tymon Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 (edytowane) Sprawa wygląda tak, że kupiłem silnik 9,9km ze zmasakrowanymi naklejkami na silniku. Muszę to wymienić na nowe. Potrzebuję na wzór wyglądu naklejek. Muszę to zlecić drukarni a oni chcą wygląd idealny - moich raczej nie da się im podesłać jako projekt do wyceny. Z góry dziękuję. Wszelkie info na kugler@vp.pl Będę wdzięczny. Oczywiście żadnych numerów silnika drukarnia nie dostanie. Edytowane 27 Maja 2015 przez tymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fred Arbogast Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Ktoś ostatnio oferował naklejki do sprzedaży ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Też bym potrzebował. Mam Tośkę z 2013 6 KM z papierami. Może z 2010. Nie pamiętam a nie chce mi się teraz złazić do magazynu aby sprawdzić. Poprzedni właściciel trochę czapkę poobcierał. Razi mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Proszę bardzo, wzory ogólnie dostępne: https://www.google.pl/search?q=yamaha+9.9+decals&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kUxmVbfBNYr1UqiRgVg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=650 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Źle się wyraziłem. Mi chodzi o wygląd naklejek tych, na których są numery znamionowe silnika. Czyli moc, jaka stopa, nr seryjny, rok produkcji kodem, masa itd. Naklejki czapowe to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Fred Arbogast Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) A to się nie nazywa tabliczka znamionowa..... ;)na ogól wykonana z blachy aluminiowej..... Edytowane 28 Maja 2015 przez Fred Arbogast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 A to się nie nazywa tabliczka znamionowa..... ;)na ogól wykonana z blachy aluminiowej.....No tak się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 http://www.yamahaoutboards.com/sites/default/files/pdfs/faq_modelID.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 TABLICZKA ZNAMIONOWA=DOKUMENT IDENTYFIKUJACYArt. 270§ 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.§ 2. Tej samej karze podlega, kto wypełnia blankiet, zaopatrzony cudzym podpisem, niezgodnie z wolą podpisanego i na jego szkodę albo takiego dokumentu używa.§ 2 a. W przypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.§ 3. Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 TABLICZKA ZNAMIONOWA=DOKUMENT IDENTYFIKUJACYArt. 270 § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Tej samej karze podlega, kto wypełnia blankiet, zaopatrzony cudzym podpisem, niezgodnie z wolą podpisanego i na jego szkodę albo takiego dokumentu używa. § 2 a. W przypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Czyli wg tutaj wywalonego paragrafu na ławę nie mogę naprawić/wykonać nowe tabliczki/naklejki znamionowe, które to przez kilkanaście lat miały prawo się zniszczyć i zapis na nich będzie adekwatny z istniejącymi danymi na papierze od silnika ? Jak mam to rozumieć ? Czyli w przypadku kontroli na wodzie, mogę tutaj zacytować owy paragraf i będzie ok ? Jeżeli kolega coś wie więcej niż ja, proszę o pomoc, jak z takiej sytuacji wyjść ( mam zniszczone naklejki znamionowe na silniku) i chcę mieć nowe/czytelne - co począć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) zrobienie na wzór=podrobienie= art 270 kk radze skontaktowac sie z delerem yamaha i poprosic o wykoanie duplikatulub uzywac tej zniszczonej, bo zniszczyc/uszkodzic moze Edytowane 28 Maja 2015 przez evin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 zrobienie na wzór=podrobienie= art 270 kk radze skontaktowac sie z delerem yamaha i poprosic o wykoanie duplikatulub uzywac tej zniszczonej, bo zniszczyc/uszkodzic mozeOk. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Kolega Evin ma chyba rację: art. 115 § 14 § 14. (55) Dokumentem jest każdy przedmiot lub inny zapisany nośnik informacji, z którym jest związane określone prawo, albo który ze względu na zawartą w nim treść stanowi dowód prawa, stosunku prawnego lub okoliczności mającej znaczenie prawne. Tabliczka poświadcza chociażby prawo do kierowania łodzią bez patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
tymon
Sprawa wygląda tak, że kupiłem silnik 9,9km ze zmasakrowanymi naklejkami na silniku. Muszę to wymienić na nowe.
Potrzebuję na wzór wyglądu naklejek. Muszę to zlecić drukarni a oni chcą wygląd idealny - moich raczej nie da się im podesłać jako projekt do wyceny.
Z góry dziękuję.
Wszelkie info na kugler@vp.pl
Będę wdzięczny.
Oczywiście żadnych numerów silnika drukarnia nie dostanie.
Edytowane przez tymonOdnośnik do komentarza
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi