BOSMAN 76 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gdzie moge znaleźc cennik fenwicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Gdzie moge znaleźc cennik fenwicka W internecie chyba nie prowadzą sprzedaży - możesz je znaleźć w sklepach wędkarskich wymienionych na ich stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Ok Dzieki bede szukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 wobler129 Niedługo, lepiej będzie spytać Ciebie - jakiej wędki nie posiadasz marki Fenwick? A tak na poważnie. Jaka jest różnica - w Twoim odczuciu - pomiędzy ElitTech Walleye Jigging EWS66M-F(3-21gr), a Smallmouth ESMS69M-XF(3-21gr)? Chodzi mi głównie o walory użytkowe i porównawcze, nie wizualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 wobler129 Niedługo, lepiej będzie spytać Ciebie - jakiej wędki nie posiadasz marki Fenwick? A tak na poważnie. Jaka jest różnica - w Twoim odczuciu - pomiędzy ElitTech Walleye Jigging EWS66M-F(3-21gr), a Smallmouth ESMS69M-XF(3-21gr)? Chodzi mi głównie o walory użytkowe i porównawcze, nie wizualne. Hmmm zależy kto co lubi jeśli chodzi o sandacze. To dwa różne kije, na walleye jigging złowiłem chyba najwięcej sandaczy, chociaż smallmouthem też połowiłem Ten nowszy ma jakby mocniejszy dolnik, więcej mięska na dole. Ja nazywam takie kije szpady bo jest extra szybki i baaardzo czuły. Te nowe są strasznie elektryczne(czułe). I fajnie w łapie leżą - nie czuć w ogóle młynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 wobler129Właśnie o takie stwierdzenia mi chodziło! Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jaki model byscie polecili poczatkujacemu?Lowisko Warta - z brzegu - glwoki, guma 3 i moze 4 cale + glowki do 20 moze 25 ale to chyba maks.Boje sie ze 2.13 moze byc ciut za krotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dla początkującego to za drogie wędki, proszę kupić sobie tańszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 A dla początkującego z dużą ilością kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minibam Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Cos w kwocie dragona 2.30 14-35 czyli przedzial 400 - 500 zl, bo zdaje sie jakos tak chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kilka dni temu przyszła mi paczka z USA z jednoczęściówką HMG, wysłaną przez znajomą, której przelewałem kaskę. Pomyślałem aby tam kupiła dla mnie kijek skoro i tak będzie robić mi wysyłkę. Niestety okazało się po otwarciu paczki że złamana jest szczytówka przy 2 przelotce Zadzwoniłem do naszego dystrybutora, ale NIESTETY - zero gwarancji (mimo że 2 już kupiłem w Polce). Gdyby była zakupiona u nas w kraju, wędkę miałbym za 2 dni nową. Co za pech A taka piękna wędeczka uzupełniałaby dwa inne fenwicki. No to sobie zaoszczędziłem Teraz ani kasy ani wędki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kupilem niedawno Fenwicka HMX 2,90 10-28g,Wędeczka cudna z jednym małym ale... ewidentnie leci na pysk (kreciol do Red Arc 10400). Przy woblerach to jeszcze ujdzie, ale łowienie gumą jest jak dla mnie mało komfortowe.Czy ktoś z Was miał podobny problem z wyważeniem tego fenwicka? Spodziewałem się, że tutaj takiego problemu być nie powinno.Czy te wedki tak maja i trzeba je sobie samemu doważyc czy moze to powod do reklamacji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Kupilem niedawno Fenwicka HMX 2,90 10-28g,Wędeczka cudna z jednym małym ale... ewidentnie leci na pysk (kreciol do Red Arc 10400). Przy woblerach to jeszcze ujdzie, ale łowienie gumą jest jak dla mnie mało komfortowe.Czy ktoś z Was miał podobny problem z wyważeniem tego fenwicka? Spodziewałem się, że tutaj takiego problemu być nie powinno.Czy te wedki tak maja i trzeba je sobie samemu doważyc czy moze to powod do reklamacji? Pozdrawiam Z tego co widzę ten twój HMX waży tylko 175g Miałem HMX'a ale casting. Kijek o sporej mocy i pięknie ładował - wygląda na to że to ten sam blank. W moich fenwickach wyważenie idealne. Z tym wyważeniem różnie bywa - zależy jaki kołowrotek i waga. Swego czasu miałem STC z pracowni zakupionego na aukcji i Lamiglasa seryjnego i też nie były wyważone do moich kołowrotków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Ja miałem HMX 274cm do 28g z kołowrotkie 300 coś ok. 312g też leciał na pysk... Design fajny tylko oko się, że blank jest ciemno brązowy ale dopiero nad wodą w słońcu. Akcja moderate dobrze opisana. Rybę na plecionce trzyma świetnie poezja podczas walki. Ale pozbyłem się jej bo jednak potrzebowałem nieco sztywniejszej do moich zastosowań. Typowy kij pod szczupaki ale z opady też dało się łowić z plecionką. Ale kijek polecam bo fajny jest. No i bardzo leciutki chyba 140g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Kilka dni temu przyszła mi paczka z USA z jednoczęściówką HMG, wysłaną przez znajomą, której przelewałem kaskę. Pomyślałem aby tam kupiła dla mnie kijek skoro i tak będzie robić mi wysyłkę. Niestety okazało się po otwarciu paczki że złamana jest szczytówka przy 2 przelotce Zadzwoniłem do naszego dystrybutora, ale NIESTETY - zero gwarancji (mimo że 2 już kupiłem w Polce). Gdyby była zakupiona u nas w kraju, wędkę miałbym za 2 dni nową. Co za pech A taka piękna wędeczka uzupełniałaby dwa inne fenwicki. No to sobie zaoszczędziłem Teraz ani kasy ani wędki To samo kiedyś miałem - i przestrzegałem wszystkich przed kupowaniem Fenwicków za granicą Teraz już sam wiem wszystko - wiem, że mam kupować w kraju Git. Mój kolega kupił Elite Tech do 21g - sandaczowy - ale brzytwa... Potestujemy na rybkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Właśnie wpadł mi w oko fajny teścik o HMG z sąsiedniego portalu. Pozwolę wrzucić link, pewnie kogoś zainteresuje.http://www.multiplikator.pl/forum/index.php?topic=8689.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Ja dziś otrzymałem paczkę z upragnionym Fenwickiem River Runner. Około 2m do 5g - okoniówka. Dziś przejdzie testy nad wodą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Macałem tylko na sucho. Ultra light ewidentnie. Trochę tylko byłem zawiedziony jakością wykonania dolnika (korka) ale to może akurat był taki egzemplarz. Daj znać jak się sprawdził nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 U mnie z korkiem wszystko ok Niestety ryby w największy upał nie współpracowały, kolega zaczął się kąpać - ja twardo łowiłem. Czekałem na porę która właśnie się zaczyna - godzina 19-22 kiedy to najlepiej żerują, a kumpel jak zwykle coś odwalił... i o 19 byliśmy już w domach. Łowiłem nawet 7g główkami + 5cm kopytka i ripperki - kijek daje radę. Rybki nie spadały, świetnie amortyzuje odjazdy. Rzuty dość dalekie. No i lekkość zestawu Dla mnie bomba, szkoda tylko, że żaden 30+ nie zagryzł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Łapie takim tyle że do 9 g i na okoniach spisuje się znakomicie. Ma spory zapas mocy. Powiem tylko tyle, że kolega, który również posiada taki sam kijek jak ja złapał na niego w połączeniu z żyłką 0,14 mm suma 103 cm. Solidna wędka z pięknym ugięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Łapie takim tyle że do 9 g i na okoniach spisuje się znakomicie. Ma spory zapas mocy. Powiem tylko tyle, że kolega, który również posiada taki sam kijek jak ja złapał na niego w połączeniu z żyłką 0,14 mm suma 103 cm. Solidna wędka z pięknym ugięciem. Nieźle! Ja też nawinąłem 0,14. Pewnie szczupaki jakieś będą się wieszać, bo to częsty przyłów okoniowy więc i testing porządny też będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewyspec Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wobler i jak testy ?? elite tech do 21????pozdroKilka dni temu przyszła mi paczka z USA z jednoczęściówką HMG, wysłaną przez znajomą, której przelewałem kaskę. Pomyślałem aby tam kupiła dla mnie kijek skoro i tak będzie robić mi wysyłkę. Niestety okazało się po otwarciu paczki że złamana jest szczytówka przy 2 przelotce Zadzwoniłem do naszego dystrybutora, ale NIESTETY - zero gwarancji (mimo że 2 już kupiłem w Polce). Gdyby była zakupiona u nas w kraju, wędkę miałbym za 2 dni nową. Co za pech A taka piękna wędeczka uzupełniałaby dwa inne fenwicki. No to sobie zaoszczędziłem Teraz ani kasy ani wędki To samo kiedyś miałem - i przestrzegałem wszystkich przed kupowaniem Fenwicków za granicą Teraz już sam wiem wszystko - wiem, że mam kupować w kraju Git. Mój kolega kupił Elite Tech do 21g - sandaczowy - ale brzytwa... Potestujemy na rybkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Kumpela trzeba siłą wyciągać na ryby, śpi na łódce, dopóki ja nie rozszyfruję co i jak danego dnia. Gdy zaczynają się brania to bierze wędkę w ręce... Ale łowiłem troszkę jego kijem Dla mnie super kij na sandacza... To byłoby uzupełnienie mojego Smallmoutha do 21g, 2 różne kije, oba warto by było mieć w arsenale sandaczowym... Choć nie tylko. Na jesień potestujemy na szczupakach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Wobler, mam wolny weekend i nie sypiam na łódce tylko sumiennie rzucam cały Boży dzień. Mam wolny weekend i może przygarnąłbyś mnie na łódkę. Tylko ile kilosów do ciebie z W-wy? A z tym kolegą to rzeczywiście nieciekawie... Daj znać na priv jakby co. Tylko , że ja tylko szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ja także posiadam w swoim arsenale River Runner 2,03m cw.0,8 -9gr. Kijek super lekki(zaledwie 90gr), szybki z dużym zapasem. Złowiłem na niego(jako przyłów), szczupaka 68cm i nie miałem żadnych problemów ani też obaw o konstrukcję wędki . Choć początkowo zastanawiałem się nad wersją do 5gr, to jednak nie żałuję swojej decyzji, bo świetnie się łowi okonie a ryby nie spadają z kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi