... we wszystkich informacjach policji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Remek nie tylko na jednym jesteś,tu na pogawędce z nami... ..i moja skromna osoba.... Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Sebalos 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Jestem i ja w czym skromniejszej lecz niewątłej postaci 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Kolejne zdjęcia z naszej wyprawy ... Syrsan 2016!Mam nadzieję, że nie pomyliłem ksywek: bartsiedlce godski Durzy Hubertus borys1 kaczor Sebalos silurus wuran Pride hasior daroo2009 coma Waldi Tomek88 rd1_68 milupa jbk SzymusS PLECIONA Sebo remek Starałem się zachować układ zdjęcia. Niestety na podglądzie jest ok, a po dodaniu sypią się spacje. Mam nadzieję, że kolejność rządków jest czytelna. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Brakuje tylko Roberta Silurusa. Zajęty sprzętem był pewnie wtedy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Andrzeju, drugi rządek od góry, pierwszy z prawej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Fakt, 22 niezłe sztuki. Zapomniałem że to z samowyzwalacza było pewnie. Tak przy okazji - może mała ankieta. Co Nas wędkarzy tak ciągnie do tej dalekiej i drogiej Szwecji na szczupłe? Długa i męcząca podróż, brak snu itd.Tylko po to aby łowić tak głupie (podobno) ryby jak szczupaki ??? Przecież wielu z Nas ( nie wliczając siebie bo ja łowię tylko szczupaki) woli łowić okonie, jazie, bolki, sandacze czy też wzdręgi na microjigi . Pomijam względy towarzyskie.Dla mnie odpowiedź jest prosta.-ryba z zębami i zawsze mogą coś odgryźć -możliwość od kilku do kilkudziesieciu holi dziennie -zawsze może usiąść metr z hakiem-szczupak może stać wszędzie. Na 30 cm wodzie i na 12 metrowej głębi. Sandacz jest bardziej przewidywalny. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi