Skocz do zawartości

Syrsan 2016 - wyprawa jerkbait.pl

milupa

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, 

na północny-zachód od "waszej" wyspy są dwie mniejsze wysepki - na jednej jest domek. Za nimi bardzo fajny blacik, warto zajrzeć tam pod wieczór  ;).

Duże białe gumy z niebieskim grzbietem nigdy nie były tam bezpieczne - szczególnie kiedy pływały niedaleko dna na około 4 metrach  :D .

Każda miejscówka ma swoją ulubioną przynętę. Inni koledzy mieli brania na wahadła i Buster Jerki. U nas na łódce z Durzym, podczas dryfu obok kilkuset metrów trzcin były brania na spoony i kontakty z gumami na offsecie.

Cześć Waldi

Były brania, ale coś konkretnego ZŁOWIŁEŚ  ;) ?

Próbowaleś PIG Juniory?

Pozdrawiam

Alek

Witajcie. Dzis po "ciezkiej" i jakże krótkiej nocy, lekko zapałem na zbiórkę. Z Borysem. Ale kolega cierpliwy i poczekał. O godzinie około 9.00wyplynelismy na wode...pogoda nie rozpieszczala. Wial dość silny wiatr. Udalismy sie na miejscowke gdzie wczoraj mielismy kilka wyjść szczupakow, ale tam niestety dzis była cisza. Postanowiliśmy ze będziemy ich szukać płytko gdzie woda jest cieplejsza. Wytypowalismy miejscowke przed mostem. Tam jest piękna zatoka z woda 1-4m i sie zaczęło. Ryb złowilismy mnóstwo w przedziale od nawet 20cm do 93największej. Ryba stoi naprawde bardzo płytko. Wplywalismy na około 1m glebokosci i rzucalismy w trzciny na jakies 50cm wody. Pierw bardzo efektywna była wahadłowka. Nia interesowały sie głównie kruciaki. Ale gdy wykuło sie już cale?przedszkole, można było przejść do casta i polowic tych troszkę większych. Moja przynęta dnia to wahadelko od Eluski mad king na drobniaki i buster jerk na grubszą rybę. Podsumowując zarówno jak i ja tak i Borys mieliśmy po minimum 30-40 ryb. Padło kilka pod 80cm ale zdecydowana większość to kruciaki. Łowca największego szczupaka dzis był jerk z zeszłego zlotu na gamleby, który był zrobiony na konkurs przez kol. Tomek1988(przepraszam jeśli pomyliłem nazwę) jerka dostalem do polowienia wczoraj od kol Milupy. Za co mu dziękuję:) na chwile obecną wrzucę kilka fotek 80tek. Wieczorem jak Borys da mi fotki z aparatu wrzuce 93. Dzisiejszy dzień uważam za udany i mam nadzieje ze jutro polowimy grubiej.

post-51812-0-17861400-1463327887_thumb.jpg

post-51812-0-25305600-1463327952_thumb.jpg

post-51812-0-46148400-1463328059_thumb.jpg

• Like 18

Witajcie. Dzis po "ciezkiej" i jakże krótkiej nocy, lekko zapałem na zbiórkę. Z Borysem. Ale kolega cierpliwy i poczekał. O godzinie około 9.00wyplynelismy na wode...pogoda nie rozpieszczala. Wial dość silny wiatr. Udalismy sie na miejscowke gdzie wczoraj mielismy kilka wyjść szczupakow, ale tam niestety dzis była cisza. Postanowiliśmy ze będziemy ich szukać płytko gdzie woda jest cieplejsza. Wytypowalismy miejscowke przed mostem. Tam jest piękna zatoka z woda 1-4m i sie zaczęło. Ryb złowilismy mnóstwo w przedziale od nawet 20cm do 93największej. Ryba stoi naprawde bardzo płytko. Wplywalismy na około 1m glebokosci i rzucalismy w trzciny na jakies 50cm wody. Pierw bardzo efektywna była wahadłowka. Nia interesowały sie głównie kruciaki. Ale gdy wykuło sie już cale?przedszkole, można było przejść do casta i polowic tych troszkę większych. Moja przynęta dnia to wahadelko od Eluski mad king na drobniaki i buster jerk na grubszą rybę. Podsumowując zarówno jak i ja tak i Borys mieliśmy po minimum 30-40 ryb. Padło kilka pod 80cm ale zdecydowana większość to kruciaki. Łowca największego szczupaka dzis był jerk z zeszłego zlotu na gamleby, który był zrobiony na konkurs przez kol. Tomek1988(przepraszam jeśli pomyliłem nazwę) jerka dostalem do polowienia wczoraj od kol Milupy. Za co mu dziękuję :) na chwile obecną wrzucę kilka fotek 80tek. Wieczorem jak Borys da mi fotki z aparatu wrzuce 93. Dzisiejszy dzień uważam za udany i mam nadzieje ze jutro polowimy grubiej.

Czekam na fotkę tego szczupaka na mojego jerka, fajnie, że coś się na niego uwiesiło, gratulacje :)

Dzisiaj deszczowo i dało nam nieźle w ... d..... Niestety średnia pozostawia wiele do życzenia. Szczupaka jest sporo ale .... czekamy na królewskie rozmiary. U nas rządziły blaszki wahadłowe, slider, kilka złowionych na gumę .... jeden na muchę ....

DSC_0723.jpg

• Like 9

I my wypłynęliśmy dziś po godzinie 13.

Szkoda było moknąc wiedząc że po południu się wypogodzi.

Ryby nas dziś nie rozpieszczały , było wiele odprowadzeń przynęty ale bardzo mało skutecznych ataków.

Hubertowi udało się strzelić takiego oto okonka czterdziestaka.

post-48900-0-43777700-1463421504_thumb.jpg

• Like 8