marcelinho2204 Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 witam!co drodzy koledzy możecie mi powiedzieć o tej wędce Wędka Konger World Champion IRI Juggler 305 ???bo mam zamiar ja kupić do średniej wielkości przynęt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam. Szukałem jakiegoś niedrogiego kijka na klenie i wybór padł właśnie na tego patyka. Nie jestem specjalistą w określaniu parametrów użytkowych wędziska, ale dla mnie jest ok. Krótko go mam i byłem tylko kilka razy nad wodą, dlatego nie sprawdziłem większości przynęt, najczęściej na końcu wisiała Bromba, ale te są znane ze swojej lotności. Największa ryba to klenik ponad 30cm, ale z większymi nie będzie problemu. Może ma ciut za długi korek, ale tragedii nie ma, mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy54 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 witam!co drodzy koledzy możecie mi powiedzieć o tej wędce Wędka Konger World Champion IRI Juggler 305 ???bo mam zamiar ja kupić do średniej wielkości przynęt! Poradzę Ci - odpuść sobie wszystkie spiny tej firmy.Waga 240g przy c.w. do 20 g - to KOMPROMITACJA !!Średniej klasy kije o tym c.w. - ważą ok. 170 g !!Miałem w ręce (na moment od kolegi) spina na troć z plaży, f-my Konger : http://www.konger.pl/pl/start/wedka/53-Konger-World-Champion -Salmon-305 Katastrofa , a nie kij. Zresztą kolega również to zauważył i już dawno postanowił się z nią rozstać, i gdzieś tam wiele razy ogłaszał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 witam!co drodzy koledzy możecie mi powiedzieć o tej wędce Wędka Konger World Champion IRI Juggler 305 ???bo mam zamiar ja kupić do średniej wielkości przynęt! Poradzę Ci - odpuść sobie wszystkie spiny tej firmy.Waga 240g przy c.w. do 20 g - to KOMPROMITACJA !!Średniej klasy kije o tym c.w. - ważą ok. 170 g !!Miałem w ręce (na moment od kolegi) spina na troć z plaży, f-my Konger : http://www.konger.pl/pl/start/wedka/53-Konger-World-Champion -Salmon-305 Katastrofa , a nie kij. Zresztą kolega również to zauważył i już dawno postanowił się z nią rozstać, i gdzieś tam wiele razy ogłaszał . Porównujesz dwa całkiem inne kije, z innych serii itd...- to jakby powiedzieć, że jeździłeś kiedyś maluchem i teraz np. Stilo nie kupisz- bo to jeden producent.... Co do IRI- Łowiłem jego lżejszym odpowiednikiem, jak i tym egzemplarzem- w tej cenie kijki naprawdę dają radę- są całkiem nieźle wykończone(jakość korka, detale itd). Ten lżejszy(Lucky) to typowy kij pod klenia i jazia- głęboko pracuje nie pozwalając się spiąć słabo zahaczonym rybom. Ten mocniejszy pozwoli też między kleniami rzucić czymś nieco cięższym za bolkiem PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 no wlasnie mam juz kongera iri lucky i jestem z niego bardzo zadowlony..dlatego chcialem kupic juglera ale ostatecznie zdcydowalem sie na konger maxim cobra 300:)i tez wydaje mi się że to dobra wędeczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Seria World Champion, a także ta IRI, to naprawdę udane kije w tym tańszym segmencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi