POLONIAb Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 czyli poległ w normalnym użytkowaniu :-).moje doświadczenia w temacie reklamacji. zamiany itp. w F. są pozytywne.będzie dobrze...a fishingpoint to oficjalny dystrybutor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Sprawdzone, fishpoint kraków jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Koledzy, łowi może ktoś tym kijem ERR68UL-F-2? Bardzo bym prosił o opinię, głównie chodzi mi o dolny zakres wyrzutu, od ilu tak realnie startuje? Szukam coś w mega UL i zastanawiam się nad kijem w/w, bądź MHX-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witajcie.Mam pytanie odnosnie gwarancji na aetsa.W gwarancji pisze że jest dożywotnia.Kolega kupił w fishigpoint aetsa. No i zrządzeniem losu czy też zwykłym pechem kijek pękł podczas tych próbnych wymachów.I teraz wie ktoś może jak podejdą do wymiany na nową? Pytam bo zdażyło sie to dziś i kolega ma stresa. Akurat kijek z tej serii przeszedł już u mnie małą katorgę użytkowania w jesieni i pewnie jeszcze wiele przejdzie.Kolega pewnie gdzieś nim stuknął podczas machania, albo coś podczas przesyłki było nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Migotka. Najlepiej zadzwoń sobie bezpośrednio do p. Remigiusza Kolańczyka i opowiedz o swoim problemie. http://www.fenwick.com.pl/kontakt.htmlRemik jest bardzo OK. i napewno będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Koledzy, łowi może ktoś tym kijem ERR68UL-F-2? Bardzo bym prosił o opinię, głównie chodzi mi o dolny zakres wyrzutu, od ilu tak realnie startuje? Szukam coś w mega UL i zastanawiam się nad kijem w/w, bądź MHX-em. Ja łowię nim 1-7g główki i jest ok, tutaj nieco więcej pisałem - i inni też - parę stron wstecz: http://jerkbait.pl/topic/7116-w%C4%99dki-fenwick/page-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Dzięki za info, ale za wiele nie rozjaśniłeś tematu, bo nie łowisz na takie micro przynęty. Może jest ktoś jeszcze, kto używa tego kija i jest w stanie udzielić info, jak z dolnym zakresem. Moje przynęty którymi łowię, zaczynają się od wagi 0,4gr. i zastanawia mnie, jak z czuciem i wyrzutem takich pchełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Tyle zachwytów dotyczących Fenwicków, że zaciekawiłem się. Problem w tym, że te, których parametry tak na oko najbardziej mi się podobają są jednoczęściowe (interesują mnie castingi), a ja najchętniej na ryby jeżdżę motocyklem i z czymś, co ma ponad dwa metry byłoby trudno. Ale nie zarzekam się prosząc o radę. Kij do przynęt od 25 gramów mam (takiego fajnego Tenryu c.w.15-50 25lb, dwuskład) interesowałby mnie zatem taki do 25-28 sandaczowo-szczupakowy, do Relaxów 4 na główkach 10, wahadłówek 15-24 i niżej. Wypatrzyłem sobie taki: ESMC6102M-F Zna ktoś ten model, może go polecić lub inny? Wolałbym dłuższy, ale - o zgrozo! - są jednoczęściowe! Ale mówię: nie zarzekam się, bo łowię z brzegu i potrzebny mi spory zasięg, więc gdyby ktoś znał dłuższy a jednoczęściowy, który idealnie pasowałby do moich potrzeb, to przemyślę. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez Wilk_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Witajcie.Mam pytanie odnosnie gwarancji na aetsa.W gwarancji pisze że jest dożywotnia.Kolega kupił w fishigpoint aetsa. No i zrządzeniem losu czy też zwykłym pechem kijek pękł podczas tych próbnych wymachów.I teraz wie ktoś może jak podejdą do wymiany na nową? Pytam bo zdażyło sie to dziś i kolega ma stresa.No więc wszystko sie zakończyło dobrze. Gwarancja została uznana i koledze odesłano nowy kijek. Był to model AETOS A661MFSMiałem mozliwość też nim chwile pomachać.Moje wrażenie z tego chwilowego machania:Ogólnie kijek bardzo źle wyważony. A raczej nie mogłem go jakoś sensownie wywarzyć kołowrotkiem o wadze 380 gram co przy długości niespełna 2 metrów i wadze kijka 100 gram jest co najmniej dziwne.Kijek Wydaje się być dość szybki , mocny i spokojnie da radę zaciąć sandacza Ale łowienie sandaczy metodą tradycyjnego podbijania gumki będzie męczace ze wzgledu na ryjo leceniewykonanie też nie powala . Szczególnie ta nakręcana od dołu rekojść korkowa. Gwarantowane jest że bardzo szybko ulegnie wykruszeniu i straci zarówno na estetyce jak i wygodzie.Kijek pokryty bardzo gruba warstwą lakieru (widziałem po złamaniu)Omotki bardzo długie i obficie polakierowaneGeneralnie za te pieniądze chyba warto pokusić sie o pracownie. Zeby nie być gołosłownym niedługo zrobię kilka fotek i pokaże małe sprostowanie bo może ten post być troszkę źle odebrany.Pisząc że kijek niezbyt nadaje sie do łowienia sandaczy miałem na myśli opad i sytuacje gdy prowadzimy przynęte z wysoko uniesioną szczytówką..Całkowicie Inaczej bedzie gdy łowimy trzymając szczytówkę blisko lustra wody na przykład woblerem. W takiej sytuacji może nagle kijek stać się bardzo wygodnym narzędziem połowowym. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Witam, czy ktoś z kolegów miał możliwość pomacania, bądź używa aktualnie wędeczki Fenwick HMXS 86L-2-MF (2.60 5-14gr) - co myślicie o tym kijaszku pod okonia (jigowanko, blaszka, woblerek, troczek...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nikt nie łowi na Fenwicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nikt nie łowi na Fenwicki Bo na co komu różne FenwickiCzy inne dziwne wędkarskie trickiPo co Talony albo boronyZ wędek najbardziej kocham Jaxony! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nikt nie łowi na Fenwicki A to dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_s Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam was może ktos coś powiedzieć na temat tego kija :Fenwick HMX HMX-S862XL-M 2,60 2 Extra Light Moderate 4-10 2 - 10 10 np.o jego akcji i komforcie łowienia ?Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Nie łowiłem nim, ale z tego co czytam to...jeśli chodzi o szczupaki na jerki typu Sweeper 17, to raczej średnio widzę komfort rzutu, prowadzenia, zacięcia itd.... Niezależnie od akcji... PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 komforcie łowienia ?Czym i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq229 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 witam , mam szybkie pytanie do posiadaczy wędek fenwick , czy modelESMC63M-MF nada się pod sandacze na jeziorze ?? pytam bo mam okazję kupić używkę ?? Czy po prostu dać sobie spokój i pozbierać na ESMC69M-XF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Daj sobie spokój i uzbieraj na StC Legend Elite o właściwym dla Twojego stylu łowienia cw. Nie będziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi81 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) Witajcie, Przymierzam się do zakupu kijka do połowu okoni z łódki. Ma on obsługiwać kopytka/ripperki/twisterki w przedziale 5-6 cm (na mniejsze z reguły nie łowię, choć sporadycznie może się to zdarzyć), główki w przedziale 3-7 g, małe obrotówki (max 3), małe woblerki i wahadlówki. Zastanawiam się nad poniższymi kijkami: - HMX-S762L-F- GS70ML-MF-2- EWS69ML-F- ERR72L-F-2 W przypadku HMXa i River Runnera obawiam się, że mogą okazać się "za delikatne" do podanych przynęt (może jednak się mylę?), stąd wymieniam również HMG i Walley'a ( 3-18 g). Jestem świadom różnicy w cenie wymienionych kijków (serii); w chwili obecnej łowię (głównie szczupaki) na GT 70MH-F i jestem z niego bardzo zadowolony. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrowienia Edytowane 25 Maja 2013 przez tomi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Elite tech z ostatniej pozycji szczerze polecam. Mozna się czepiać sposobu lakierowania omotek czy wykonczenia rekojesci ale uzytkowo miódmalina. Z łódki wyciągał pstragi 50-60 cm, obsługiwał nawet wahadla w okolicach 8-10 gram i longi 3. Tak wiec podane przynety obsłuzy idealnie. Dosć szybki ale przy holu mocno się naddaje. Generalnie na małe zarosniete rzeczki niezbyt ale na łödke oczywiście. U mnie chodzi z rarenium 2500 i wagowo cudo! Gdzieś w YT jest filmik jak na krótszego 6`8 wyciągnięto sumka około metra tak więc bawić się można.Hmg mam do 18 gram, zdecydowanie mocniejszych, szybszy. Z łódki bardziej na szczupaki, takie " nasze" w rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxFenix Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 (edytowane) Jakbyś się zdecydował na GS70ML-MF-2 to mam do sprzedania.Link do ogłoszenia:http://jerkbait.pl/topic/24477-sprzedam-fenwick-hmg-gs70ml-mf-2-fenwick-aetos-a702mfs/ Posiadam też na sprzedaż Eite Tech River Runner ERR68UL-F-2. Dobry pod okonia ale 7g to dla niego za dużo. Edytowane 25 Maja 2013 przez MaxFenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi81 Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Panowie, dzięki za podpowiedzi. Poszperałem jeszcze trochę w necie, raz jeszcze przejrzałem swoje okoniowe pudełka i ostatecznie biorę ERR72L-F-2 . Mam nadzieję, że jak każdego Fenwicka da się go nieco przeciążyć (nieco cięższe wabiki jeżeli okaże się to konieczne). Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Będzie Pan zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 witam , mam szybkie pytanie do posiadaczy wędek fenwick , czy modelESMC63M-MF nada się pod sandacze na jeziorze ?? pytam bo mam okazję kupić używkę ?? Czy po prostu dać sobie spokój i pozbierać na ESMC69M-XFESMC63M-MF pod pstrągi i okonie ideał, chyba że sandacz na wobki.ESMC69M-XF to poezja, 5g + paproch lata aż miło i 20g + guma 3 cale to górna granica akcji xf. Świetny pod woblery do 10cm. Będziesz miał kija na dożywocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 witam ! nie wierzyłem że jest coś takiego jak dożywotnia gwarancja ! ale przekonałem sie gdy mój kolega po kiju złamał Fenwicka z górnego składu zostalo 15cm z jedną przelotką pojechał z tym do sklepu gdzie zakupił wedkę i po kilku dniach otrzymał cały nowy sklad !!! dla mnie to szok w dzisiejszych realiach!!! pozdrawiam i polamania!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi