pike00 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam kolegów, Ostatnio byłem w centrum wędkarstwa i rzucił mi się w oczy stojak fenwick. Kiedyś chciałem kupić sobie taki kijek bo od zawsze o tej marce słyszałem ale nigdy nie widziałem w sklepach a wiadomo - trzeba poczuć. Byłem zdziwiony bo jeszcze miesiąc temu jeszcze tego stojaka tam nie było. Sprawdziłem parę kijów w sklepie i w końcu wiem że warto. Chciałem tylko spytać czy ktoś miał kiedyś do czynienia nad wodą z serią HMG? Bardzo mi przypadł spinning z tej serii i z tego co zauważyłem z dożywotnia gwarancją. Jeśli ktoś z kolegów miał do czynienia z tą wędką napewno pomoże mi to w szybszej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jaka cena tego kijka i jakie parametry (dł. c.w.)? to tak OT.Jedyny Fenwick, którego miałem w ręce miał akcję ugotowanego makaronu spagetti, mi się podobał, ale cena była zawrotna (nie ze względu na parametry i jakość kija, ale ze względu na miejsce w jakim był sprzedawany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Z tego co pamietam ok. 600 zł - były też tańsze. Ten akurat był na 2,10 (3-18g) - piękne blanki, rewelacja. Raczej decyzja zapadła A tak w ogóle to na tyle mnie zaintrygował ten stojak że chciałem znalezc jakis informacji a tu prosze - oficjalna strona. W końcu.www.fenwick.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 cześc,używam od kilku lat do łowienia w Wiśle z brzegu Fenwicka Black Night Hawk z seri HMX 9'6 MH 7-38 gr.- rewelacja, lekki, szybki (nie ma w sobie nic z ugotowanego makaronu), mimo przelotek SS-303 Titanium ( które wylądają jak same ramki pozbawione wkładu)sprawuje się doskonale (ma na koncie sandała 97 cm). Blank mięsisty o fajnym progresywnym ugięciu.Jedyna wada to trochę zbyt długi dolnik (jak zresztą w prawie wszystkich spinningach koncernu tj. Berkleyu, ABU, Mitchellu).Sławek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Hm, w sklepie widziałem takie serie jak HMX czy HMG oprócz tego jeszcze chyba ze dwie lub 3, nawet chyba najwyższa seria. Te o których wspomniałem to modele z rynku amerykańskiego, więc wiadomo co za tym idzie - jakość, wytrzymałość. W każdym razie to dobrze że taka ceniona marka się pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Nabyłem kiedyś, okazyjnie, model HMG-CV 762 2,3m/3-12. Prawdę mówiąc zachwycony nie byłem. Ale widziałem wśród znajomych, świetne modele, tej firmy. Tylko, że to już wyższa półka była chyba, Techna AV i River Runner o ile pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Dzięki Pike00 za podanie stronki!!! W końcu będę miał szanse obejrzeć te wędki bo jednym z punktów sprzedaży jest Nowy Targ, gdzie obecnie studiuję. Castinguję już parę lat i na temat Fenwicka słyszałem same dobre rzeczy. Zdam relację co i jak za dni parę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam, Już wiem dlaczego takie opinie krążą na temat wędzisk fenwick-a...Mnie osobiście urzekły... wykonanie, praca, no i wcale drogie. Osobiście przypadły mi do gustu dwa kije: HMXS70M-2-XF 2,10m / 3-21g poręczny lekki pod łódeczkę miodziono i pod mój ukochany casting HMXT89M-2-F 2,70m / 10-28g mocny blank i widać że będzie się ładnie ładował pod przynętą. Jeśli ktoś na nie wędkuje chętnie przeczytam opinie, Pozdrawiam, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jakież to szczęście dla wędkarza i satysfakcja z zakupu, kiedy wraca z nad wody przekonany iż dokonał właściwego wyboru. 54 cm / 1,39 kgPiękna walka, szybka fota, chlup do wody i fajeczka ze szczęścia Cholernie dobry kijaszek, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Tak Waldek RIVER RUNNER to byly kije do dzis zaluje ze odsprzedalem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 1 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Dzisiaj trafiłem na kije Fenwick'a w sklepie, pooglądałem i to było zupełnie coś innego niż ten kij, który kiedyś miałem w ręce (nic nie było podobnego do gotowanego makaronu). Przyznam, że gdybym szukał jakiejś wędki to brałbym je (Fenwick'i) pod uwagę. Bardzo mi się podobały, choć nad wodą z nimi nie byłem.Pozdrawiam i gratuluję sukcesu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Dokupiłem w zeszłym tygodniu spinning na pontonik z serii HMG .Ciężar wyrzutu 7-35g na 2,13m. Zakres bardzo trafiony, o dziwo lekka wędka jak na taki mocny blank .Machałem 12 cm gumami na główce 25g i pracował bez wysiłku (ja też).Mizerne brania wyraźnie wyczuwalne, a szybka akcja pozwoliła zaciąć dwa szczupłe 7dziesiątaki na 12cm białe gumki z czarnym grzbietem na 10g główce.Weekend udany. Pozdrawiam wszystkich, urlopowiczów - pogoda sandaczowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Gratuluje koledze modelu fenwick HMG - ja wędkuje już nim od ponad 2 tygodnie i przyznaje, że ten kijek jest po prostu świetny. Szybki, lekki, mocny i bardzo czuły a na dodatek bardzo fajnie wygląda. Poza tym nie sądziłem, że w takiej cenie będę miał jeszcze dożywotnią gwarancję, co mnie bardzo zaskoczyło. Gratuluje szczupaków i życzę jeszcze większych sukcesów. Ja co prawda na szczupaka się nie nastawiałem ale za to kilka ładnych sandaczy kijek wyholował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Chyba na jesien Jacek zaczal sie rozgladac za nowym kijem na pstragi . Po wielu podejsciach wybral w Cabelasie jednoczeciowy Fenwick Elite-Tech Walleye Spining Rods . Kij zaprojektowany na sandaczyki amerykanskie z lodzi . Jego opis to EWSB77M-M , 4-12 lb , 1/8-3/4oz. czyli 3,5 gr do 21 gramulkow . Akcja Moderate , power Medium . Te 7,7 to oczywiscie w stopach cos ponad 210 cm . Okazalo sie to strzalem w 10 . Kij idealnie sie sprawdzil na naszych strumieniach w Labiryncie . Ja tez go oczywiscie kupilem i podpisalem oraz znaczek brown trout nakleili mi . Najlepszy kij jaki mam obecnie na moje pstrazki .Kosztowal okolo 125$ ...serie szybko wykupili i juz ich nie widzimy Tadek nadal preferuje Wild Riverka St Croixa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 ......Jego opis to EWSB77M-M , 4-12 lb , 1/8-3/4oz. czyli 3,5 gr do 21 gramulkow . Akcja Moderate , power Medium . Te 7,7 to oczywiscie w stopach cos ponad 210 cm . ........Jurku, to ten? http://www.fenwick.com.pl/riggingslip-bobber-casting.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Wygala na to ze ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Sorry ze tak niedbale podalem dlugosc w cm ale do dzis nie przywyklem tego przelicznika ...230cm ...piekna dlugosc ...uniwersalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Z naszego Cabelasa wtedy je wykupili ale teraz widze ze na stronie internetowej Cabelasa sa i kosztuja 149,99 ...czyli sa na rynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam ponownie koledzy. Zakupiłem ostatnio w sklepie kolejny modelik z mojej ulubionej serii Fenwick HMG, tym razem casting Tiggerstik. To mój trzeci casting ale pierwszy w jednoskładzie (2,0m ; 7-25g) po prostu jest rewelacyjny i ciężko znaleźć inne słowo. Szybciutki, bardzo mocny i super czuły.. Już na pierwszym wyjeździe pięknie zaciął i wycholował ładnego szczupaczka na 68 cm. Poniżej dorzucam fotki. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Hey Pike w jakim sklepie w PL moge dostac te patyki Fenwicka??prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Witam kolegę. Na oficjalnej stronie www.fenwick.com.pl znajdziesz punkty sprzedaży Pozdrawiam i połamania kija. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 żeby było łatwiej zlinkowałem www.fenwick.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelfly Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 a w PL gdzie mozna to nabyc machnac F patyczkiem kto sie zajmuje dystrybucja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 W poprzednim poście odpisałem koledze - adres strony na której są również sklepy http://www.fenwick.com.pl/punkty-sprzedazy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam ponownie kolegów. Tym razem udany dubel sandaczowy, 75 cm i kolegi 69 cm. Mój oczywiście na HMG, kolega po kilku wspólnych wyjazdach nabył serię HMX do 21g z akcją fast Na początku tygodnia zamierzam zakup (w końcu..) na jesienne sandacze żyleteczki z najwyższej serii Elite Tech - model Jigging z akcją extra fast. Może ktoś już ma z nim do czynienia w praktyce?? Szkoda że nie casting ale typowy kijek sandaczowy to w końcu spinning. W każdym razie zdam relacje co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi