Skocz do zawartości

Urlop wędkarski

jac72

Rekomendowane odpowiedzi

polecam Lubkowo, nad samym jeziorem Żarnowieckim, do tego w 10 minut dojazd na plaże w Dębkach

wersja nie tania to np zagrodalubkowo.pl mozna na miejscu wypożyczyć łódź i silnik spalinowy

inne oferty też idzie znaleźć np z samą łódką i w innych standardach

• Like 1

Jeszcze kolego dopisz kiedy jedziesz, czego od wypadu oczekujesz, to sporo pomoże, zwłaszcza że myśląc o urlopie wędkarskim każdy z nas ma przed oczami coś innego. :)
Nasz forumowy kolega ma fajną miejscówkę na starorzeczu Bugu, bodajże Bagna u Mańka, już dłuższy czas planuję się tam wybrać.

• 3 miesiące temu...
Witam,

Panowie, planuję w sierpniu tygodniowy urlop na Mazurach. Nie jest to wyjazd typowo wędkarski natomiast na pewno wyskoczę kilka razy za okoniem czy szczupakiem. Na Mazurach nigdy nie byłem, będzie to mój pierwszy wyjazd w ten region Polski. Proszę o ewentualną rekomendację dotyczącą miejsca - jezioro, miejscowość. Więc tak ...

Przede wszystkim zależy mi na miejscu cichym i spokojnym gdzie nie będzie mnóstwa turystów. Mikołajki, Mrągowo itp. zdecydowanie odpadają.

Wędkowanie planuję raczej z brzegu chociaż nie wykluczam wypożyczenia łódki, dysponuję dobrej jakości echem, więc może poszukam ewentualnych miejscówek. Woda im mniejsza tym lepiej ze względu na ograniczony czas oraz małe doświadczenie w pływaniu na dużych zbiornikach.

Na "mazurskie życiówki" przyjdzie czas;), priorytetem tego wyjazdu jest cisza, spokój i mile spędzony czas w otoczeniu przyrody, najlepiej z dala od popularnych miejsc turystycznych.

Z góry dziękuję za pomoc!

• 6 miesięcy temu...

A może zna ktos jakies fajny pokój lub domek na kaszubach ? 

wymagania : 

- bliskosc jeziora ( najlepjej pzw gdansk )- pare krokow od domku 

- zeby mozna bylo wlasny ponton zostawic na czas pobytu 

- domki/pokoje musza byc "ladne" zeby zona byla zadowolona :)

- sympatycznie bedzie jak nie bedzie to jakies bezrybie :D - zadowole sie okonkami :)

z gory dziekuje za propozycje

Tak,tak Wdzydze piękna woda ! Plus, jeszcze taki ,że zaoszczędzisz na bagażu . Nie musisz zabierać w ogóle sprzętu wędkarskiego !

Życzę też miłego kontaktu z Panem rybakiem sprzedającym pozwolenia na wędkowanie. 

A jeszcze musisz się zdecydować gdzie chcesz łapać ,chyba pięć stref ,oczywiście każdą oddzielnie opłacasz. 

No i ten rybostan - przeżyj to sam !

• 1 rok później...

Witam, szukam wody z możliwością noclegu oraz wypożyczeniem łódki. Region, który mnie interesuje to zachodniopomorskie, woda nie musi być PZW, ważne aby można byłoby fajnie połowić oraz odpocząć. Dobrze byłoby, gdyby to nie była woda typowo komercyjna - aby można byłoby popływać i mieć trochę przestrzeni dla siebie. Nie ukrywam, że najbardziej interesowałoby mnie zbiornik o charakterze linowo - szczupakowym. Może ktoś, coś polecić? Pozdrawiam wszystkich.

• Like 1