Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

A co z regulaminem umieszczania zdjęć?

6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej:

Belona - 80cm

Boleń - 65cm

Brzana - 60cm

Dorsz - 75cm

Głowacica - 70cm

Jaź - 35cm

Kleń - 40cm

Lipień - 35cm

Łosoś, Troć - 60cm (UWAGA! od 1 stycznia 2016 r. można publikować wyłącznie "srebrniaki" łososia i troci - w razie wątpliwości przed publikacją zdjęcia prosimy o kontakt z moderatorem @lukomat)

Okoń - 30cm

Pstrąg - 40cm

Sandacz - 65cm

Sum - 100cm

Szczupak - 75cm

Wzdręga - 30cm

Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii.

• Like 4

6. Publikujemy zdjęcia ryb których orientacyjne wymiary(nie chcemy i nie oczekujemy na zdjęcia z miarką) dla poszczególnych gatunków wynoszą co najmniej:

Belona - 80cm

Boleń - 65cm

Brzana - 60cm

Dorsz - 75cm

Głowacica - 70cm

Jaź - 35cm

Kleń - 40cm

Lipień - 35cm

Łosoś, Troć - 60cm (UWAGA! od 1 stycznia 2016 r. można publikować wyłącznie "srebrniaki" łososia i troci - w razie wątpliwości przed publikacją zdjęcia prosimy o kontakt z moderatorem @lukomat)

Okoń - 30cm

Pstrąg - 40cm

Sandacz - 65cm

Sum - 100cm

Szczupak - 75cm

Wzdręga - 30cm

Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii.

Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?

Czyli ten glut na zdjęciu 184 mam traktować jak akt sztuki czy jak? Zdjęcie artystyczne?

Niech każdy odczytuje sztukę tak jak to rozumie.

Zorganizuj gościu taki wypad dla Jerkbaitowców to jestem pewien, że nikt Tobie nawet mniejszego gluta nie usunie.

• Like 2

Bardziej jako przykład reprezentatywny łowiska i reakcję ryb na przynęty tzw. selektywne, czyli kompletny brak reguły co do wielkości poławianych ryb mimo stosowania dużych wabików, a tak na serio to widzę szukanie dziury w całym, tylko zastanawiam się do czego ma to prowadzić.

• Like 5

Regulamin jerkbait.pl:

"5. Przestrzegaj regulaminów obowiązujących na forum oraz zaleceń administratora lub moderatorów. Pamiętaj, że ostateczne interpretacje należą do nich. Wypowiedzi naruszające zasady mogą być usuwane a uporczywe naruszanie zasad obowiązujących na jerkbait.pl może oznaczać usunięcie z grona Użytkowników."

:) 

• Like 4

Oczywiście , że tak! Wszak sztuką jest sfotografować akt(ak) takiego gluta. A co do plastyki tej fotografii trudno się przyczepić. Ja ją oceniam bardzo wysoko a sztuką jest to co za nią uznasz.

A tak na poważnie...na prawdę nie czujesz konwencji/przekazu tego fotoreportażu?

• Like 3

Tak jako zdjęcie artystyczne. Pomyśl jakim artysta trzeba być by zagryźć jerka praktycznie tej samej wielkości:). A tak na serio to chcieliśmy się z wami podzielić, tym czym nas w tym roku ''obdarowała'' Szwecja. Ryb regulaminowych było niewiele, jak byśmy wrzucili 5zdjęć to byś marudził ze nic nie wrzuciliśmy albo nie połowiliśmy. Otóż połowiliśmy mnóstwo ale niestety takich gluciaków. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni i w pewnym stopniu wyłowieni. Miejmy nadzieje ze przyszły rok obdaruje nas nieco lepszymi rybkami, frekwencją jak w tym roku i tak doborowym towarzystwem. Tymczasem nie spinajmy się tylko cieszmy chwila:) Pozdro Darek

• Like 8

Tak jako zdjęcie artystyczne. Pomyśl jakim artysta trzeba być by zagryźć jerka praktycznie tej samej wielkości:). A tak na serio to chcieliśmy się z wami podzielić, tym czym nas w tym roku ''obdarowała'' Szwecja. Ryb regulaminowych było niewiele, jak byśmy wrzucili 5zdjęć to byś marudził ze nic nie wrzuciliśmy albo nie połowiliśmy. Otóż połowiliśmy mnóstwo ale niestety takich gluciaków. Mimo to wszyscy wrócili zadowoleni i w pewnym stopniu wyłowieni. Miejmy nadzieje ze przyszły rok obdaruje nas nieco lepszymi rybkami, frekwencją jak w tym roku i tak doborowym towarzystwem. Tymczasem nie spinajmy się tylko cieszmy chwila:) Pozdro Darek

Jedna mądra odpowiedz. Reszty komentarz odpuszczę:)

Z innej beczki: przydałoby się żeby zdjęcia na których są rozpoznawalne osoby były w miarę możliwości opisane "kto zacz" na zdjęciu.

Uwaga/propozycja/sugestia dotyczy zresztą fotografii z wszystkich imprez (zloty, spotkania, SF, itd.).

P.S. - zdaję sobie sprawę że to praco i czasochłonne  :rolleyes: .

Edytowane przez slawek_2348
  • Like 2

Z innej beczki: przydałoby się żeby zdjęcia na których są rozpoznawalne osoby były w miarę możliwości opisane "kto zacz" na zdjęciu.

Uwaga/propozycja/sugestia dotyczy zresztą fotografii z wszystkich imprez (zloty, spotkania, SF, itd.).

P.S. - zdaję sobie sprawę że to praco i czasochłonne  :rolleyes: .

Zacznę od siebie, to jestem ja ;)

222.jpg

• Like 3

Kolejne zdjęcia z naszej wyprawy ... Syrsan 2016!

197.jpg

Mam nadzieję, że nie pomyliłem ksywek:

bartsiedlce               godski       Durzy    Hubertus borys1

kaczor             Sebalos                 silurus

wuran                 Pride                 hasior

daroo2009      coma           Waldi       Tomek88       rd1_68        milupa

jbk               SzymusS                 PLECIONA          Sebo              remek

Starałem się zachować układ zdjęcia. Niestety na podglądzie jest ok, a po dodaniu sypią się spacje. Mam nadzieję, że kolejność rządków jest czytelna.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 10

Fakt, 22 niezłe sztuki. Zapomniałem że to z samowyzwalacza było pewnie.

Tak przy okazji - może mała ankieta.

Co Nas wędkarzy tak ciągnie do tej dalekiej i drogiej Szwecji na szczupłe? Długa i męcząca podróż, brak snu itd.

Tylko po to aby łowić tak głupie (podobno) ryby jak szczupaki ???  Przecież wielu z Nas ( nie wliczając siebie bo ja łowię tylko szczupaki) woli łowić okonie, jazie, bolki, sandacze czy też wzdręgi na microjigi :ph34r: . Pomijam względy towarzyskie.

Dla mnie odpowiedź jest prosta.

-ryba z zębami i zawsze mogą coś odgryźć :)

-możliwość od kilku do kilkudziesieciu holi dziennie 

-zawsze może usiąść metr z hakiem

-szczupak może stać wszędzie. Na 30 cm wodzie i na 12 metrowej głębi. Sandacz jest bardziej przewidywalny.

Edytowane przez godski
  • Like 1