Skocz do zawartości

Savage Gear 3d Hard Eel, 3d Hybrid pike

Achilles272

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko pomysl gdzie na polskich lowiskach uzyjesz tych przynet i czy aby to nie strata kasy? Oni te wszystkie filmy i reklamy kreca za granica gdzie sa ryby a wciskaja  nam te przynety na wielkoludy z naszych jezior tylko ja sie pytam gdzie one sa??? i dlaczego wyjezdzaja krecic reklamy nie nad naszymi wodami niech Tobie kolego  da to myslenia :) A ceny przynet pozostawie bez komentarza :)

• Like 1

Kolego,chyba chodzi o to, że pytanie jest zbyt ogólne.

Z Twojego pytania może równie dobrze wynikać, że będą wykorzystywane do połowu pajków w szkierach, jeziorach, rzekach, w trollingu, z ręki, jak również płoci z gruntu w gliniance :)

Sprecyzuj trochę + daj znać, jakim sprzętem operuje - pewnie wtedy ktoś się wypowie :)

To że kręcą reklamy za granicą to wszyscy dobrze wiemy i wiemy dlaczego. Przynęta na wielkoludy moim zdaniem nie,17 cm przynętę to łyknie szczupak 25 centymetrowy żeby nie powiedzieć że 20 centymetrowy a o taką wersję mi chodziło.

Zamierzam łapać szczupaki w Polsce na jeziorach z ręki i trolingować

Edytowane przez milupa

Rowniez w tym roku planowałem zaopatrzyć sie w eel'e i to te 40 cm dodam ze zamierzam łowić na polskich wodach i jedyne co mnie odstrasza to dość spora cena zwłaszcza ze ogonki są gumowe i pewnie często wymieniać trza bedzie.

Kolego Wormson nie ma co sie jezyc wszyscy znamy realia polskich wód , ale duże przynęty stanowią tez dobra selekcje wsród dużej ilości małych drapieżników i nie ściągamy 30 małych szczupaków w jeden dzień tylko 1 dużego na 30 dni .

Także co kto woli , pozdrawiam.

Zastanawiam się nad kupnem tych przynęty i proszę użytkowników o opinię

Dokładnie przyglądałem się tej przynęcie na Targach Rybomanii w Poznaniu, gdzie prezentowano w basenie, min. pracę 3d hard eel. Akcja tej przynęty jest rewelacyjna i nie omieszkam stwierdzić, że skusi najbardziej wybrednego drapieżcę.

@Wormson. Krzysiek piszesz, gdzie użyje się tych przynęt i że jest to strata kasy ?! Hm ? To co u nas, nie ma już takich wód i ryb, że nie zaatakują większej przynęty ?  Czy nigdy nie doświadczyłeś tego ze zdziwieniem, że np. okoń lub szczupak zaatakowały przynętę, niejednokrotnie na wielkość połowy swojej długości ciała ?  To mylne rozumowanie. Co do ceny - każdy przedmiot ma swoją wartość. ;)

Niejednokrotnie Ci którzy widząc jak dużych przynęt używam w trollingu - dziwią się i także dziwią się, gdy oglądają akcje holu i wypinania naprawdę dużych drapieżników z tych "wielkich" przynęt. Pływam po Odrze i do trollingu najmniejsza przynęta ma 10 cm, największa 21 cm i nie ma sezonu, by nie było brań.

Właśnie na targach zakupiłem wprawdzie nie hard eel lecz Trout (pstrąga) 3d  20 cm 93 g i kilka nieco mniejszych, na nasze wody, bo naprawdę jest gdzie łowić - tylko trzeba być cierpliwym i dostosować w odpowiednim czasie odpowiednią przynętę oraz umiejętnie ją "podać"  ;)

• Like 3

Mtmisiu a jak z trwałością tego ogona po kilku krotnym wkręceniu i jak z jego dopasowaniem do korpusu

Podpowiem Ci to, czego dowiedziałem się w rozpytaniu prezentera przynęt. 

Zapewniał, że ogon nie ulega uszkodzeniom przez szczupaka, gdyż atak jak wiemy za ogon następuje sporadycznie. W większości szczupak atakuje z boku za korpus w pobliżu główki przynęty lub w jej połowie. Mocowanie ogonka jest solidne, a nadto regulowane, poprzez przekręcenie ogona o 45 stopni co umożliwia obławianie ciągłe wzdłuż opasek, brzegów. Podszarpywany lub prowadzony wzdłużnie, ciągle kieruje się w stronę brzegu. Ogonek ustawiony symetrycznie w pionie nadaje akcję w linii prostej ;)

Dzięki za podpowiedz lecz chodziło mi czy kilkunastokrotne  wkręcanie i wykręcanie nie uszkodzi ogonka i czy będzie się dalej dobrze trzymał korpusu ?

Nie, nie uszkodzi :) Przynęta została tak zrobiona, by wymieniać w niej końcówki, ( długi ogon typu twister i ogon z kopytkiem ) Prezenter zapewniał, że jest to połączenie trwałe.

Tak wiem że są wymienne.Słowa prezentera jakoś mnie nie przekonują bo jak wiemy jego zadaniem jest zachęcić nas do produktu .Chciałbym usłyszeć opinie osoby która użytkuje tą przynętę i już co najmniej kilkanaście razy wkręcała i wykręcała ten ogon. 

Edytowane przez Achilles272

• 2 tygodnie później...

Przynęty odebrałem są już po pierwszych testach w wannie :). Testy na jeziorze dopiero po rozpoczęciu sezonu na szczupaka.

Przynęty wykonane są estetycznie wszystkie szczegóły są bardzo realistyczne,ogony tych przynęt sprawiają wrażenie trwałych guma jest dość gruba i wytrzymała.Farba na gumowych ogonach w Hybrid Pike jest powłoką zewnętrzną i w miejscach wkręcania zaczyna schodzić co pozwala mi przypuszczać że po dłuższej eksploatacji zejdzie jej większość :( , nie zaobserwowałem tego w przynęcie Hard Ell . Praca przynęt Hard Ell jest dobra i nie można się do niej przyczepić.Praca przynęty Hybrid Pike już taka dobra według mnie nie jest,z ogonem typu twister jest ok ale z ogonem typu kopyto jest słaba.Kopyto zaczyna widocznie pracować przy większej prędkości zaś przy wolnym prowadzeniu jego praca jest nie zauważalna i gdy złapie powierzchnie wody gaśnie jej praca , no chyba że trafiłem wadliwy ogon :( . Podsumowując Hard Ell jest wart swojej ceny zaś Hybrid Pike jest nie dopracowany i za tą cenę można oczekiwać więcej.

• post-60806-0-81411200-1459260306_thumb.j

post-60806-0-81411200-1459260306_thumb.jpg

Ja uwazam, ze nie ma zlych przynet. Problem pojawia się wtedy kiedy trzeba wymyslic jak w nia tchnac życie.

Pozwolę się nie zgodzić z powyższą tezą.

Są przynęty złe,są przynęty marne,są . . . 

Niektóre nie potrzebują "ożywiania"

One ożywią ciebie - i to jak   :wub:.  (to do Mariusza).     

Dziś dostałem zamówione przynęty Hybrid pike,po pracy bez zastanowienia,kij w ręke nowe przynęty i dawaj na zbiornik deszczówki.Powiem tak za taką kasę,pracą i wykonaniem nie powalają na kolana,a połączenie plastiku z korpusem wydaje się kiepskie.To tylko moje zdanie w maju przetestuje,na NIEMIECKICH szczupakach????

Edytowane przez Marioo