Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ze swojej ręki i woli własnej porzucił niedawno ziemski padół..W świecie popu był wielkim muzykiem. Próbował żeglować po beznadziejnych płyciznach równiej jałowej kultury masowej na skrzydłach muzyki klasycznej, fuzje dźwiękowe majstrując.https://www.youtube.com/watch?v=U7NAGTq_IJQJednym to się podobało, innym wcale. Dziś takich eksperymentatorów już nie ma Fajans rules.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Nie jestem wielkim fanem jego twórczości, ale tylko ignorant mógłby nie docenić tego co robił.Co do fajansu to powiem tak:trzeba grzebać a coś się jednak znajdzie, trzeba przede wszystkim chcieć.Z jednym się zgadzam: w dzisiejszym świecie, nie tylko muzycznym, trzeba przepłynąć przez morze g...a aby dopłynąć do ciekawego celu. Ale zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Było onegdaj nieco ambitniejszych, lepiej wyedukowanych muzycznie ludzi w popkulturze. Hudson w The Band, Cale w Velvet.Underground, Fripp w King Crimson, Wakeman, Lord, Brooker, Lynne..Loopy, sampling, remix i beatboxy są przyjaźniejsze biznesowi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommik Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Wpływy ELP dobrze słychać w utworze Found naszego rodzimego Riverside. Niestety, Piotr Grudziński, gitarzysta i współautor utworów zespołu również zmarł niedawno...Kuźwa, nadal nie mogę w to uwierzyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Mam wszystkie płyty EL&P.A takiego klawiszowca to już chyba nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi