Achilles272 Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zastanawiam się nad kupnem tych przynęty i proszę użytkowników o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Moje zdanie jest takie, szkoda pieniędzy,na przynęty???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Moim zdaniem są to przynęty na szczupaki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Panowie bardzo zabawne ale nie o to mi chodziło a to że są to przynęty na szczupak to chyba każdy widzi. Chodziło mi o opinie osób które używały te przynęty ,choć z Pike może być problem bo jest to nowość na 2016 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wormson Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Tylko pomysl gdzie na polskich lowiskach uzyjesz tych przynet i czy aby to nie strata kasy? Oni te wszystkie filmy i reklamy kreca za granica gdzie sa ryby a wciskaja nam te przynety na wielkoludy z naszych jezior tylko ja sie pytam gdzie one sa??? i dlaczego wyjezdzaja krecic reklamy nie nad naszymi wodami niech Tobie kolego da to myslenia A ceny przynet pozostawie bez komentarza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Kolego,chyba chodzi o to, że pytanie jest zbyt ogólne.Z Twojego pytania może równie dobrze wynikać, że będą wykorzystywane do połowu pajków w szkierach, jeziorach, rzekach, w trollingu, z ręki, jak również płoci z gruntu w gliniance Sprecyzuj trochę + daj znać, jakim sprzętem operuje - pewnie wtedy ktoś się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) To że kręcą reklamy za granicą to wszyscy dobrze wiemy i wiemy dlaczego. Przynęta na wielkoludy moim zdaniem nie,17 cm przynętę to łyknie szczupak 25 centymetrowy żeby nie powiedzieć że 20 centymetrowy a o taką wersję mi chodziło. Zamierzam łapać szczupaki w Polsce na jeziorach z ręki i trolingować Edytowane 14 Marca 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Rowniez w tym roku planowałem zaopatrzyć sie w eel'e i to te 40 cm dodam ze zamierzam łowić na polskich wodach i jedyne co mnie odstrasza to dość spora cena zwłaszcza ze ogonki są gumowe i pewnie często wymieniać trza bedzie.Kolego Wormson nie ma co sie jezyc wszyscy znamy realia polskich wód , ale duże przynęty stanowią tez dobra selekcje wsród dużej ilości małych drapieżników i nie ściągamy 30 małych szczupaków w jeden dzień tylko 1 dużego na 30 dni .Także co kto woli , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Mi chodzi o hard eel który różni się od zwykłej wersji eel .Może służyć jako glider i występuje w dwóch wersjach długości 17 i 25 cm. Mnie interesuje wersja 17 centymetrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtmisiu Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Posiadam 3d pike chyba 25cm. Fajna przyneta ładnie pracuje ogon typu twister i kopyto choć wolę twistera, ogony gumowe skręca się na sprezyne przymocowana do plastykowej części woblera. Mniejsze szczupaki też w niego łupią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Z 17 cm hard eel'em nie zdziwiłbym sie przylowow w postaci 40 cm okoni jeśli takowe występują na lowisku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Zastanawiam się nad kupnem tych przynęty i proszę użytkowników o opinięDokładnie przyglądałem się tej przynęcie na Targach Rybomanii w Poznaniu, gdzie prezentowano w basenie, min. pracę 3d hard eel. Akcja tej przynęty jest rewelacyjna i nie omieszkam stwierdzić, że skusi najbardziej wybrednego drapieżcę.@Wormson. Krzysiek piszesz, gdzie użyje się tych przynęt i że jest to strata kasy ?! Hm ? To co u nas, nie ma już takich wód i ryb, że nie zaatakują większej przynęty ? Czy nigdy nie doświadczyłeś tego ze zdziwieniem, że np. okoń lub szczupak zaatakowały przynętę, niejednokrotnie na wielkość połowy swojej długości ciała ? To mylne rozumowanie. Co do ceny - każdy przedmiot ma swoją wartość. Niejednokrotnie Ci którzy widząc jak dużych przynęt używam w trollingu - dziwią się i także dziwią się, gdy oglądają akcje holu i wypinania naprawdę dużych drapieżników z tych "wielkich" przynęt. Pływam po Odrze i do trollingu najmniejsza przynęta ma 10 cm, największa 21 cm i nie ma sezonu, by nie było brań.Właśnie na targach zakupiłem wprawdzie nie hard eel lecz Trout (pstrąga) 3d 20 cm 93 g i kilka nieco mniejszych, na nasze wody, bo naprawdę jest gdzie łowić - tylko trzeba być cierpliwym i dostosować w odpowiednim czasie odpowiednią przynętę oraz umiejętnie ją "podać" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Mtmisiu a jak z trwałością tego ogona po kilku krotnym wkręceniu i jak z jego dopasowaniem do korpusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Mtmisiu a jak z trwałością tego ogona po kilku krotnym wkręceniu i jak z jego dopasowaniem do korpusuPodpowiem Ci to, czego dowiedziałem się w rozpytaniu prezentera przynęt. Zapewniał, że ogon nie ulega uszkodzeniom przez szczupaka, gdyż atak jak wiemy za ogon następuje sporadycznie. W większości szczupak atakuje z boku za korpus w pobliżu główki przynęty lub w jej połowie. Mocowanie ogonka jest solidne, a nadto regulowane, poprzez przekręcenie ogona o 45 stopni co umożliwia obławianie ciągłe wzdłuż opasek, brzegów. Podszarpywany lub prowadzony wzdłużnie, ciągle kieruje się w stronę brzegu. Ogonek ustawiony symetrycznie w pionie nadaje akcję w linii prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Dzięki za podpowiedz lecz chodziło mi czy kilkunastokrotne wkręcanie i wykręcanie nie uszkodzi ogonka i czy będzie się dalej dobrze trzymał korpusu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Dzięki za podpowiedz lecz chodziło mi czy kilkunastokrotne wkręcanie i wykręcanie nie uszkodzi ogonka i czy będzie się dalej dobrze trzymał korpusu ?Nie, nie uszkodzi Przynęta została tak zrobiona, by wymieniać w niej końcówki, ( długi ogon typu twister i ogon z kopytkiem ) Prezenter zapewniał, że jest to połączenie trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Tak wiem że są wymienne.Słowa prezentera jakoś mnie nie przekonują bo jak wiemy jego zadaniem jest zachęcić nas do produktu .Chciałbym usłyszeć opinie osoby która użytkuje tą przynętę i już co najmniej kilkanaście razy wkręcała i wykręcała ten ogon. Edytowane 15 Marca 2016 przez Achilles272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Skoro nikt tego nie przetestował zrobię to sam . Przynęty już zamówione jak przyjdą to przetestuje i dam znać jak się sprawują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achilles272 Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Przynęty odebrałem są już po pierwszych testach w wannie . Testy na jeziorze dopiero po rozpoczęciu sezonu na szczupaka.Przynęty wykonane są estetycznie wszystkie szczegóły są bardzo realistyczne,ogony tych przynęt sprawiają wrażenie trwałych guma jest dość gruba i wytrzymała.Farba na gumowych ogonach w Hybrid Pike jest powłoką zewnętrzną i w miejscach wkręcania zaczyna schodzić co pozwala mi przypuszczać że po dłuższej eksploatacji zejdzie jej większość , nie zaobserwowałem tego w przynęcie Hard Ell . Praca przynęt Hard Ell jest dobra i nie można się do niej przyczepić.Praca przynęty Hybrid Pike już taka dobra według mnie nie jest,z ogonem typu twister jest ok ale z ogonem typu kopyto jest słaba.Kopyto zaczyna widocznie pracować przy większej prędkości zaś przy wolnym prowadzeniu jego praca jest nie zauważalna i gdy złapie powierzchnie wody gaśnie jej praca , no chyba że trafiłem wadliwy ogon . Podsumowując Hard Ell jest wart swojej ceny zaś Hybrid Pike jest nie dopracowany i za tą cenę można oczekiwać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Czytając różne opinie o tej przynęcie,dałem się skusić i zamówiłem 3d hybrid red pike 17 cm,a co mi tam przetestujemy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ja uwazam, ze nie ma zlych przynet. Problem pojawia się wtedy kiedy trzeba wymyslic jak w nia tchnac życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Podobnie jak z kobietami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ja uwazam, ze nie ma zlych przynet. Problem pojawia się wtedy kiedy trzeba wymyslic jak w nia tchnac życie.Pozwolę się nie zgodzić z powyższą tezą.Są przynęty złe,są przynęty marne,są . . . Niektóre nie potrzebują "ożywiania"One ożywią ciebie - i to jak . (to do Mariusza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 I tu masz rację kolego Lepton Ożywiają i to jak(portfel pusty )???????????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Dziś dostałem zamówione przynęty Hybrid pike,po pracy bez zastanowienia,kij w ręke nowe przynęty i dawaj na zbiornik deszczówki.Powiem tak za taką kasę,pracą i wykonaniem nie powalają na kolana,a połączenie plastiku z korpusem wydaje się kiepskie.To tylko moje zdanie w maju przetestuje,na NIEMIECKICH szczupakach???? Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi