wobler129 Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Ja jeszcze tylko plecioneczkę skompletuję do mojego river runnera i będę miał super zestawik Bo ostatnio samą żyłką łowię, ale na 10m głębokości + duża odległość = mało czucia i spóźniony refleks... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Czy miał ktoś styczność z modelem HMXS90ML-2-F i mógłby go opisać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Miałem tego do 14g i mam do dziś do 28 To takie rzeczne kije, uniwersalne pod wobki, wirówki, cykadki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Uuuu zapowiada się nieźle. Miałem kompletować Casting do 18-21g pod sandacza lub szczupaka na lekko i już wiem co wybiorę http://www.fenwick.com.pl/aetos.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Cześć,czy wie ktoś jak jest z parametrami kijów 2częściowych w porównaniu do odpowiedników w jednoskładzie?Zastanawiam się też co będzie lepsze pod sandacza na Zalewie Zegrzyńskim: ESMS63M-F czy EWS63M-XF?Doradzi ktoś?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Ja zawsze wolę jednoczęściówki jeśli wchodzi w grę taka możliwość. Jeżdżę malutką Fiestą i nie mam problemów z jednoskładami, tak więc jedynie w maluchu byłby problem z transportem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A próbował ktoś kijów Elite Smallmouth pod casta? znajdzie się dobry kij pod sandała do gumek i średniego koguta? Może: ESMC69M-XF albo ESMC610M-F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Miałem dwa w ręku - nie pamiętam symboli. Oba do 18g tylko jeden troszkę słabszy. W moim przekonaniu obydwa by się nadawały - kwestia jakimi przynętami będziesz łowił? Jak często małymi 5-7g to ten 14lb będzie lepszy. Jeśli 8-20g to ten 17lb będzie odpowiedniejszy Te kije mają fajną czułą szczytówkę i mega moc w dole. Ostatnio łowiłem sandacze tym do 28g - ale to trochę za mocno, bo ten kij to już armata Ale sumka wyciągnąłem i fajne branko także miałem - a w konsekwencji brak ogona w gumie Osobiście wybrałbym 14lb bo takiego nie mam w swoim arsenale, nawet planowałem na przyszły rok... Ale to wybiorę chyba coś z tej najnowszej serii 2013 na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 ps był film w WMH z tymi kijami i tam były też Casty I test na turawie i sandałkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Aernos? A wiesz może jak to będzie cenowo? Co do przynęt to 15g+guma 3 w górę przeważnieChciałbym koguty do 30-35gCo byś zaproponował mając już kontakt z tym sprzętem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Cześć,czy wie ktoś jak jest z parametrami kijów 2częściowych w porównaniu do odpowiedników w jednoskładzie?Zastanawiam się też co będzie lepsze pod sandacza na Zalewie Zegrzyńskim: ESMS63M-F czy EWS63M-XF?Doradzi ktoś?dzieki Tak jak @wobler129, uważam,że lepszym wyborem będą jednoskłady. Szybko się człowiek przyzwyczaja do komfortu i plusów a obawy o długość są bezpodstawne. Posiadam EWS63M-XF Walleye. Kijek super! Drugi w mojej kolekcji to ESMS69M-XF Smallmouth 2,05m(różnica w długości i ciężarze). Dlatego nie mogę w 100% porównać. Mogę tylko w przybliżeniu podać niektóre szczegóły moich spinningów, odnośnie użytkowania i odczuć. Moim zdaniem Walleye ma troszkę bardziej(nieznacznie), elastyczniejszą szczytówkę(dolnik chyba też). Natomiast ESMS69M-XF, jest delikatnie twardszy(sztywniejszy dolnik). Służy mi bardziej jako uniwersał(sandacz,szczupak) Na uwagę zasługuje waga kijków przez Ciebie wymienionych. EWS63M-XF Walleye waży-112g, natomiast ESMS63M-F-tylko 90g. Dla mnie waga ma duże znaczenie (na korzyść lżejszego),przy wielogodzinnym łowieniu. Poza tym biorąc dwa kije do ręki, Walleye sprawia wrażenie bardziej masywniejszego, trwalszego-co jest trochę mylące i nie adekwatne w stosunku do Smallmouth-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Aż tak ciężko nim nie łowiłem... I nie mam tego jak sprawdzić. Musisz pytać innych użytkowników, albo zapukać tutaj: http://www.fenwick.com.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Aernos? A wiesz może jak to będzie cenowo? Co do przynęt to 15g+guma 3 w górę przeważnieChciałbym koguty do 30-35gCo byś zaproponował mając już kontakt z tym sprzętem? Do takich przynęt EWS63M-XF Walleye jest wręcz wymarzony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Aernos? A wiesz może jak to będzie cenowo? Co do przynęt to 15g+guma 3 w górę przeważnieChciałbym koguty do 30-35gCo byś zaproponował mając już kontakt z tym sprzętem? Do takich przynęt EWS63M-XF Walleye jest wręcz wymarzony! Zgadzam się z Tigussem. Tym kijem rzucałem ostatnio kogutami 36g, kopytami 4 calowymi + 30g, a i zdarzyło się rzucać kopytem 6 + 25g i nie jęknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Idąc za radą, zadzwoniłem do przedstawiciela Fenwicka. Doradził mi kijek HMG GT 66M-F, 8-20lb, 7-25. Zamierzam na początek sparować go z Revo SX. Czy takim zestawem połowie komfortowo w opisanych wcześniej przynętach? PSAERNOS mają być dostępne w drugiej połowie października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gazdzior Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Mdziam jedź do centrum wędkarstwa. Krzysiek i Robert łowią Fenwickami to na pewno dobrze doradzą, a i kijki będziesz mógł od razu pomacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 No właśnie po pracy się wybieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 To daj znać jak odczucia i wrażenia i jaki kijek wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Obejrzałem sobie kilka kijów. Hmg totalnie mi nie leżą, smallmouth ... no cóż rzecz gustu. Ale Walleye wyglądają super, niestety nie było EWS66M-F. Raczej w niego będę celowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Off top A może u dystrybutora Fenwicka na Polskę , są dostępne również kije spod brandu Berkley ?Dla obecnego właściciela obu historycznych marek - korporacji Pure Fishing , pewnie to nie byłby żaden problem , a ileż zyskała by oferta na urodzie i rozpiętości . Chodzą obie firmy w tej samej kategorii cenowej mw 25-100$ , oraz z tego samego kraju do nas przybywają . Mój znajomy z Tomaszowa łowi sandacze którymś z berkley'owskich Ligtningów , i powiem , że pośród tanich , seryjnych kijów , zwraca na się uwagę wyjątkowo oko przyciągającym wykonaniem , designem , lekkością i ciętością . I SX na obu zupełnie rodzinnie by sobie poleżał , co jednak niektórym pewnie nieco zalatywałoby kazirodztwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Obejrzałem sobie kilka kijów. Hmg totalnie mi nie leżą, smallmouth ... no cóż rzecz gustu. Ale Walleye wyglądają super, niestety nie było EWS66M-F. Raczej w niego będę celowal. Tu widzę, że go mają...http://www.fishpoint.pl/?manufacturers_id=112 PozdroSpinncaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Dziś dzwoniłem po kilku punktach ze strony fenwicks i nigdzie nie mieli ; p. Podpowie ktoś jak to jest z gwarancją, tzn czy realizują ja sklep w którym się kupiło czy można umówić się z dystrybutorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Dziś dzwoniłem po kilku punktach ze strony fenwicks i nigdzie nie mieli ; p. Podpowie ktoś jak to jest z gwarancją, tzn czy realizują ja sklep w którym się kupiło czy można umówić się z dystrybutorem? Myślę,że stuprocentową odpowiedź otrzymasz u źródła, dzwoniąc do Dystrybutora Fenwicka, przedstawiając sytuację jaka jest z osiągalnością interesującego Cię spinningu. Ja kupując spinningi w swoim miejscu zamieszkania, miałem przy zakupie zapewnienie sprzedającego, że jak coś się stanie, to mam dzwonić prosto z nad wody do niego,w celu uruchomienia realizacji gwarancji od razu, abym w jak najszybszym czasie otrzymał nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 to gdzie kupiłeś jak można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 to gdzie kupiłeś jak można wiedzieć? W Bydgoszczy.Tu masz link do punktów sprzedarzy: http://www.fenwick.com.pl/punkty-sprzedazy.htmla tu nt. gwarancji:http://www.fenwick.com.pl/gwarancja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi