MIGOTKA Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Kolega zakupił model Aetos.najpierw strzelił czubek i był wymieniony na gwarancję. Plus dla dystrybutora.Niestety potem uszkodził dwie dolne przelotki. Zostały mu naprawione na jego koszt ( nie ma co sie dziwić). Niestety wymienione przelotki chyba malowało dziecko. Masakra jakaś. Wystające włoski. Lakier z bąblami. Mój syn 5 lat zrobił by to lepiej. Jak tylko znajdę chwile to wrzucę fotki tej tandety odwalonej przez serwis. Bardzo duży minus dla dystrybutora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) tak wyglądają przelotki po naprawie u dystrybutora(przedstawiciela) firmy FenwickJakość słaba ale nie mam lepszego sprzetu do nagrywania Edytowane 3 Listopada 2013 przez MIGOTKA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Heheheh , chyba właściciel będzie łowwił tylko w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 To pewnie pierwsza tego typu reklamacja, nie przewidzieli, że może się wydarzyć taka usterka i nie mają wiedzy, sprzętu i ludzi do takich napraw. A zanieść do pracowni to czas i $$. W miarę przybywania problemów może pojawią się konkretne rozwiązania. Po sezonie reklamuj i na koszt dystrybutora do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Ale oni zrobili to za kasiorke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 To przepraszam. Kpina z Klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Czy może ktoś z kolegów miał,ma,łowi wedką Elite Tech Walleye Jigging EWS692MH-MF ?.Proszę o obiektywną ocenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 9 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam! Noszę się z zakupem kijka Fenwick Elite Tech Walleye Jigging EWS772M-F 2,18cm, 3-21g.Chciałbym go obejrzeć na terenie Łodzi,jeżeli ktoś może pochwalić się kijkiem będę bardzo wdzięczny.Proszę o kontakt,z góry dzięki!!!Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 A może tego ktoś posiada Elite Tech Walleye Jigging EWS662M-F.Bardzo proszę o merytoryczną ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 zawsze lowilem na batsony rx8/rx7 mam mhx w tamtym roku wylowilem fenwick'a hmg fats do 28 g przelezal w wodzie kilka miesiecy smierdzi mulem do dzisiaj powiem tak twarda sztuka, na sandacza do koguta troche wolny, ale guma i szczupak to rewela ,nie wiem mysle ze koszt takiego kija to 500-600zl?dobrze wydane pieniadze polecam te starsze produkcje wydaja sie lepsze tak brac na lowisku mowi na alegro mozna cos upolowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postpf Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Pozwolę sobie wtrącić kilka słów ... Wędki z serii smallmouth są genialne. Mam 2 pod casting i zwykłą i łowienie nimi jest nieopisaną przyjemnością.Faktem jest, że jedna z nich złamała się ... podkreślam, że obydwie są razem przechowywane i wożone. Reklamacja nie została uznana /podobno z mojej winy/.Nie polemizuję ... chcę jednak jeszcze raz podkreśli, że obie wędki są używane razem i nie było możliwości żebym jedną z nich uderzył czy naraził na jakieś uszkodzenia.Kijki nie są tanie i wszyscy podkreślają, że mają dożywotnią gwarancję ... no cóż nie we wszystkich przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Ta to genialne samołamy po 8 stów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Każda wędka jest do połamania-trzeba tylko chcieć i mieć ku temu talent.Nic się samo nie łamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Oczywiście, że wszystko można złamać. Na ten przykład miałem kijek 6'8" i jakoś go woziłem, nic się przez niemal rok nie działo, sprzedałem i nowy właściciel od razu krętlik w przelotkę wkręcił. A to st.croix SCV było, takie pancerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 17 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Ta to genialne samołamy po 8 stów. Nie słyszałem o wielu przypadkach połamania Fenwicków, więc ciężko mówić o tym, że są to w szerszym pojęciu samołamy Chyba że miałeś już takie doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mam dokładnie taki patyczek i spokojnie obsługuje przynęty do 30 gram, pomimo tego, że jest opisany 7-21g. Lubię ten kij. Posiadacze St.Croix zapewne się oburzą ale dla mnie są porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janih Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 ja chyba jako pierwszy polamalem aetosa nowiutkiego co prawda uznano mi reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogirobert Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Mam Fenwicka Aetos i nie żebym reklamował ,ale bardzo fajny i przyjemny kijek, a przede wszystkim lekki więc wielogodzinne wędkowanie nie jest męczące.Co do wykonania to solidny kijek.A co do łamliwości to każdy można złamać czy uszkodzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, ja posiadam od maja Fenwicka ESMC63M-MF. Kij poza jeną wadą naprawde do świetny, a wada to już dwa multiki(Ryoga 1016 i Morrum 1601), siedzą za luzno w uchwycie kołowrotka, tak jak by był za luzny, a nakrętka do oporu dokręcona. Muszę podkładać pod stopke kawałek gumy Po za tym super, no i waga tego kija - poezja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Podpytam jeszcze jak tam ze zbrojeniem? Usłyszałem dziś, że Fenwicki w ogóle nie mają omotek, tylko te taśmy, którymi mocuje się przynęty przed nawinięciem omotek i na to nawalone jest lakieru by nie było widać...Jest na ebayu fajny St.Croix Xtreme 2.13 do 21g, który na pewno spełniłby moje wymagania (wiem, bo mam jego o oczko słabszego braciszka), ale nie wiem czy do ceny 1400zł, która jest dobra, nie doliczą jakichś ceł, no i nie połowiłbym już nim w tym roku, bo to z USA O tych taśmach to chyba w Coronie słyszałeś :lol: :lol:ciekawa teoria . Przerobiłem spina na casta więc na pewno jedna wędka Fenwick-a miała omotkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Od kilku dni mam Fenwicka Elitech Wallye Jigging 3-21g, 218cm. Łowiłem kilka razy,wrażenia bardzo pozytywne,zapas mocy,szybkość,czułość,wykonanie na najwyższym poziomie.Bardzo wygodny kijek na łodzi,ładnie ładuje przynęty 8-25g ale śmiało obsłuży do 30g.Sygnalizuje brania idealnie.Jak dla mnie kijek na sandacza i szczupaka i dużego okonia.Śmiało sprawdzi się na wiosnę na szwedzkich drapieżnikach.Polecam!!! Edytowane 18 Listopada 2013 przez LASOTA1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Fanatykiem nie jestem ale 3 kije różnych serii F. mam i z tymi " taśmami" to ostro ktoś zagrał :-). Lakieru fakt dużo ale przykrecone Omotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 St.croix jak dla mnie to tylko Legend Extreme i wyżej, lub pracownia. Jeśli miałbym wydać np. na Avida to zdecydowanie wolę Fenwicka Elite Tech czy nawet HMG w 2 modelach, nie wspominając o Aetosie który bije Avida na łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Podpytam jeszcze jak tam ze zbrojeniem? Usłyszałem dziś, że Fenwicki w ogóle nie mają omotek, tylko te taśmy, którymi mocuje się przynęty przed nawinięciem omotek i na to nawalone jest lakieru by nie było widać...Jest na ebayu fajny St.Croix Xtreme 2.13 do 21g, który na pewno spełniłby moje wymagania (wiem, bo mam jego o oczko słabszego braciszka), ale nie wiem czy do ceny 1400zł, która jest dobra, nie doliczą jakichś ceł, no i nie połowiłbym już nim w tym roku, bo to z USAOglądałem trzy różne Fenwicki które mam na stanie; Aetos A702MFS, Elite Tech Walleye Rigging EWS772M-F. HMG Spinning HMG70M-FS i na żadnym nie dostrzegłem aby przelotki były mocowane taśmą. Przelotki to Alconite Fuji, uchwyt kołowrotka Fuji VSS w przypadku Aetosa to przelotki tytanowe z tytanowymi wkładami które wcale nie ustępują Alconitom tak więc osprzęt jest bardziej niż przyzwoity. Moim zdaniem kijki są rewelacyjne i niczym nie ustępują np. St.Croix.Ale jest to ta sama śpiewka co przy echosondach; "panie tylko Lowrance, Humminbird to panie sznurkiem wiązane" A ja za nic nie zamienię swojej 998 na żadnego HDSaA gdybyś chciał pozyskać Fenwicka Aetos A702MFS albo trochę zwyklejszego HMG70M-FS to mam jeszcze po jednym zupełnie nowym na zbyciu. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Ta śpiewka wynika bezpośrednio z intencji źródła z którego pochodzi.Łatwo sprawdzić jaka marka gości w tamtym sklepie i co trzeba sprzedać, szkoda tylko, że przy okazji rozpuszcza się nieprawdziwe informacje na temat towaru, którego się nie ma w ofercie.Dziwi mnie to zresztą, gdyż połączony z tym sklepem portal testujący miał okazję zamieścić w sieci opinię ze zdjęciami i ocenami paru wędek Fenwick, nie metkując jednak "testu" powtarzanymi po cichu rewelacjami na temat omotek. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi