czermin Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 WitamOd pewnego czasu szukam kołowrotka do lekkiego kleniowo-jaziowego spinningu (kij 270 cm, cw 3-14g). Do tej pory łowiłem kołowrotkiem shimano catana 2500 fa który wg. producenta ważył 255 g. Jednym z kołowrotków który jest moim kandydatem do zamontowania do tego kijka jest Okuma Epix Pro FD20. Niestety jednak mam problem- W katalogach waga tego młynka to 290 gram. Zastanawiam się, czy jest to realna wartość, bo ten kołowrotek nie ma chyba metalowej obudowy i czy przypadkiem nie została podana maksymalna waga tego kołowrotka (czyli w zestawieniu z podwójną korbką). Obawiam się, że tak wysoka waga tego kołowrotka zbyt mocno obciążyła by ten zestaw. Tej jesieni zastępczo zmontowałem do tego zestawu młynek Byrona który ważył 295 gram i odniosłem wrażenie, że to trochę za dużo. Chociaż z drugiej strony może to kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi