Skocz do zawartości
  • 0

Spinning na pstrąga

Kuba Standera

Pytanie

Khem, wiem ze to może dziwne, ale jakoś tak rozglądam się za zestawem spinningowym na pstrąga, na zimowe łowy, kiedy woda cieknąca z multika aż parzy w ręce, tak samo na letnie grzebanie w krzaczorach, gdzie nie ma jak się wymachnąć żadnym znanym rzutem castowym a muchówkę żal po krzaczorach męczyć.

Od razu o wymaganiach - cw ok 25g, ale blank żeby nie był z tektury, bo krzaczory i ryby teoretycznie mogą być spore. długość - 8-9 stóp, najchętniej w 3 częściach?

Kołowrotek - zwyklak, bez ciśnień na super wypierdaśną jakość, za rzadko tym będę łowił i w zasadzie tylko pstrągi, więc jakiś mega wieczny i niezniszczalny być nie musi.

Do tego szpula o,25 i szpula plecionki 4 kilowej i jestem w domu.

Chciałbym wydac mniej niż więcej, a lata temu wypadłem z obiegu spinningowego, prasy nie czytam, więc ciężko mi coś powiedzieć czego szukać.

Bez ciśnień na jakość, solidny sprzęt który przeżyje krzory, nie wymagam performancu i super technologii. Spoko jakiś dragon czy inne chrusty? byle się w rękach nie rozleciało. Zero japończyków, rodbuilderów i innych, to zestaw którego będę używał kilka razy w roku.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

nikt nie wymyślił prostrzej, niezawodnej i wręcz kultowej maszynki do wędki pstrągowej jak ABU.

Poniżej link do sprawdzonego modelu:

http://allegro.pl/abu-cardinal-c3-i1336523541.html

Nie myslalem, ze kiedykolwiek zgodzimy sie w jakims temacie :D :D :D

Kuba- walcz o ten kreciolek, jest super :D

Wedka- jak chcesz jakas ci pozycze, oprocz dwoch tygodni w Szwecji nie bedzie mi potrzebna :D Spinow pod pstraga ci u mnie odstatek wlaczajac taka sama jak Twoj cast :D

Bujo