Skocz do zawartości

kołowrotek pod lód

rutra

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu szukam malutkiej korby pod lód i nie mogę nic sensownego namierzyć. Chodzi o mały i lekki kołowrotek z łożyskowaną przekładnią,łożyskiem w rolce i przede wszystkim płytką szpuleczka-max 100m 0,10 monofila. Wszystko dostępne u nas na rynku jeśli spełnia dwa pierwsze kryteria to trzeciego żaden. Może znacie taki kręciąłek,bo podwijanie linki nie wchodzi w rachubę?

Szukam takiego micro matcha-proszę o namiary na forum-nie jednemu się przyda[lub jeśli ktoś posiada o kontakt].

Wedle mnie bo sam na ten sezon muszę go kupić wysmienity na lód bedzie Shimano Soare BB 1000S. Wiem, że niektórzy zaraz będą sie pukac w głowę, ze on drogi, itp, ale to nie istotne. Kazdy kupuje to co uważa i na co go stać, ewentualnie ustala sobie jakies priorytety w wydatkach.

Zalety tego kręcioła jako podlodowca:

mały

płytka spulecka z okragłym rantem...szybkie zejscie linki w dziurkę :D

doskonały hamulec

i bardzo wazna i zajebista rzecz: uchwyt rączka jest z neoprenu i jest ona stosunkowo długa, nie mam takich zdjęc aby to pokazac, ale jest wyjatkowo długa przez kapitalnie lezy w palcach i nawet w rekawiczkach da sie przyjemnie zwijać.

Żaden inny tej ostatniej zalety nie ma.

O tu sa jakies fotki, nie moje, żeby niekt nie mowił, że sie reklamuje :D :

http://www.tackletour.net/TTForums/viewtopic.php?f=57&t= 34800