spinncaster Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 @Pike00 gratki za niecodzienny przyłów... dublet zdarzył mi się tylko raz w życiu - szczupaków. Jeśli tylko przetestujesz Jigginga zdaj relację co i jak bo ten kij od dłuższego czasu chodzi mi po głowie. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 14 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam ponownie koledzy, Tak jak obiecałem wcześniej - kilka słów o wspomnianym modelu który w KOŃCU stanął w mej kolekcji - i już przetestowany Mowa oczywiście o modelu Jigging z serii Elite Tech, ten sam co pod stronką http://www.fenwick.com.pl/jigging-spinning.html Mój kijek jest na 1,92 m z akcją extra fast i c.w 3-21 gchoć zastanawiałem się nad tym na 2,0 ale w ostateczności wybór padł na ten krótszy W każdym razie kilka słów: BARDZO szybki i czułu, bardzo lekki i super pracuje pod rybą (dwa sandacze pod 70 cm i kilka okoni z opadu)Rewelacyjna profesjonalna maszynka Poniżej wrzucam kilka fotek mojego kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Tak. Elitka jest zaje....fajna moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Mi się też podoba górna półka Fenvicka oprócz tego korka który mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Ja jednak myślę że ten mielony korek jest lepszy nieraz od naturalnego choć nie wygląda już tak elitarnie. Waldek czemu ci się tak podoba ten Fenwick ?? Czyż bys już go wypróbował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 .................. Waldek czemu ci się tak podoba ten Fenwick ?? Czyż bys już go wypróbował?? Nie ten ale z tej serii. Jeszcze nie wypróbowałem ale w styczniu na bank przetestuję, na swoich miejscówkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 .................. Waldek czemu ci się tak podoba ten Fenwick ?? Czyż bys już go wypróbował?? Nie ten ale z tej serii. Jeszcze nie wypróbowałem ale w styczniu na bank przetestuję, na swoich miejscówkach W styczniu?? to chyba na trociach. Czyżby morskich trociach bo wiem że do nich tez masz szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Hejka. Zamówiłem właśnie Triggersticka HMX. Dostanę, przetestuję, opiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Świetne zdjęcia @pike, sprzedałem w końcu wysłużonego lamiglasa koledze i przeznaczę kaskę na zakup x-fasta . Ta szabelka idealnie nada się do jiggowania z łodzi na moich zaporówkach. A za tą cenę moim zdaniem próżno szukać ( ...a szukałem... )czegoś zbliżonego. Sandacze, okonie i inne zębacze...drżyjcie! <_< ! ! Ps. @Popper jeśli mogę zapytać, to o którym kiju z tej serii myślisz pod pstrąga? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Moj Fenwick Elite Tech Walleye EWSB77M-M , 4-12 , 1/8-3/4 spining to najlepszy kij jaki mialem w rece na pstragi . Zlamalem go nieopatrznie przedzierajac sie w krzakach ale ...na rozpoczecie sezonu 2011 kupie taki sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Moj Fenwick Elite Tech Walleye EWSB77M-M , 4-12 , 1/8-3/4 spining to najlepszy kij jaki mialem w rece na pstragi . Zlamalem go nieopatrznie przedzierajac sie w krzakach ale ...na rozpoczecie sezonu 2011 kupie taki sam . O kurczak faktycznie jest to kijek!!! nie widziałem go wcześniej , i to pod multik - miodzio. @jerry na jakich zbiornikach go używasz i jakie przynęty obsługuje najlepiej, zimowe pstrągi nie tak odległe, by nie planować jak i czym je wyholować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 To jest spining ! ...uzywasz go na moich strumieniach w Labiryncie na pstragi . Ja tego kija nie widze w ofercie Fenwicka na Polske . Pewnie w Fenwicku nie wiedza ze zaprojektowali swietny kij na pstragi projektujac kij na walleye ...ale moze sie dowiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 To jest spining ! ...uzywasz go na moich strumieniach w Labiryncie na pstragi . Ja tego kija nie widze w ofercie Fenwicka na Polske . Pewnie w Fenwicku nie wiedza ze zaprojektowali swietny kij na pstragi projektujac kij na walleye ...ale moze sie dowiedza Jest... tylko zmyliła mnie nazwa, bo jest casting w tytule http://www.fenwick.com.pl/riggingslip-bobber-casting.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Masz racje , na casting nawet nie patrzylem ...a to spining ten sam . Wiec jednak go maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Niedawno pytałem w Firmie o model Jerryego ale niestety, katalog i życie troszkę się rozbiegły. W kraju nie ma tego modelu. No, chyba, że coś się już zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Na moim zlamanym Fenwicku sa takie drobiazgi ...wiec zal... przypominam ze z mojej winy to zlamanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Fajna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Tiaaaa..szczegoly fajne i ciesza ...zlamanie wedki w polowie wedrowki strumykiem juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 17 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Jerry, świetna sprawa z tym art'em na blanku.. Oby ten kolejny służył Ci już zawsze.Ja ze swojego Jigging'a jestem super zadowolony. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witam wszystkich użytkowników forum! Jestem nowy i niezbyt doświadczony w temacie markowych wędzisk, jednak głodny wiedzy i doświadczeń Mam do Was pytanie na temat jednego z wędzisk Fenwicka. Wczoraj byłem w Olsztynie w sklepie Guljus i tam wpadł mi w oko jeden z kijków z serii najprawdopodobniej HMG. Kij miał opis z tego co pamiętam do 1i 1/4 uncji, długość 7'0, moc 20 lb. Bardzo mi się podobało jego ugięcie i uważam, że ma potężną moc. Ponadto był leciutki i generalnie podobał mi się. I tutaj czas na pytanie- do połowu jakich ryb ten kij najlepiej by się nadał i jakie przynęty najlepiej by obsłużył? Może ktoś z Was podzieli się swoją wiedzą o tym sprzęcie? Bardzo proszę o kilka chociaż słów. Sam poszukuję kija pod szczupłego z łodzi, raczej pod większe gumy- do 15 cm.i główki do 25 gramów, woblery( takie bardziej oporowe), niekiedy wahadła( alga do nr 3)i obrotówki( największe to Mepps Lusox). Czy ten Fenwick by się nadawał? Dodam, że łowię głównie na bardzo zaczepowej rzece(Łyna w Bartoszycach i w pobliżu granicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 23 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witam Maja 2 Jako iż jestem posiadaczem między innymi tej serii czyli HMG mogę się wypowiedzieć o tym kiju gdyż go oglądałem. Mój HMG to co prawda pazur mod multik o gramaturze wyrzutowej 7-25 ale to ta sama seria, ten sam blank, korek itp. Z tego co napisałeś to ten o którym piszesz to dwuskład 7-35g http://www.fenwick.com.pl/spinning-2-czesciowy.html Kij ten spokojnie obsłuży gumy na główkach do 35g (nawet cięższe). Co do blach w 100% obsłuży te których będziesz używać (algi, duże obrotówki, itp.)Dolny ciężar wyrzutowy to myślę ok. 10 g - blank ten bardzo ładnie ładuje podczas rzutów, a moc - oj ma jej sporo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Tyle, że do łowienia w Łynie z brzegu może być zdecydowanie za krótki.Chyba, że łowisz z łodzi to wtedy problem znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 pike00Dzięki za odpowiedź. Kijek faktycznie był 2-częściowy, zauważyłem również, iż miał sporą zbieżność. Łowisz na plecionkę? Na Łynie raczej trzeba z uwagi na zaczepy. Twój kij nie gubi ryb? Jakbyś jeszcze mógł powiedzieć do połowu jakiej ryby bardziej pasuje Twoim zdaniem... No i jak z czułością brań- to dla mnie ważne. WhiteWillowWidzę, że jesteś z Kołobrzegu. Znasz Łynę? Może byłeś kiedyś w Bartoszycach? Co do łowienia w tej rzece, to łowię głównie z łodzi w okolicach Stopek, aż do granicy państwa. Czasem tylko wyskoczę sobie na odcinek miejski, ale to tak bardziej z obowiązku, niż spodziewając się rzeczywiście brania szczupaka. Tutaj biorą głównie klenie i jazie a i to niezbyt duże. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Nie jestem z Kołobrzegu tylko obecnie tutaj stacjonuję Znam Łynę, ale na odcinku powyżej - od Smolajn do Olsztyna. W Bartoszycach Łyna jest już dużą rzeką więc łowienie z łodzi jak najbardziej wskazane. A w Bartoszycach będę w sobotę, niestety tylko przejazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 24 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 Myślę że ten o którym piszesz nada się idealnie szczupak / sandacz. Blank jest mocny i szybki dlatego możesz śmiało nim również jiggować pod sandacza. Na kiju czuć każde branie.. Mój casting jest słabszy - do 25g i zakupiłem go pod sandacze do główek 15 - 30g oczywiście na plecionce. Nie spadają mi z niego ryby - ma bardzo ładna pracę pod rybą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi