Tarłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam,@Kamil.Z w 100 % się z Tobą zgadzam, tylko jak ktoś w wątku liczącym 20 stron, prawie na każdej pisze że coś jest bee, to albo ma jakiś w tym interes albo jest przewrażliwiony. "Nad gustami się nie deliberuje gusta się ma" PozdrawiamTarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soniacz Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) I tak ja kupię Fenwicka HMG i jak na dzień dzisiejszy nikt mnie od tej decyzji nie odwiedzie. HowgJak połapie nią w maju to wtedy będę mógł się wypowiedzieć, ale już po wstępnym macanku w sklepie wiem, że to jest to!!! Edytowane 20 Grudnia 2012 przez Soniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Witam,@Kamil.Z w 100 % się z Tobą zgadzam, tylko jak ktoś w wątku liczącym 20 stron, prawie na każdej pisze że coś jest bee, to albo ma jakiś w tym interes albo jest przewrażliwiony. "Nad gustami się nie deliberuje gusta się ma" PozdrawiamTarłoś Witam,@Kamil.Z w 100 % się z Tobą zgadzam, tylko jak ktoś w wątku liczącym 20 stron, prawie na każdej pisze że coś jest bee, to albo ma jakiś w tym interes albo jest przewrażliwiony. "Nad gustami się nie deliberuje gusta się ma" PozdrawiamTarłośTo samo można powiedzieć o kolegach angler1212 i wobler129 bo nie ma strony w tym wątku gdzie 50% postów nie należało by do nichTo dopiero pozwala sądzić o jakimś powiązaniu z Fenwickiem.Też łowiłem kilkoma Fenwick'ami i uważam że nie mają w ofercie kija na sandacze mimo że najlepszy do tego jest EWS63MHF-jeśli dobrze pamiętam(jest to moje subiektywne zdanie i oparte na własnych preferencjach i konkretnych warunkach połowu), poza tym wszystkie wyższe modele (hmg,elite tech, aetos) mają za krótkie, niewygodne rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) To samo można powiedzieć o kolegach angler1212 No proszę proszę Ja pewnie w przeciwieństwie do kolegi to wiem co pisze bo używam kilku wędek (używam a nie sprawdzałem), poza tym nie tylko o nich pisałem. A piszę bo nimi łowie, a wybacz nie będę wypowiadać się na temat wędzisk którymi nie łowię, bo i tacy na forach na pewno są i będą. Też łowiłem kilkoma Fenwick'ami i uważam że nie mają w ofercie kija na sandacze mimo że najlepszy do tego jest EWS63MHF No fakt, widać że łowiłeś ale jednak takiego modelu to nie widzę w fenwicku No i brawo skoro za najlepszą wędkę sandaczową wytypowałeś o mocy MH. I dlatego więcej czytam niż piszę, bo prędzej czy później zawsze ktoś, coś do kogoś Edytowane 20 Grudnia 2012 przez angler1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Z czystej ciekawości, a nie złośliwości zapytam jakim cudem kij kosztujący za wielką wodą ledwie tyle co taki pospolity( jednakże ceniony) Avid, ubrany w tytany, bajeranckie omotki, uchwyt itp. ma taki porażający blank? Jakoś St.Croix łaskawie daje dopiero Alconite bo wysoki moduł SCIII już kosztuje swoje. Ktoś okrada całą rzeszę ludzi na całym świecie zawyżając ceny czy to ktoś inny jest cudotwórcą? A może to ta gwarancja i wydane 900pln tak dowartościowuje te kije? Bez urazy i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Hmmm nawet moja pomoc została wytknięta. Mam dużo fenwicków i właśnie zamówiłem podlodówkę. Wychodzi na to, że nawet nie warto pomagać i radzić potrzebującym, tylko trzymać gębę na kłódkę :ph34r: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wychodzi na to, że nawet nie warto pomagać i radzić potrzebującym, tylko trzymać gębę na kłódkę :ph34r: No widzisz, łowisz to wiesz że niektóre kije są rewelacyjne (nie wszystkie). Ale rynek jest duży a jerkbait wielki więc nie każdy się z tym zgadza Ja osobiście na sandacza mam Fenwicka, zbrojonego Legenda, jak i ostatnio kij na blanku Phenix'a. Wszystkie mi się podobają i nie narzekam na żadnego. Ostatnio jednak zastanawiałem się co gdybym musiał wziąć na wyjazd tylko jedną wędkę. Hm, wybór padł albo Phenix albo Fenwick Aetos i nie wiem co bym wybrał. Ale fakt jest taki że to zastanowienie dało mi obraz ceny kijów za które w przypadku Phenixa zapłaciłem sporo więcej. I bądź tu mądry Musiałbym wziąć obydwa bo wybór ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Maciek. Niekiedy tak jest. Jebaj na krytyke i rób swoje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ostatnio jednak zastanawiałem się co gdybym musiał wziąć na wyjazd tylko jedną wędkę (...) Musiałbym wziąć obydwa bo wybór ciężki No przecież nie możesz, to jak byś mógł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiguss Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Hmmm nawet moja pomoc została wytknięta. Mam dużo fenwicków i właśnie zamówiłem podlodówkę. Wychodzi na to, że nawet nie warto pomagać i radzić potrzebującym, tylko trzymać gębę na kłódkę :ph34r: @wobler129 nie przejmuj się. Jeszcze się Taki nie narodził, aby wszystkim dogodził. Niezadowoleni i krytyczni będą zawsze - takie ich prawo. Znajdą się też i tacy, którzy swoją podejrzliwością będą się doszukiwać uzależnień, czerpanych profitów, a nawet teorii spiskowych. Gdybyś miał pomóc choćby jednemu z wielu w słusznym wyborze - to warto. Po to tu między innymi jesteśmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Mam podlodówkę. To moja pierwsza wędka tej klasy pod lód. Miał być STC, jest Fenwick Zawsze używałem jakiś kijków po 20-30zł. Jestem bardzo mile zaskoczony pracą kija, w porównaniu z "kołkowatymi" kijami jakimi łowiłem dotychczas. Jak będzie w praktyce - dowiem się niebawem o ile lód pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 No proszę proszę Ja pewnie w przeciwieństwie do kolegi to wiem co pisze bo używam kilku wędek (używam a nie sprawdzałem), poza tym nie tylko o nich pisałem. A piszę bo nimi łowie, a wybacz nie będę wypowiadać się na temat wędzisk którymi nie łowię, bo i tacy na forach na pewno są i będą. Ja nie używam bo mi nie leżą, to znaczy leży HMG ale w piwnicy.jakbym nie używał(testował na wodzie) to bym się nie wypowiadał.Co do wyboru wędziska sandaczowego z pośród fenwicków to wymienione przeze mnie były najczęściej wymieniane na forum jako sandaczowe oraz sprzedawcy również tak twierdzili.Co do modelu wędki jaki podałem to sorry mój błąd powinno być EWS63m-xf. Przestaję pisać komentarze w tym wątku bo widzę, że piewcy pieśni uwielbienia, oraz boskości Fenwicków nie przyjmują słów krytyki w subiektywnej ocenie towaru do której każdy ma prawo, takie samo jak wy do układania "ody do Fenwicka"Co miałem do napisania na temat wędek Fenwick to już napisałem i nie będę mnożył bez sensu postów a kolejne moje wypowiedzi w tym temacie by tworzyły nie zdrową atmosferę.Jeśli kiedyś zmienię zdanie na temat Fenwicka to nie omieszkam o tym napisać.Miłego wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Szukam wędki Fenwicka do jerków 20-60g (Salmo Slider 10s, Fatso 10s, Sweeper 14, Jack, Strike Pro Buster Jerk II oraz Sebile Acast, Koolie i Magic Swimmer), pod multiplikator Abu Revo SX. Polecono mi trzy modele:Fenwick ELITE TECH Smallmouth ESMC69MH-FFenwick HMG GT70MH-FFenwick HMG GT66MH-MF Którą wybrać? Zależy mi najbardziej na tym aby wędka nie gubiła ryb tak jak to bywa używając sztywnych jerkówek. Czy którąś z powyższych modeli da się również poprowadzić gumę? Może znacie coś innego, alternatywnego? No i wczoraj pod choinką znalazłem tego oto kija - Fenwick HMG GT70MH-F Po 6 stycznia będziemy testować na wodach w Holandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Maciek,a jaki model wybrałeś,bo ja też rozważam Fenwicka jako podlodówkę.I do mormysza i do blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ETI26ML - tylko raz miałem na lodzie - z wiadomych względów - cienka zima... Fajnie chodził pod blaszkami od małych po średnie, mormyszkami niestety nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Miał ktoś styczność z muchówką Fenwick HMX w 5#? Planuję zakupić, ale nie wiem czy w rzeczywistości nie będzie za mocny do linki 5? HMXF 905-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 No to w temacie F. Skusiłem się jesienią na serię Eagle GT 290 cm S/S do 21 gram. I kłopot z rękojeścią, tj. częścią nakręcaną od góry. Jedna reklamacja, załatwiona szybko, kolejny egzemplarz i to samo. Pęka korek. Propozycja teraz zamiany na wyższy model Elite Tech, w tym roku F. na Polskę ma takie długie patyki w tej serii. Ale typ rękojeści ten sam, tj. mocowanie. Jakiś błąd fabryczny w Eagle? Miał ktoś taki problem? czy to nieumiejętna obsługa? Sam kijek, mimo najniższej serii przyjemny, szybki a w holu naddaje się. Drugi, z serii HMG 213 cm, do 18 gr. Rewelka na łódkę. Troszkę zaniżona góra ale już kilka gramów w każdym typie przynęty pięknie pracuje. Lekki uniwersał jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 ETI26ML - tylko raz miałem na lodzie - z wiadomych względów - cienka zima... Fajnie chodził pod blaszkami od małych po średnie, mormyszkami niestety nie łowiłem.Maciek. a miałeś okazję widzieć,macać inne modele?Potrzebuję coś od spore ciężkie błystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Maciek. a miałeś okazję widzieć,macać inne modele?Potrzebuję coś od spore ciężkie błystki. Niestety nie mogłem pomacać cięższych, ale wiem, że są i takie w ofercie. U Nas niestety lodu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zaryzykuję i wezmę w ślepo tą ETI28MH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Ok daj znać jak wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiningista Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Jaki kijek możecie polecić na sandała (kogut/główka 25 gram i więcej z gumisiem 3'')? Edytowane 30 Stycznia 2013 przez spiningista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 EWS66M-F lub ESMS69M-XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 POLONIAb miałem dokładnie to samo z tym samym kijkiem Eagel GT 290 do 21g.Dwie reklamacje za każdym razem to samo, korek na nakręcanym fore rozsypał się przy pierwszym zakładaniu kołowrotka a drugi raz przy holu bolka. Wiem że seria Eagel to dolna półka w produkcjach Fenwicka ale kijek kosztował i tak ok 400zł wiec spodziewałbym się lepszej jakości. No ale dzieki temu postanowiłem złożyć sobie cos samodzielnie i mam nadzieje że efekt bedzie bardziej udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Używam od jakiegoś czasu z powodzeniem HMX'a, jako taki niemal wszystko ogarniający uniwersał, jednak teraz chciałbym coś bardziej ukierunkowanego na szczupakowy opad, ale żeby pozostał jednak w miarę uniwersalny charakter kijka, do tego jestem zdecydowany na jednoskład. Fajna sprwa wydaje mi się z EWS72M-F, dla mnie plus za dłuogość, bo jednak do tej pory nie łowiłem krótszymi patykami niż 2,7 i mimo że nie łowię jedynie z brzegu, a co raz więcej z łódki. Do tego opis wskazuje na dużą uniwersalność. Jeśli ktoś używał, chętnie przeczytam o wrażeniach w tej kwestii, jak również mile widziane wskazówki o innych modelach. Nie mam w pudle główek cięższych niż 7gr, a najczęściej używam gum 4-L Relax'a, ale i Vibrax 4-5 często gęsto w użyciu, z wobków Rapale Minnow Rap 9cm...dwie ostatnie pozycje jako dodatek, głównie jak napisałem chciałbym coś pod opad. Pozdrawiam, markverc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi