Skocz do zawartości

Wędka Konger World Champion IRI Juggler 305

marcelinho2204

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukałem jakiegoś niedrogiego kijka na klenie i wybór padł właśnie na tego patyka. Nie jestem specjalistą w określaniu parametrów użytkowych wędziska, ale dla mnie jest ok. Krótko go mam i byłem tylko kilka razy nad wodą, dlatego nie sprawdziłem większości przynęt, najczęściej na końcu wisiała Bromba, ale te są znane ze swojej lotności. Największa ryba to klenik ponad 30cm, ale z większymi nie będzie problemu. Może ma ciut za długi korek, ale tragedii nie ma, mi to nie przeszkadza.

• 1 miesiąc temu...

witam!co drodzy koledzy możecie mi powiedzieć o tej wędce Wędka Konger World Champion IRI Juggler 305 ???bo mam zamiar ja kupić do średniej wielkości przynęt!

Poradzę Ci - odpuść sobie wszystkie spiny tej firmy.

Waga 240g przy c.w. do 20 g - to KOMPROMITACJA !!

Średniej klasy kije o tym c.w. - ważą ok. 170 g !!

Miałem w ręce (na moment od kolegi) spina na troć z plaży, f-my Konger :

http://www.konger.pl/pl/start/wedka/53-Konger-World-Champion -Salmon-305

Katastrofa , a nie kij. Zresztą kolega również to zauważył i już dawno postanowił się z nią rozstać, i gdzieś tam wiele razy ogłaszał .

witam!co drodzy koledzy możecie mi powiedzieć o tej wędce Wędka Konger World Champion IRI Juggler 305 ???bo mam zamiar ja kupić do średniej wielkości przynęt!

Poradzę Ci - odpuść sobie wszystkie spiny tej firmy.

Waga 240g przy c.w. do 20 g - to KOMPROMITACJA !!

Średniej klasy kije o tym c.w. - ważą ok. 170 g !!

Miałem w ręce (na moment od kolegi) spina na troć z plaży, f-my Konger :

http://www.konger.pl/pl/start/wedka/53-Konger-World-Champion -Salmon-305

Katastrofa , a nie kij. Zresztą kolega również to zauważył i już dawno postanowił się z nią rozstać, i gdzieś tam wiele razy ogłaszał .

Porównujesz dwa całkiem inne kije, z innych serii itd...- to jakby powiedzieć, że jeździłeś kiedyś maluchem i teraz np. Stilo nie kupisz- bo to jeden producent....

Co do IRI- Łowiłem jego lżejszym odpowiednikiem, jak i tym egzemplarzem- w tej cenie kijki naprawdę dają radę- są całkiem nieźle wykończone(jakość korka, detale itd). Ten lżejszy(Lucky) to typowy kij pod klenia i jazia- głęboko pracuje nie pozwalając się spiąć słabo zahaczonym rybom. Ten mocniejszy pozwoli też między kleniami rzucić czymś nieco cięższym za bolkiem :D

Pozdrawiam

Kamil