Maja 2 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2010 White Willow.Serdecznie zapraszam do Bartoszyc Jeżeli interesuje Cię wędkowanie w moim mieście, to zapraszam na stronę jednego z kół miejskich. http://www.leszcz.netarteria.pl/portal.php pike00Dzięki jeszcze raz za info o tym blanku. Będę miał nad czym pomyśleć przed nowym sezonem szczupakowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marty Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Witam. Jaką posiadacie wiedzę na temat kijów Fenwick HMG, HMX. Sam miałem w ręce HMG 7 DO 28G i byłem zachwycony tym wędziskiem. Szybkie, cięte. Szperając w necie czytałem dobre komentarze o Fenwicku. Cena do przyjęcia. Ciekawe, że wielu opisywało Fenwicka jako amerykańską legendę. Moje emocje opadły po tym jak na amerykańskim ebayu znalazłem opis HMX że jest made in China. Czy wszystkie kije Fenwicka robią skośnoocy? Wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Dla mnie takie kije nie istnieja.Zdecydowanie wolalbym kupic cos uzywanego, a uzbrojonego w jednej z polskich pracownii.Nie sadze zeby te kije Fenwicka byly gratis, a juz za 400 / 500 PLN mozna kupic naprawde swietne wedki chocby w naszym dziale sprzedam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 No cóż. Każdy ma prawo do własnej opinii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 A co teraz nie jest produkowane w chinach Może zróbmy listę tych wędek i blanków, włączając pracownie które są made in USA lub Japan. Myślę że będzie interesująca i szybka w przeczytaniu. To samo stałoby się z kołowrotkami. Wspomnijmy jeszcze o ich cenach - pewnie nie zainteresuje to tych którzy nie mają minimum tysiaka na dobrą wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Ja również rozważałem zakup tej wędki i kupiłem. HMG 210 dł. c.w do 35.Łowiłem nią kilka razy i muszę przyznać że kozacki kijek.Kupiłem pod sandała bo jest cholernie czuła i leciutka.Jeżeli chodzi o made in china to wydaje mi sięże nie ma co rozpaczać.Wykonanie tej wędki jest świetne a porównywałemten kijek do avida i nie odstaje.Chciałem wersję elite walley ale niestety to tylko jedno-składyi nie mogłem sobie pozwolić.Dożywotnia gwarancja - myślę że nie bierze się z niczego,sprawdzona technologia i tyle.Przed kupnem poczytałem o tej marce i spotykałem się z przewagą pozytywnych opinii.Dziś je potwierdzam. pozdrawiam, Z.H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 To, że produdent przeżucił produkcję do Chin, nie oznacza, że od razu spada jakość. Może tak być, ale to nie reguła. Cena sprzętu jest niższa, bo producenci płacą mniejsze podatki, płacą mniejsze wynagdodzenia i często dostają od lokalnych władz preferenycjne warunki ropoczęcia działalności. To zbija cenę, ale nie oznacza, od razu że produkt musi być niższej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Na zlocie głowatkowym miałem kilka patyków firmy j/w w łapie - nic im nie brakuje. Komponenty średniaki, poprawnie zmontowane. Jeśli ktoś liczy kasę to jest to dobra alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 To, że produdent przeżucił produkcję do Chin, nie oznacza, że od razu spada jakość. Może tak być, ale to nie reguła. Cena sprzętu jest niższa, bo producenci płacą mniejsze podatki, płacą mniejsze wynagdodzenia i często dostają od lokalnych władz preferenycjne warunki ropoczęcia działalności. To zbija cenę, ale nie oznacza, od razu że produkt musi być niższej jakości. Podzielam zdanie Krzyśka .Mamy kilka dobrych przykładów z naszego podwórka: blanki CD i Batson, Slammery Penna, Daiwa Sol czy Shimano Sustain i wiele innych.Nie znam jeszcze człowieka który by stwierdził spadek jakości w wyżej wymienionych przykładach.Z innego podwórka: obiektywy do lustrzanek Pentax z serii Limited o doskonałej, zeissowskiej jakości i precyzji wykonania a jednak made in Vietnam .To że lubię wędki na blankach CTS produkawanych w Nowej Zelandii nie oznacza że kieruję się miejscem produkcji w wyborze patyka.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 zakladajac, ze producent trzyma standardy jakosciowe mozna sie uzgodnic, ze produkt bedzie spelnial oczekiwania ... zakladajac ... wedlug mnie jednak, produkcja blankow OEM dla CTS, CD czy innych batsonow a masowe montowanie wedek w sichuan (po to aby na firmowym billboardzie napisac 'american legend') to jednak troche rozne pary butow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Nie bardzo rozumiem różnicę.Jeżeli firma tnie koszty przenosząc swoje fabrykido Chin i maszyny, technologie, i sam materiałz którego robi kijek jest tam dostarczany toco może spowodować różnice w jakości.Czyżby Chinol?Na 100% nie, ponieważ procedury jakościowe sa często bardziej rygorystyczne od amerykańskich standardów. Ciekawy jestem czy koledzy mieszkający w USA kupują Fenwickaprodukcji USA czy Chiny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 a ktory obecny fenwick, pflueger, shakespeare, abu czy berkley jest made in usa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 moje adasie też są made in Korea jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 26 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jedne wędki z chin inne nie. Made in china a made in china to ogromna różnica, tak jak i made in US, czy domniemam rodbuilder a rodbuilder, etc.Jak również przenoszenie produkcji do azji, co za kilka lat stanie się pewnie standardem, nie ze względu na jakość ale wymuszenia rynkowe, konkurencyjne i ekonomiczne. Wówczas za model US zapłacimy 2 razy więcej tylko po ty by mieć USA. Oby jak najwięcej chętnych płaciło za te 3 litery. american legend - brzmi identycznie jak z banneru St.croix - i dobrze! Są jeszcze firmy które mogę sobie na to pozwolić. Legenda to słowo samo w sobie i nie bez kozery bierze się od tak. 10-20 lat? Nie i właśnie dlatego takie słowa padają wśród niektórych firm.By nie być gołosłownym:http://listityourselfauctions.com/detail.asp?id=50178 Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jestem mnóstwo rzeczy, które chciałbym mieć, a są obecnie produkowane w Chinach, ale tak jakoś mi się nawinęło... <_< http://www.joemonster.org/art/14575/Asfalt_made_in_China_w_c zasie_upalow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 I ja kupiłem sobie Fenwicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Dobry zakup! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Wobler napisz jaka wersja HMG . Pochwal się jak pierwsze wrażenia Kupowałeś w Polsce czy zagramanicą pzdrZ.H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Hej, pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. 7' do 1 1/4oz. 25lb. Kij nie będzie miał problemów z siłowym holem szczupaka z trudnej miejscówy. Nie próbowałem nim rzucać lekkimi wabikami, ale 50g obsługiwał. Kijki produkowane w Chinach i to mnie trochę zraziło, ale wszystko jak na razie ok Tylko mój Curado 201E7 go nie wyważa, musiałbym chyba z 30g jeszcze wsadzić w dolnik. Nie wiem czy jest sens wsadzania tak dużego ciężarka w dolnik - jednocześnie zwiększając masę wędki. Ale chyba opłaci się, bo komfort będzie większy i ból ręki mniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Aha - kijek ściągnięty z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 To, że w Chinach nie ma znaczenia przyjacielu nawet niektóre JDM kije wysokiej klasy są też robione w Chinach...więc na to nie patrz, takie realia...a jakośc jest bardzo dobra... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 To, że w Chinach nie ma znaczenia przyjacielu nawet niektóre JDM kije wysokiej klasy są też robione w Chinach...więc na to nie patrz, takie realia...a jakośc jest bardzo dobra... To już chyba taki stereotyp - już wszystko mamy z Chin fakt, nie ma się co przejmować Mam nadzieję, że już w maju przetestuję go na jakimś grubasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zobaczcie gdzie jest ten punkt, a powinien być tam, gdzie w uchwycie jest dziurka i blank widać. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Przymierzalem sie do Avidka , Legenda , Wild Riverka ale spotkalem starego dziadka a u niego Skarbiec z przynetami , wedkami itd . Dzis mnie diabel podkusil i wzialem Fenwiczka HMX Cross Scrim Graphite HMXS 8,3 stopy , ML-2S , 1/4-5/8 , 6-17lb , pisze tez na nim -Kacta-, kolor blanku ciemny braz ...no cos pieknego ...za skromne 75$ ...do tego 3 stare przynetki [ Rapalka Fat Rap 3cm Finlandia , L&S i ..... wegorzyk z Francji ze sterem u gory ? ] ..a wlasciwie 5 przynetek bo wahadelka Loco 1 juz sie nie robi w Luhr Jensen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Fenwiczek zaliczyl pierwsza wyprawe ...bez ryby . Jacek mi zwrocil uwage na krotszy dolnik i powiedzial ze do specjalnej odmiany lowienia on ci jest . Nie przeszkadzalo mi to specjalnie . Dopiero jak cos wyholuje bede widzial jak Fenwiczek trzyma rybe ...trzeba czekac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi