Bezel Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Witajcie. Nie rozpisując się odrazu meritum.Chciałbym stworzyc sobie zestaw spinningowy pod okonia.Przejrzałem kilka wątków gdzie polecacie Kongery Tango czy tam Equs ale technika idzie do przodu więc i może na ich miejsce wskoczyły nowinki.Na cel myśle przeznaczyc około 700pln, można by rzecz 350 na kijek i 350 na kołowrotek.Czego szukam ? Lekkiego spinnu na pasiaki, przynęty takie do 6gram, w tym woblerki ( Minnow, Bullhead ) obrotóweczki numer 1, małe wahadełka i gumki na 2; 3gramowych główkach.Miejsce- jeziora i stawiki, okonie nie powalające wielkościowo, możliwy przyłów w postaci niedużego szczupaczka.Kołowrotek możliwie mały ( lekki ) tak żeby zmieścił ze 100metrów żyłki 0,20. Kijek w granicach 2,40- 2,70 nie więcej, dwuskład, oczywiście czuły musi byc i raczej nie sztywny.Dawno dawno temu miałem starego Dragon Progress Superlite i Mistralla, stare czasy. Słucham Państwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 A pamiętasz jeszcze jak się spinem łowi? W tej cenie to spokojnie coś fajnego wybierzesz. Osobiście wybrałbym małego Ryobi Zaubera, albo któregoś klona SPRO, a kija to definitywnie Kongera z serii IRI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 A pamiętasz jeszcze jak się spinem łowi? W tej cenie to spokojnie coś fajnego wybierzesz. Osobiście wybrałbym małego Ryobi Zaubera, albo któregoś klona SPRO, a kija to definitywnie Kongera z serii IRI. Będzie trzeba się znów nauczyc Ryobi Zauber chociaż kręciłem nic to nie przemawiają do mnie, troche ciężki nawet rozmiar 1000 i korbka składana na przycisk.Znalazłem dobre opinie na temat tych IRI Kongerów, cena śmieszna w porównaniu z moim maksimum.A polecicie coś droższego ? Bardziej dopieszczonego ? Troche kasy chyba dostane za mojego CC51SS z Availem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 No nie, Bezel- kto jak kto zle zebys ty wracal do spina??? Koniec swiata Kreciolek- do okoni jakies w miare tanie Shimano, Ryobi czy Daiwa Kijek- sam nie wiem, okonie polawiam na troche inne przynety. Bylo kilka fajnych propozycji w dziale sprzedam, jeszcze tydzien temu na aledrogo byl Loomis IMX za smieszne pieniadze. Pozdrawiam i dalej nie wierze w to co wlasnie przeczytalem Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Znalazłem dobre opinie na temat tych IRI Kongerów, cena śmieszna w porównaniu z moim maksimum.Uwierz mi, że nie ma co więcej przepłacać, bo to dobre kije. Lepiej do kołowrotka dołóż i np. Stradica, czy coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Troche kasy chyba dostane za mojego CC51SS z Availem itd. Jezus Maria ! Availa na Kongiera zamienie? Nie myślałem, że dożyje... No ale żarty na bok. Ja odwrotnie niż koledzy. Polecałbym zainwestować w dobrze dobrany kijek z pracowni (ew,. z drugiej reki) a kolowrotek na razie bylejaki a docelowo jakaś fajna daiwa wielkości 2000 , 2506, 2004. Bedzie frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Opinie podzielone decyzje jakąś podejme kiedyś ale narazie czekam na propozycje. Taki czas nastał panowie gdy to czas chętnie bym kupił a nie kolejny młynek, priorytety się zmieniają. Ale ładny ten Stradic np 1000 FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ...za 430 PLN ( alledrogo, FM) masz TP 1000Fa - nic lepszego w tak dobrej cenie nie znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 jesli kręciek to mozna tez kupić fajnie ultegry japan made w 300 mozna się zmiescic z rozmiarem 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KokoN Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Śmiało polecam kijek: http://fishing-test.pl/wdki/23-wdki/39-max-empire-light-spin -2-12gJako kołowrotek poleciłbym slammer'a 1000 lub 750 gdyby taki był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Śmiało polecam kijek: http://fishing-test.pl/wdki/23-wdki/39-max-empire-light-spin -2-12gJako kołowrotek poleciłbym slammer'a 1000 lub 750 gdyby taki był Nie ma takich Slammerów. Najmniejszy jest 260 i wybitnie nie jest do lighta. Chyba pomyliłeś modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KokoN Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Rozpedziłem sie;) miałem na mysli nieistniejące modele 160 oraz może 060;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 No to faktycznie nie bardzo. Ale Penn jakieś małe kręciołki też ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ... a kolowrotek ... docelowo jakaś fajna daiwa wielkości 2000 , 2506, 2004 ...mozna tylko poprzec pomysl friko, bez podsmiechujek, poniewaz to co napisal ma rece i nogi ... szpula o szekiej srednicy i dobry hamulec walki to przy lekkim lowieniu (z oczywistych wzgledow) podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Kołowrotek możliwie mały ( lekki ) tak żeby zmieścił ze 100metrów żyłki 0,20 Możliwie mały i lekki, to raczej z takim długim kijkiem (2,70) się nie sparuje za dobrze. Co z tego, że kołowrotek 150g, jak całość i tak zmęczy rękę? Do tego z małymi szpulkami miałem jeden krótki romans, pomyłka totalna i jakbym wchodził czasem na lód, to może bym sobie zostawił shimano 1000, ale nie wchodzę z własnej woli i podobnie na minikręciołki łowić nie będę. Skręcają żyłkę, skracają rzuty i ogólnie są do d#py. No chyba, że w technikach nierzutowych, ale ja takich nie uskuteczniam z braku łodzi, a z taką długością (2,4 - 2,7), mniemam że Ty też nie zamierzasz. Sugeruję rozmiar S. 2500, albo co koledzy radzą z Daiwy. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 No już jest w czym wybierac Twin Power, Ultegra, Stradic.Będę szukał na allegro z drugiej ręki na przykład, mam sporo czasu nim wyjde z tym nad wode. A kijaszek ? Ten MAX z linku odpada. A konkretnie o jakich modelach Daiwy mówicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 jeśli kaman o Daiwe,to z czystym sumieniem polecam Revrosa .nie japan ale był na tamten rynek.za około 250zeta naprawde super kręciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ... a kolowrotek ... docelowo jakaś fajna daiwa wielkości 2000 , 2506, 2004 ... ... szpula o szekiej srednicy i dobry hamulec walki to przy lekkim lowieniu (z oczywistych wzgledow) podstawamodel i kolor sa, jakby to powiedziec, drugorzedne ... tutaj licza sie inne parametry ... ??? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ... a kolowrotek ... docelowo jakaś fajna daiwa wielkości 2000 , 2506, 2004 ... ... szpula o szekiej srednicy i dobry hamulec walki to przy lekkim lowieniu (z oczywistych wzgledow) podstawamodel i kolor sa, jakby to powiedziec, drugorzedne ... tutaj licza sie inne parametry ... ??? ... Świat pędzie, zmienia się co sekunde ale jakieś małe wytyczne przynajmniej ? Oczywiście takie dostępny w sklepach polskich lub na allegro. Jak nie znajde kijka za 350 to automatycznie więcej bede miał na kręciołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 wiedzialem, ze na tobie mozna polegac ... ja proponuje daiwe ... w kolorze niebieskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 wiedzialem, ze na tobie mozna polegac ... ja proponuje daiwe ... w kolorze niebieskim Kurcze Pitt, nie będę nalegac na te Daiwy bo wybór z 3 Shimano daje mi już możliwośc ale jakbyś był tak fajny i podał co byś polecił w tym rozmiarze 2000/2004/2506 np Daiwa Exceler ( taką znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 kurcze bezel ... tutaj na prawde chodzi o rozmiar szpuli a nie o model ... bez roznicy czy kupisz caldie, luviasa czy certate ... plytka szpula to podstawa ... oczywiscie, ze shimano tez pociagnie, ale tutaj tez bym sie rozgladal za modelem S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Kurcze dzięki porozglądam się, może coś trafie w dobrej cenie. Z chęcia kupiłbym tego starego Dragon ale nawet w archiwum allegro nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 to jest git malyna http://allegro.pl/kolowrotek-daiwa-revros-nie-shimano-nie-od leglo-i1333536924.html dodam iż jej nie sprzedaję ani nie znam sprzedawcy,wiem tylko że to dobry kręciek,bo uzywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi